Ισλανδία vs Ελλάδα

Θυμάται κανείς τα « δομημένα » ομόλογα και το τί είχε συμβεί με τα Ασφαλιστικά Ταμεία μας;

Θυμάται κανείς ότι πρόκειται για ανασφαλή τραπεζικά « προϊόντα » [αυτός ο ευφημισμός με ξεπερνά!] τα οποία ονομάστηκαν και « τοξικά » εξαιτίας της βλάβης που προκάλεσαν στους άμυαλους [και βεβαίως άπληστους] κατόχους τους;

Θυμάται κανείς ότι τα Δ.Σ. των Ταμείων ήταν κυρίως διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση [οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μειοψηφούσαν πάντα] και μετά το Νόμο Πετραλιά, ήταν πλήρως ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα [μέσω υπουργικού « επιτρόπου » με δύναμη βέτο] από το Υπουργείο Εργασίας;

Θυμάται κανείς ότι επί πολλές δεκαετίες τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατέθεταν υποχρεωτικά (δια νόμου) τα έσοδά τους, ΑΤΟΚΑ (επανάληψη: άτοκα) στην Εθνική Τράπεζα; Αυτή την οποία ξεπουλήσαμε και δεν είναι πλέον κρατική, ενώ ουσιαστικά, είχε χτιστεί από τον ιδρώτα και την περιουσία των εργαζομένων.

Δείτε αυτό το βίντεο [το πρώτο σκέλος], για να καταλάβετε τί σημαίνει μη-διεφθαρμένη εξουσία, τί θα πει λαϊκή βούληση και πόσο εύκολα μπορεί μια χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα να τα βάλει σε τάξη. Εάν κάνει την επιλογή « οι πολίτες πρώτα από τις τράπεζες » και δεν επιλέξει να τους χρεώσει τα χρέη των τραπεζών:

http://www.aljazeera.com/

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ, φυσούσε τρελά. Παγωμένος αέρας από τα χιονισμένα βουνά, λυσσομανούσε. Δεν ήταν Iσλανδικό το κρύο, αλλά ήταν ίσως το μοναδικό « κοινό » που έχουμε με αυτή τη χώρα … Διότι δεν έχουμε τίποτα άλλο κοινό.

Έφτιαξα μία πρόχειρη σούπα, περισσότερο για να ζεσταθώ και λιγότερο για να σταματήσει να διαμαρτύρεται το στομάχι μου.

Η @freedomaki33 [στο twitter] μου υπενθύμισε πως δεν φυσάει μόνο « κάτω από τις γέφυρες » ούτε και « μέσα στις κιθάρες ». Φυσάει και για τους άστεγους.

Μα ναι, φυσικά και φυσάει για όλους.

Φυσάει μέσα από τα σπασμένα τζάμια των κατειλημμένων εγκαταλελειμένων κτηρίων, των εργατικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, φυσάει στα τσαντήρια των γύφτων με τις μεγάλες οικογένειες, φυσάει στα άθλια διαμερίσματα όπου μένουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο οι οικονομικοί μετανάστες, φυσάει στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στέλνουμε « προσωρινά » μετανάστες … φυσάει παντού.

Μόνο στην γαμω-πλατεία Συντάγματος δε φυσάει αέρας αλλαγής. Εκεί είναι business as usual.

Σε άλλα νέα, την εβδομάδα που πέρασε, προφυλακίστηκε ο Καπράνος. Για όποιον δεν τον ξέρει, είναι ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ (ταμείο δημοσιογράφων).

Λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ από το ΤΣΠΕΑΘ, εμβάστηκαν 1,887 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του, σε διάφορες τράπεζες της Γενεύης. Διότι, ο μέσος έλληνας, έχει 2-3 λογαριασμούς στη Γενεύη, στη Ζυρίχη, ή στο Γκστάαντ. Έτσι, για τα βασικά έξοδα, όταν πάμε για σκι.

[Εγώ πάντως, έχω προτιμήσει Ζυρίχη. Ίσως λόγω παιδικών αναμνήσεων: τότε που ήμασταν μικρά και μας πήγαινε ο πατέρας μας κλπ. Να μη σας κουράζω όμως με τα προσωπικά μου.]

Σύμφωνα με τη διαδρομή την οποία βρήκε ο εισαγγελέας, τα χρήματα προήλθαν από άτομο της χρηματιστηριακής εταιρείας ΤΡΩΥΛΟΣ, που είχε μεσολαβήσει (με το αζημίωτο, πάντα!) για την αγορά του ομολόγου.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ:

http://athenstock.blogspot.com/2011/11/blog-post_9312.html

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2089178

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4671963

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s