ψηστήρι

Κάπου διάβασα ότι οι γυναίκες αναγκάζουν τους άνδρες να υποστούν την ομιλία (διάλογο, συνομιλία, ψηστήρι … πείτε το όπως θέλετε), ώστε κάποτε να φτάσουν στο σεξ.

Κι όμως, ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Ειδικά από κάποια ηλικία και μετά, οι ρόλοι αυτοί είναι εντελώς διαφορετικοί. Οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλύτερα τί αναζητούν και αυτό δεν είναι πια « παραμύθι » ή « ψήσιμο », αλλά πράξεις.

Οι άνδρες έχουν περισσότερο ανάγκη από την « ιστορία » [ενίοτε και σκέτο παραμυθάκι] για να ανταποκριθούν. Εάν απωλέσουν την ιδιότητα του « κυνηγού » αισθάνονται ευνουχισμένοι. Γι’ αυτό και οι γυναίκες με αρκετό μυαλό, τους αφήνουν να πιστεύουν ότι τη διατηρούν, ότι αυτοί οδηγούν το « ψήσιμο » και ότι χρειάστηκε να τις « πείσουν » για κάτι.

Το πιο σύνηθες είναι πως θέλουν να ακούσουν ότι είναι « οι πρώτοι » ή « οι μοναδικοί » ή « οι καλύτεροι » … αυτοί για τους οποίους θα θυσίαζες τα πάντα. Τουλάχιστον, οι γυναίκες αντέχουν τη σκέψη ότι κάποτε ο/η σύντροφός τους, νομοτελειακά, θα ξενοκοιτάξει. Το αποδέχονται, ελέω κοινωνικής χαζομάρας, αλλά το ψιλο-αποδέχονται.

Κι αν οι γυναίκες παραδέχονται ότι πάσχουν από πολλές ανασφάλειες [ας είναι καλά η βιομηχανία ομορφιάς που τις συντηρεί για να κερδίζει] οι άνδρες δεν πάνε καθόλου πίσω στον συγκεκριμένο τομέα.

Βοηθά το γεγονός ότι οι γυναίκες απελευθερώνονται και τολμούν πλέον να σχολιάσουν πράγματα που, παλιότερα θα ήταν αδιανόητα. Χώρια που, μπορούν πλέον να συγκρίνουν. Αυτές οι γαμημένες οι συγκρίσεις έχουν « κάψει » πολύ κόσμο.

Κι αν μία γυναίκα πάρει κανά κιλό παραπάνω, ή πέσει λίγο το στήθος της, αυτά διορθώνονται πανεύκολα. Τα αγοράζεις και μάλιστα η διαδικασία είναι εξαιρετικά ευχάριστη: πολυτελή σπα, γυμναστές που σε φλερτάρουν για να σε κολακέψουν, ειδικοί ομορφιάς που υποκλίνονται στην πελάτισσα με το πορτοφόλι, εταιρείες που σου φέρνουν μαγειρεμένο φαγητό απαλλάσσοντάς σε από τον κόπο … μία ολόκληρη « βιομηχανία ».

Αλλά εάν ο άνδρας δεν διαθέτει τα προσόντα … ή του πέφτουν [πιο συχνά από τα μαλλιά της κεφαλής του] … είναι ουσιαστικά αδύνατο να διορθωθούν. Όσο χρήμα κι αν σκάσει ο ενδιαφερόμενος. Το μόνο που μπορεί να αγοράζει είναι « συντροφιά » … άντε και κανένα μπλε χαπάκι, στο τσακίρ κέφι.

Γι’ αυτό, κάποιοι ρόλοι έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί. Γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι βιώνουν την ανασφάλεια πολύ εντονότερα σήμερα απ’ ότι θα τη βίωναν πριν μερικές δεκαετίες.

Κι αν οι γυναίκες ρωτάνε συχνά τί κοίταζες, δεν είναι οι μόνες που το κάνουν.

« Όχι, καρδιά μου, ποιος σου είπε ότι κοίταζα το τεκνό απέναντι – με το ασφυκτικά γεμάτο μαγιώ – και σκεφτόμουνα τί καλό που θα είναι στο κρεβάτι; Μα, πώς σου πέρασε από το μυαλό τέτοια ιδέα;! »

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

4 responses to “ψηστήρι

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s