μιάσματα

Προχθες, με αφορμή τη σημερινή Gay Pride Parade, διαπίστωσα πόσο ομοφοβικοί και ακραία φοβισμένοι είναι κάποιοι συμπατριώτες μας.

Τους καταλαβαίνω: όταν σε έχουν αναθρέψει να πιστεύεις ότι ανήκεις στον περιούσιο λαό … η προσγείωση στην ωμή πραγματικότητα είναι σκληρή. Tα ξανάπα αυτά, πριν λίγες μέρες [https://esp0ir.wordpress.com/2011/05/22/qui-parle/].

Είναι πολύ κοινό το φαινόμενο, το συναντάς – δυστυχώς – όπου γυρίσεις το βλέμμα. Γι’ αυτό και οι επαναλήψεις.

Η ένδεια επιχειρημάτων γρήγορα έφερε τους άθλιους χαρακτηρισμούς και την αγοραία γλώσσα. Αναμενόμενο το φαινόμενο. Το έχω ξαναδεί αμέτρητες φορές … μπορώ σχεδόν να υπολογίσω σε πόσα λεπτά θα κατρακυλύσει ως εκεί.

Όπως είπα κι εκεί, η επίδειξη κατανόησης, προϋποθέτει την ύπαρξη νόησης.

Η ενόχληση κατά της αποψινής παρέλασης προέρχεται τόσο από βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις, όσο και από νεοαποκτηθέντα φόβο. Φόβο ενάντια στο διαφορετικό. Τον οποίο είναι πολύ δειλοί για να παραδεχθούν – ακόμη και στον εαυτό τους – και πολύ ανίκανοι να διαχειριστούν.

Άκουσα ότι « εάν οι ομοφυλόφιλοι πεινούσαν, δε θα διοργάνωναν παρελάσεις » και άλλα, πολύ πιο φαιδρά επιχειρήματα. Λες και η κρίση προσπερνά αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Λες και ζουν σε κάποιο γκέτο, σε μια γυάλα, απομονωμένοι από τα τεκταινόμενα.

Λες και ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες που παρακολουθούν πανηγύρια ή ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεν υπάρχουν όλων των ειδών οι περιπτώσεις: και οι άνεργοι και οι αναξιοπαθούντες. Λες και αυτοί, πρέπει να κλείνονται στα σπίτια τους και να μην συμμετέχουν πλέον σε τίποτα, σε ένδειξη πένθους.

Δεν ξέρω τί είναι πιο θλιβερό: το γεγονός ότι σήμερα πρέπει να διεκδικήσεις το αυτονόητο [ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες] ή ότι όλο και περισσότεροι πολίτες, με χαρά φορούν τους μελανούς χιτώνες και ετοιμάζονται για τα πογκρόμ του μέλλοντος. Αυτά που, πιστεύαμε ότι, κάποτε, θα αποτελούν μόνο παλιές ιστορίες σε αραχνιασμένα βιβλία.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s