δίπλα μας

Oι « γιατροί του κόσμου » ξεκίνησαν να προσφέρουν περίθαλψη σε όσους δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Αλλοδαποί, τσιγγάνοι και άλλες ομάδες του γνωστού « περιθωρίου » [της χαραμάδας της δικής μας ζωής, δηλαδή], αποτέλεσαν τους αρχικούς « πελάτες » τους.

Σήμερα, οι γιατροί του κόσμου περιθάλπτουν πλέον περισσότερους ιθαγενείς έλληνες. Ανθρώπους που δεν έχουν πλέον ασφάλιση, που δεν μαζεύουν τα απαιτούμενα μεροκάματα για να λάβουν το πολυπόθητο αυτοκολλητάκι του ΙΚΑ, που δεν έχουν καταφέρει να πληρώσουν το δίμηνο στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) κι έτσι βρίσκονται χωρίς ιατρική κάλυψη.

Κάποτε, οι γιατροί του κόσμου έκαναν έκκληση για φάρμακα. Σήμερα, ζητούν περισσότερο τρόφιμα, για να βοηθήσουν οικογένειες που υποσιτίζονται, λόγω ανεργίας.

Eίναι πολλές αυτές οι οικογένειες που, φέτος, δεν θα έχουν χρήματα για τη ΔΕΗ, το πετρέλαιο, το ενοίκιο, τα φροντιστήρια των παιδιών. Οικογένειες που θα στερηθούν τα στοιχειώδη, αλλά πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με αξιοπρέπεια.

Μην κάνετε πως δεν τους βλέπετε. Κι αν οι ίδιοι ντρέπονται να ζητήσουν απευθείας τη βοήθειά σας, κάντε εσείς ένα πρώτο βήμα.

Στην κατοχή και την πείνα που έρχεται, χωρίς αλληλεγγύη, δεν τη βγάζουμε. Οργανωθείτε σε όποια μονάδα μπορείτε και σας ταιριάζει. Ακόμα και στην ενορία της γειτονιάς σας, εάν αυτό είναι το ευκολότερο. Αλλά μη μένετε αμέτοχοι.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s