me gusta

Απολαμβάνω εξαιρετικά τον « πόλεμο » δύο μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών. Όχι για τη φαγωμάρα, αλλά για το πλήθος των πληροφοριών που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Τα λεγόμενα « άπλυτα » – της παροιμίας – τα οποία έχουν βγει στη φόρα.

Εκείνα που προτιμώ περισσότερο είναι τα περί οικολογικών εγκλημάτων της οικογένειας Αλαφούζου. Δεν γνώριζα τις λεπτομέρειες, ωστόσο ήμουνα σίγουρη ότι κάτι τέτοιο κρύβεται πίσω από το επίπλαστο προσωπείο.

Μετά από τις « πράσινες καμπάνιες » του ΣΚΑΪ που είχαν ως στόχο το καπέλωμα ενός κινήματος και την εκμετάλλευση της οικολογικής ευαισθησίας ενός λαού, δε θα μπορούσαν να μας ανοίξουν τα μάτια με καλύτερο τρόπο.

Υποτείθεται ότι οι έλληνες είναι ένας λαός που χάνει ξαφνικά την αθωότητά του. Ορίστε λοιπόν! Oι μωρές παρθένες που, παρακολουθούν ακόμα αυτό το κανάλι κι αυτό το ραδιόφωνο, δεν έχουν πλέον δικαιολογίες.

Εάν όμως παραμένετε εκεί για την ενημέρωσή σας, μην απορείτε μετά για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Στα κλασικά μαθηματικά, ένα συν ένα, συνήθως έχουν άθροισμα δύο. Όσο βάζετε νερό στο κρασί σας, τόσο επιστρέφουμε στην ηθική κατάπτωση που μας έφτασε εδώ.

Σημειώνω για όποιον το έχει λησμονήσει: όλα τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας, εκπέμπουν παράνομα στις συχνότητες που ανήκουν στη χώρα [δημόσιο αγαθό]. Δεν έχουν άδειες, παρά μόνο κάποιες προσωρινές, που ανανεώνονται διαρκώς προσωρινά – άρα και καταχρηστικά.

Αυτοί λοιπόν, προσπαθούν να μας υπαγορεύσουν τί πρέπει να κάνουμε. Με τη δική σας συνενοχή, αφού τους παρακολουθείτε και παπαγαλίζετε όσα προβάλλουν. Είτε πρόκειται για εκπομπές, είτε πρόκειται για διαφημίσεις. Εσείς τους δίνετε τέτοια δύναμη. Εγώ το έχω κόψει, εδώ και πολύ καιρό.

Τώρα που έχουν ξεμπροστιαστεί – έστω κι έτσι, με τον πλέον κατινίστικο τρόπο – θα συνεχίσετε να τους δίνετε δύναμη; Είστε τόσο εξαρτημένοι από την τηλεόραση; Αν ναι, δεν συνειδητοποιείτε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;

Υ.Γ. Πριν κάτι μήνες, φίλος, πατέρας τριών μικρών παιδιών, μου έλεγε με περηφάνεια ότι στο σπίτι τους, η συσκευή της τηλεόρασης ανάβει μόνο για την προβολή DVD. Επειδή όλα είναι θέμα θέλησης και εκπαίδευσης. Όλοι μπορούν. Αρκεί να θέλουν.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

4 responses to “me gusta

 • kaltsovrako

  πριν 3 χρόνια περίπου, βγήκα με ένα φίλο για καφέ και συζητούσαμε. Αριστερός, ενταγμένος, συνειδητοποιημένος, φυσικά ευαίσθητος σε θέματα οικολογίας σε αντίθεση με ‘μενα που είμαι γνωστός κάφρος απολιτίκ (δε το λέω χάριν της συζητήσεως) και η κουβέντα πήγε στο μέλλον της Αριστεράς και πως η οικολογία είναι ένα μονοπάτι που δείχνει το μέλλον και την ελπίδα για την ευρύτερη παράταξη.
  Ο κάφρος, εγώ δηλαδή, του είπα την εξής φράση (πάνω -κάτω)…  » τί λες βρε αδελφέ; Που να το πεις αυτό, πού να το επικοινωνήσεις αυτό, εκτός από τους δικούς σου; Όταν ο κόσμος όλος βλέπει τα ζωάκια στην τηλεόραση, φυτευει σπόρους σπίτι του επειδή του το λέι ο ΣΚΑΪ και κάνει ανακύκλωση για τον ίδιο λόγο, θα πάς εσύ να πουλήσεις οικολογία εκεί που την πουλά το marketing του Αλαφούζου; Χαμένο παιχνίδι »

  Ο Δούρειος ίππος φαινόταν, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια αρκετό καιρό τώρα (δεν είμαι εξυπνάκιας. Το μισώ αυτό). Τώρα πλέον τα σκατά που μας πετάνε από την οθόνη μας τα κρύβουν οι σπόροι που γίναν καλλωπιστικά (ή καλο-πειστικά, αν προτιμάς) πλατύφυλλα φυτά.

  (με μπερδευουν τα γερμανικά, γμτο!)

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

   Δυστυχώς, πολλοί ψήθηκαν από τον ΣΚΑΪ και εντάχθηκαν σε ένα ανώδυνο – και καλά – οικολογικό παιχνίδι. Για μωρούς.

   Το οικολογικό πρόβλημα είναι πολιτικο-κοινωνικό. Με το δυτικό μοντέλο της κατανάλωσης « για στήριξη της αγοράς » δεν γίνεται τίποτα. Θες να σώσεις τον πλανήτη; Σταμάτα να αγοράζεις. Σταμάτα να ξοδεύεις. Σταμάτα να προτιμάς το συσκευασμένο από το χύμα.

   Όλα τα άλλα είναι καθαρά ένα άλλοθι. Ένας τρόπος να επαναπαυθεί η συνειδησούλα του μικρομεσαίου, ότι εκείνος, έκανε το χρέος του.

 • xamogelo

  Καλά είμαι χωρίς τηλεόραση γιατί τα βλέπω όλα αυτά και τσατίζομαι…

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s