στόκος

Δυστυχώς, για να γίνει κανείς γονιός, δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο από φυσική λειτουργία του οργανισμού δύο ανθρώπων. Κάποτε υπήρχαν τυπικές εξετάσεις για την ανίχνευση νοσημάτων όπως η μεσογειακή αναιμία, μα τώρα έχουν εκλείψει ακόμα κι αυτές.

To αποτέλεσμα, συχνά, είναι κάτι σαν κι αυτή τη μητέρα:

Αυτή η γυναίκα, θα αναθρέψει παιδί.

Πολίτη της χώρας, της ΕΕ και του κόσμου.

Δεν είμαι αρχαιολάτρης, ωστόσο – μιας και χθες μνημόνευσα τον Καιάδα – δεν μπορώ παρά να θυμάμαι τον Σπαρτιάτη νομοθέτη, Λυκούργο.

http://www.sikyon.com/sparta/history_gr.html

http://el.wikipedia.org/

Μεταξύ άλλων, είχε τονίσει τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης και στις γυναίκες, ώστε να γίνονται κατάλληλες μητέρες που θα αναθρέψουν υγιείς πολίτες.

Στατιστικά έχουμε χάσει τη μάχη. Αυτές που διαθέτουν σκέτο στόκο στον εγκέφαλο, δυστυχώς κάνουν και περισσότερα παιδιά. Έτσι διαιωνίζονται οι δεισιδαιμονίες και όλη η βλακεία που βασανίζει την ανθρωπότητα.

Οπότε, « δεν κάνει να βγει από το σπίτι το μωρό για 40 μέρες » και φέρνουμε ιερέα « να το διαβάσει » πριν το δει ο κόσμος, ή το πάμε « να κοινωνήσει » και « να το λαδώσουν » τη Μεγ. Τετάρτη [και ενώ είναι π.χ. 2 ετών, χωρίς διαμορφωμένη συνείδηση του καλού και του κακού ή της θρησκείας] … δεκάδες τέτοιες ανοησίες που μας αποδεικνύουν πόσο κοντά βρισκόμαστε στην Τεχεράνη και το Ριάντ, κι ας προσπαθούμε να το αρνηθούμε.

Γι’ αυτό και η εκκλησία έχει τέτοια ασυλία στην Ελλάδα. Επειδή απευθύνεται σε ποίμνιο. Προβάτων, μοσχαριών και λοιπών ζώων.

Όποιος δεν με πιστεύει, ας κάνει μια βόλτα απόψε σε κοιμητήρια κι εκκλησίες. Ψυχοσάββατο αύριο, γαρ.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

4 responses to “στόκος

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s