επιστροφή στο άγχος

Δεν έχω προβληματιστεί ποτέ τί να γράψω. Συνήθως με το που ανοίγω το « πρόχειρο » αρχίζουν να έρχονται διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου.

Πολλές φορές [και το λέω αυτό ξαναδιαβάζοντας το χθεσινό μου « πόνημα »] αναγκάζομαι να συνδυάσω δύο και τρία θέματα, επειδή με τριβελίζουν καθώς γράφω, με αποτέλεσμα να βγαίνει ένα ακαθόριστο μείγμα « από αλλού ξεκίνησα και αλλού κατέληξα, αλλά κάπως δέσανε όλα αυτά μεταξύ τους ».

Σήμερα είναι μία από εκείνες τις μέρες που έχω πίεση χρόνου. Ή μάλλον, πίεση για να συγκεντρωθώ. Να καθαρίσω το μυαλό μου και να αφοσιωθώ σε ένα αντικείμενο. Όσο αδυνατώ να το κάνω, καταλήγω χάνοντας χρόνο … π.χ. ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις μίας μαριονέτας πρωθυπουργού και μεταφράζοντας όσα λέει σε πραγματικό χρόνο, στην αγγλική.

Γιατί αδυνατώ να συγκεντρωθώ;

Μάλλον επειδή έχω αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας – για να μην χτυπήσω κανένα εγκεφαλικό – που αποκλείουν τα σοβαρά, τα ταυτίζουν με τα δυσάρεστα, και με προτρέπουν στα πιο « ευχάριστα » ή απλά. Προτιμώ να « ξεχνιέμαι » παρά να αντιμετωπίσω όσα έχω μπροστά μου.

Το κακό είναι πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι για « χόρταση ». Πρέπει κάποτε να λήξει αυτό και να επιστρέψω στον παλιό, αγχώδη εαυτό μου. Εκείνον που σημειώνει ημερομηνίες από διορίες και δουλειές που πρέπει να γίνουν στο ημερολόγιο [και στο ηλεκτρονικό και στο άλλο].

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s