προσωρινές λύσεις ανάγκης

Στο πλαίσιο των ακτιβιστικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι πολίτες μόνοι τους για να αντικαταστήσουν το ανύπαρκτο κοινωνικό Κράτος, εντόπισα χθες [μέσω του twitter] αυτή τη σελίδα:

http://www.boroume.gr/

Μου μίλησαν για την προσπάθεια που γίνεται ώστε τα μαγαζιά να διαθέτουν υλικό [τρόφιμα] που δεν χρειάζονται πλέον – υλικό που θα κατέληγε στα απορρίμματα – σε υπηρεσίες για την ανακούφιση άπορων συμπολιτών μας [συσσίτιο].

Αντιγράφω:

Εκπροσωπείτε κάποια εταιρεία εστίασης και βλέπετε ότι συχνά υπάρχει φαγητό που περισσεύει και καταλήγει στα σκουπίδια; Ακόμη και αν η ποσότητα είναι μικρή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εκτός από την ικανοποίηση που αισθάνεστε καθημερινά όταν εξυπηρετείτε με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες σας, θα έχετε και την ηθική ικανοποίηση ότι το φαγητό που περίσσεψε θα πιάσει τόπο καθώς θα φτάσει άμεσα σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Η αξία των ειδών διατροφής που δωρίζονται από επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν ή εμπορεύονται τέτοια αγαθά, προς το Ίδρυμα Τράπεζα Τροφίμων εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. (ΦΕΚ 540 Β/1995)

Δεν είναι η λύση του προβλήματος αυτή.

Μην θεωρήσει κανείς ότι πρέπει να επαναπαυτεί.

Είναι μόνο μία προσωρινή ανάσα. Ένας τρόπος να επιβιώσουμε όλοι – ή όσο το δυνατόν περισσότεροι.

***

Υ.Γ. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται συνάντηση εθελοντών, την ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 12:30 μμ στο MY PLACE (Αδριανείου 44, Νέο Ψυχικό).

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s