δεδομένα

Όταν παίρνεις πράγματα ως δεδομένα, είναι φυσικό επόμενο να απογοητευτείς. Αφήστε το άγχος και τη στεναχώρια που μπορεί να δημιουργήσει η προσμονή. Θα είναι έτσι όπως θέλω; Θα γίνει όπως πιστεύω; Κι αν δεν γίνει έτσι; Αν τελικά προκύψει αναποδιά;

Αντιθέτως, όταν μπορείς να χαλαρώσεις και να μην θεωρείς τίποτα ως δεδομένο, τότε μπορείς πραγματικά να απολαύσεις όλα τα όμορφα που στέλνει προς την πλευρά σου η ζωή. Από μία βόλτα σε ένα νησί, ή σε μία πλατεία, μέχρι ένα ωραίο γεύμα με καλή παρέα.

Κι αν πιστεύετε ότι λέω παπαριές, ίσα για να περνάει η ώρα, σκεφτείτε *μόνο* πόσο δεδομένη παίρνετε όλοι την καλή υγεία. Τόσο τη δική σας όσο κι εκείνη των ανθρώπων που αγαπάτε. Δεν είναι όμως. Κάτι που, όλοι μαθαίνουμε με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο, όταν προκύψει θέμα.

Γι’ αυτό σας λέω … όσο προλαβαίνετε, αναθεωρήστε!

Κυρίως για να μπορείτε να απολαμβάνετε από εδώ και πέρα ό,τι ζείτε, ως γνήσιο, όμορφο, θετικό. Ως κάτι καλό που συνέβη στη ζωή σας. Να το θυμάστε με χαμόγελο, ευγνωμοσύνης και ευχαρίστησης. Και να το διηγείστε με ενθουσιασμό.

Mην περιμένετε τίποτα, ώστε όταν λάβετε κάτι, να εκπλαγείτε ευχάριστα. Μην έχετε απαίτηση να σας συμπαθήσουν, μην θεωρήσετε σίγουρο ότι θα βρείτε ικανοποίηση, ώστε όταν τελικά το βιώσετε, να είναι σαν υπέροχο δώρο.

Είναι στάση ζωής αυτό. Τρόπος σκέψης. Δεν ξέρω εάν διδάσκεται. Ίσως ναι, μέσα π.χ. από τη γιόγκα. Πάντως, εάν το κατορθώσετε, θα το καταλάβετε και θα έχει αλλάξει, όχι μόνο η ζωή σας, αλλά και η σχέση με τους γύρω σας.

Η θετικότητα, είναι μεταδοτική. Μοιράστε τη και δεν θα χάσετε. Κερδισμένοι θα βγείτε.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

2 responses to “δεδομένα

  • roubinakim

    και το καλοκαίρι στη μεσογειακή χώρα που ζούμε βοηθά πολύ στη θετική σκέψη και απόκριση-παρόλα τα κακά που μας συμβαίνουν ή που ίσως μας συμβούν ή που συνέβησαν
    δεν μπορούμε να επιλέξουμε πώς και πότε θα πεθάνουμε, μπορούμε να επιλέξουμε πώς θα ζήσουμε όμως

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s