Πουστιές

Αν και βαριόμουν αφόρητα, απόψε, άκουσα λίγο τον Γιωργάκη. Συμφωνώ μαζί του σε κάτι που είπε, στην πλατεία Αριστοτέλους:

Τις τελευταίες μέρες, ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται γύρω από τις δικές του προτάσεις. Σαν να ήταν αυτός στην κυβέρνηση και ο Κωστάκης στην αντιπολίτευση. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το τι συμβαίνει.

Όσον αφορά το κλίμα … Κάποιος μου είπε πως ο Σουφλιάς, λέει, (σύμφωνα με ένα μπλογκ, μη ρωτήσετε ποιο, δεν το σημείωσα) μάζεψε τα μπογαλάκια του από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Καιρός ήταν, οι συνάδελφοί του τα είχαν μαζέψει εδώ και μέρες.

Και παρόλο που επιστρατεύθηκε άρον άρον ο Λαζόπουλος, μήπως με τα πολύ στοχευμένα σχόλιά του, μειώσει λίγο την ψαλίδα και αυξήσει τη συσπείρωση της ΝΔ … δύσκολο το βλέπω.

[Όπως λέει και ο Άνεμος εδώ … είναι σαφές πού βρίσκεται η πολιτική κατάσταση**. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.]

[**Σε αυτό το σημείο υπήρχε λινκ προς την εταιρεία στοιχημάτων BetWin η οποία στις 26 Ιουνίου 2012 (σχεδόν 3 χρόνια μετά την αρχική ανάρτηση) επικοινώνησε μαζί μου μέσω email και ζήτησε ευγενικά να αφαιρεθεί. Παρόλο που, δεν είμαι υποχρεωμένη να το κάνω, εφόσον δεν ήταν απαίτηση αλλά ευγενική παράκληση, το έκανα, στις 28-6-2012.

Ο στόχος του αρχικού συνδέσμου ήταν η πρόσβαση των αναγνωστών στο στοίχημα σχετικά με το ποιος προηγείται στις εθνικές εκλογές του 2009, ποιο κόμμα μένει εκτός Βουλής και άλλα σχετικά μεγέθη, σε μία εποχή που η δημοσίευση δημοσκοπήσεων είχε απαγορευθεί. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε στοιχειωδώς νοήμων αναγνώστης μπορούσε να το κατανοήσει αυτό.]

Η στοχευμένη επίθεση στη δεξιά του Καρατζαφύρερ για να του πετσοκόψει οπαδούς (λόγω Ψινάκη, Έφης Σαρρή κλπ), το θετικό πλασάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ (μπας και μπούμε στη Βουλή και κόψουμε καμία έδρα από τον Γιωργάκη)

… ενώ άλλες φορές μας βάραγε αλύπητα (τότε που εμείς αποδομούσαμε την φιλελεύθερη πολιτική του Κωστάκη για να έρθει τώρα να πέσει σαν ώριμο φρούτο … τη θυμάστε αυτή την « πολιτική » παρομοίωση;;)

… και φυσικά, οι εξαιρετικά ύπουλες, προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο και την οικογένεια του Γιωργάκη (αλλά ποτέ στις πολιτικές του), πάνε σύννεφο στο γαλάζιο τσαντήρι.

Εντάξει, γραμμάτια είναι αυτά … κάποτε εξοφλούνται.

Αλλά είναι πολύ αργά πλέον για να σώσει αυτό το ναυάγιο. Πολύ αργά.

Όσο « γενναία » (με την γενναιότητα του ανθρώπου των παρασκηνίων) κι αν το πάλεψε ο Λαζόπουλος το βράδυ της Δευτέρας, δεν μπορεί να τους σώσει. Όσες φορές κι αν πρόβαρε τις ατάκες για τον Αλμούνια και την κακιά Ευρώπη που παλεύει ο Κωστάκης, δεν έπεισε.

Ίσως αν τον είχαν επιστρατεύσει ως image maker πριν τη ΔΕΘ του 2008 … πριν υπερασπιστεί τον Τεό και τους λοιπούς κυβερνο-χρυσοκάνθαρους.

Βέβαια, αν είχε (επίσημα) εξαρτημένη σχέση εργασίας με το κόμμα, θα έχανε την δήθεν ανεξαρτησία του, να σχολιάζει τους πάντες.

Είναι μια δύσκολη απόφαση: όταν έχεις έναν καλό επικοινωνιολόγο – συνεργάτη, που όμως διαθέτει μια εκπομπή με τεράστια ακροαματικότητα και μπορεί να περάσει μηνύματα στους ηλίθιους ψηφοφόρους, τι κάνεις; Τον δεσμεύεις κοντά σου, αχρηστεύοντάς τον … ή τον χρησιμοποιείς ως πέμπτη φάλαγγα;

Έχω σιχαθεί να μετράω τέτοιου είδους πουστιές τον τελευταίο καιρό. Τηλεοπτικές, διαδικτυακές, στις εφημερίδες, ραδιοφωνικές, στα ταξί … παντού όπου φθάνει το μακρύ χέρι τις διαφήμισης.

Υποψιάζομαι ότι το IQ του ψηφοφόρου στον οποίο απευθύνονται είναι διψήφιο. Στοχευμένη καμπάνια. Άλλωστε, μετά από 5,5 χρόνια πλήρους αποτυχίας, ποιος με τριψήφιο IQ θα τους ξαναψήφιζε;

Πάω στοίχημα, ούτε ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος θα τους ψηφίσει, ούτε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ούτε η οικογένεια Λάτση, ούτε το Βαρδινογιαννέικο … κανείς από το « παραδοσιακό χρήμα » που έχει υγιές ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Είναι τόσο ανίκανοι οι υπουργοί του Καραμανλή, που στην προσπάθειά τους να τα παραδόσουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, μπορεί να το βουλιάξουν. Τουλάχιστον, το ΠΑΣΟΚ θα την κάνει τη δουλειά πιο ομαλά. Όπως την έκανε επί Σιμήτη.

[Έχει ένα δίκιο εδώ η συντρόφισσα Αλέκα, της το αναγνωρίζω!]

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s