ο διπλανός Αρτέμης

Δεν ξέρω πού περιφέρεστε, Αυγουστιάτικα. Πιθανώς σε κάποια παραλία ή σε κάποιο χωριό και πολύ καλά κάνετε! :)

Εδώ πάντως, γίνεται έντονα λόγος για την Επιτροπή κατά της ανωνυμίας των ιστολογίων. Για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν μπορούσα να εξηγήσω, δεν μπόρεσα να την πάρω στα σοβαρά.

Χθες, διάβασα κάτι και κατάλαβα το λόγο: ήταν μία αναφορά στο μαστίγωμα της θάλασσας, από τον Ξέρξη, επειδή αυτή τον δυσκόλεψε στην εκστρατεία του ενάντια στην Ελλάδα.

Η ανούσια αυτή πράξη φανερώνει έναν ηγέτη που έχει χάσει την ψυχραιμία του και διατάζει μία συμβολική κίνηση, ίσα για εντυπωσιασμό των χαμηλής διανοητικής στάθμης υπηκόων του, ίσως και των αντίστοιχων αντιπάλων του. Διότι, οι αρκετά έξυπνοι ή ώριμοι, αποκλείεται να μην το σχολίασαν ως τρισμέγιστη κουταμάρα.

Aντίστοιχο με το μέγεθος της θάλασσας είναι το διαδίκτυο και αντίστοιχα ανόητος όποιος θεωρεί ότι θα καταφέρει να το δαμάσει με επιτροπές και τέτοιες χαζομάρες.

O νομοθέτης που έβαλε πλώρη για κάτι τέτοιο, είτε είναι εντελώς ανίδεος από τεχνολογία – οπότε και το μαστίγωμα των κυμάτων, ίσως να του φαινόταν « μεγαλειώδης πράξη » – είτε έχει άλλο στόχο.

Κι επειδή, πέρα από τους τεχνολογικά αναλφάβητους που ψηφίζονται ή διορίζονται για να μας κυβερνήσουν, υπάρχουν και σύμβουλοι σε θέματα τεχνολογίας, δυσκολεύομαι να πιστέψω την εκδοχή της άγνοιας. Πράγμα που με ωθεί, αναπόφευκτα, στην δεύτερη περίπτωση.

Παρένθεση: Δεν είμαι οπαδός των θεωρίων συνωμοσίας. Αλλά μερικές φορές, η λογική δεν αφήνει άλλα περιθώρια.

Έχοντας φτάσει ως εδώ, ανακύπτει το ερώτημα: ποια είναι τα ιστολόγια τα οποία θέλουν να σιωπήσουν;

Η λίστα δεν είναι και τόσο μεγάλη. Πέρα από ελάχιστους πραγματικά διεισδυτικούς (και με πρωτότυπα ρεπορτάζ) ιστολόγους, οι περισσότεροι αναπαράγουν. Καθόλου κατακριτέο, καλά κάνουν. Αλλά δεν ενοχλούν το σύστημα, όσο ενοχλείται από εκείνους που βγάζουν το αρχέτυπο ρεπορτάζ.

Ενδεχομένως, υπάρχει μία εξαίρεση: όσοι διαθέτουν πολύ μεγάλη επιρροή (ιστολόγια με πολλούς αναγνώστες), με αποτέλεσμα να βοηθάνε στην αστραπιαία δίαδοση μίας είδησης, που, σε αντίθετη περίπτωση θα πέρναγε « στα ψιλά » και θα χανόταν.

Δεν μπαίνω καν στο τριπάκι αναφερθώ στα μέλη της εν λόγω επιτροπής. Άλλωστε, εάν δεν ήταν οι συγκεκριμένοι, θα ήταν κάποιοι άλλοι. Δεν θα άλλαζε τίποτα σπουδαίο.

Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω κλείνοντας, είναι πως, σε αντιδιαστολή με την άρση της ανωνυμίας ορισμένων ιστολογίων, ο κάθε Αρτέμης της διπλανής πόρτας, έχει το δικαίωμα να κάνει ανώνυμες καταγγελίες στην εφορία και την ΕΛΑΣ. Τους μηχανισμούς δηλαδή που μπορούν, για το κατάλληλο ποσό και τον κατάλληλο λόγο, να θάψουν ένα θέμα.

Ανωνυμία α λα καρτ λοιπόν. Για όσους επιθυμεί το σύστημα να προστατέψει. Μόνο.

Διαβάστε κι αυτό: http://naftilos.blogspot.com/2011/08/blogs.html

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

One response to “ο διπλανός Αρτέμης

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s