απελπισία

Για τους ανθρώπους που επιλέγουν αυτή την απελπισμένη μορφή « αγώνα » [δημοσιοποίησης κυρίως] έχω ξαναφιερώσει 1-2 αναρτήσεις εδώ μέσα. Μόνο που, αυτή τη φορά, ο αγώνας δεν είναι εκτός έδρας: ένας Έλληνας αυτοπυρπολήθηκε έξω από τράπεζα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ:

http://www.salata.tv

Πηγή για το φωτογραφικό ρεπορτάζ είναι το Ρόιτερ:

http://www.reuters.com/news/pictures/slideshow?articleId=USRTR2REV6

[Αποφεύγω να αναρτήσω φωτογραφίες, αλλά δείτε τις, αν αντέχει το στομάχι σας.]

Τα λόγια είναι λίγα σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι κάτι που φοβάμαι ότι θα το ζούμε από εδώ και πέρα συχνότερα. Οι αυτοκτονίες άλλωστε, έχουν αυξηθεί και αυτό πιστοποιείται ακόμα και με τα επίσημα στοιχεία.

Θυμάστε πώς ξεκίνησε η επανάσταση της Τυνησίας: από έναν τέτοιο, απελπισμένο εργαζόμενο, όταν ήρθε αντιμέτωπος με τη στέρηση της αξιοπρέπειάς του. Όταν οι αρχές (αστυνομικές νομίζω) του έριξαν ένα απάνθρωπο πρόστιμο, επειδή προσπαθούσε να ζήσει ως εργαζόμενος και όχι ως επαίτης ή κλέφτης.

Δεν ξέρω εάν είμαστε κοντά σε κάτι αντίστοιχο. Ίσως και όχι επειδή ο βαθμός εξαθλίωσης των ελλήνων είναι σαφώς μικρότερος και αυτό είναι εμφανές π.χ. κάθε βράδυ στα μαγαιζιά διασκέδασης. Όμως πλησιάζουμε προς το σημείο καμπής της συνάρτησης: εκεί όπου αλλάζει η φορά της και από αύξουσα γίνεται φθίνουσα ή τ’ ανάποδο. Εκεί όπου η πρώτη παράγωγος μηδενίζει. Και ως τέτοια, μπορούμε άνετα να εκλάβουμε την ανοχή του κόσμου προς το κατεστημένο (πολιτικό και οικονομικό, δεν διαχωρίζονται ουσιαστικά).

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s