σε ροζ χαρτί

Μιας και χθες είχα « αφιέρωμα » στην εκπόρνευση, τις εκδιδόμενες κλπ, είπα σήμερα να συνεχίσω με κάτι παρόμοιο, αλλά λίγο πιο … εχμ, ας πούμε « εξειδικευμένο ».

Διότι, ναι, υπάρχει και αυτή η κατηγορία εργαζομένων, όσο κι αν κλείνουμε τα μάτια.

Θα ήθελα πολύ να δω το πρώτο κόμμα που, εκτός από « τομέα επιστημόνων », « τομέα ιδιωτικών υπαλλήλων » ή « τομέα ελεύθερων επαγγελματιών » θα είχε και τομέα ειδικά αφιερωμένο στους εργαζόμενους στα επαγγέλματα που προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν.

[Επίτηδες δεν λέω « τομέα εργαζομένων στα μπουρδέλα », διότι μάλλον εκεί θα πρέπει να εντάξουμε και τους δημοσίους υπαλλήλους και, αντιλαμβάνεστε ότι μετά πάει πολύ μακριά η βαλίτσα.]

Κατά την – καθόλου ταπεινή – γνώμη μου, οι εργαζόμενες στο συγκεκριμένο τομέα θα έπρεπε να ασφαλίζονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, να τους αναγνωρίζεται ότι ασκούν κακοπληρωμένο λειτούργημα και να απολαμβάνουν κοινωνικής αποδοχής, όπως κάθε άλλος έντιμος επαγγελματίας.

[Πρόλαβα – ελπίζω – τα κακεντρεχή σχόλια με το « έντιμος » … ξέρω, δεν είναι όλοι!]

Μην είστε ψευτοντροπαλοί, μην κάνετε ότι δεν βλέπετε. Ξεκολλήστε από τον καθωσπρεπισμό του κώλου που σας έχουν φυτέψει στον εγκέφαλο.

Η ζωή, ενίοτε, είναι σκληρή και άσχημη. Υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα, τα οποία ίσως δεν μπορούν να διορθωθούν. Έξω από τη ροζ φουσκάλα και τα προβλήματα σύνδεσης της nova με την καινούρια plasma που αγοράσατε.

Η πολιτική ορθότητα που « εξαφανίζει » κάτω από το χαλί τα θέματα που δεν βολεύουν, μας έχει τελειώσει. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες.

Πριν σπεύσει κανείς να κάνει αναφορές στις βιαίως εκδιδόμενες κοπέλες, το έχουν πράξει οι ίδιες: στο αφισάκι αναφέρεται ευκρινώς η αλληλεγγύη τους στα θύματα της σωματεμπορίας. Εκεί ναι, υπάρχει χοντρό πρόβλημα, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να χτυπηθούν αυτά τα κυκλώματα και όποιος αδιαφορεί, είναι συνένοχος.

***

Υ.Γ.  Αφορμή για την ανάρτηση ήταν το σχόλιο κάποιου πως, το να περνάς έξω από γνωστό οίκο ανοχής και να κοιτάζεις διερευνητικά τις κοπέλες που πίνουν εκεί τον καφέ τους, είναι τόσο αγενές όσο το να μπαίνεις σε ένα κατάστημα και να κατεβάζεις το εμπόρευμα ενώ δεν έχεις σκοπό να ψωνίσεις.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s