η ούτε καν « του καφενείου » δημοσιογραφία

Πριν μερικές μέρες, δημιουργήθηκε θέμα σχετικά με την είσοδο ένστολου [μπάτσου] σε ΑΕΙ.

Οι εύλογες αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας λοιδορήθηκαν από τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια. Στο πλαίσιο του αναθεωρητισμού που μας έχει επιβληθεί σε κάθε έκφανση της ζωής μας, γιατί όχι, να ξαναδούμε το τί σημαίνει το Πανεπιστημιακό Άσυλο, σκέφτηκαν κάποιοι.

Έτσι, με πρόσχημα την ελευθερία « όλων των πολιτών » να εισέλθουν στα Πανεπιστήμια, ο μπάτσος βαφτίστηκε « τυχαίος πολίτης που συνόδευε την κοπέλα του ». Αυτή υπήρξε η άμυνά του, όταν ίσως κατάλαβε ο ίδιος – ή του εξήγησαν οι ανώτεροί του – την βλακεία που είχε διαπραχθεί.

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που δεν θα παραδεχθεί ότι γίνονται καταχρήσεις των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας. Ωστόσο, στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, την οποία προστατεύουν ελάχιστοι θεσμοί – ένας εξ αυτών και το Ακαδημαϊκό Άσυλο – θεωρώ αδιανόητη κάθε συζήτηση ή νύξη περί κατάργησής του. Εκεί μέσα πρέπει να μπορεί ο καθένας να διατυπώνει ελεύθερα τη χαζομάρα του, και να την υπερασπίζεται στα αμφιθέατρα, απέναντι στα άλλα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

[Μεγάλη παρένθεση:

Επειδή μου έχει τεθεί το κλασικό προβοκατόρικο ερώτημα « Δηλαδή, να μπορεί και ο κάθε χρυσαυγίτης να μιλάει στο Πανεπιστήμιο; » … η απάντηση δεν μπορεί παρά να καλύπτει ακόμα και αυτό.

Εάν οι χρυσαυγίτες έχουν το σθένος να τεκμηριώσουν την ανωτερότητα του έθνους (όποιου έθνους υπερασπίζονται, του ελληνικού, του γερμανικού κλπ) μπροστά σε επιστήμονες ή μελλοντικούς επιστήμονες που θα τους κρίνουν και θα τους απαντήσουν καταλλήλως … ας κοπιάσουν.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ποτέ δεν είχαν τέτοια ικανότητα, οι περισσότεροι έχουν πάθει ζημιά στον εγκέφαλο από μικρή ηλικία. Αλλά εάν το επιχειρούσαν, δεν θα τους το απαγόρευα. Θα τους άφηνα να αυτοεξευτελιστούν.

Κλείσιμο μεγάλης παρένθεσης.]

Αναδημοσιεύω από το Red Notebook την αποκατάσταση της πραγματικότητας, από άτομα που την έζησαν [κόκκινα & bold, δικά μου]:

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που βοηθάτε στη σωτηρία μας, αλλά και πάλι κάνετε το ίδιο λάθος. Δε διασταυρώνετε τα στοιχεία σας. Ποιος σας είπε ότι θέλουμε να σωθούμε –ειδικά από εσάς;

Των Ειρήνης Δαφέρμου και Θωμαϊδας Στασινοπούλου

Κύριε Μανδραβέλη,

Ονομαζόμαστε Ειρήνη Δαφέρμου και Θωμαΐς Στασινοπούλου  και είμαστε βιβλιοθηκονόμοι στη βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου. Σας γράφουμε αυτή την επιστολή ως απάντηση στα ασύστολα ψεύδη που γράψατε, όχι για την πολιτική σας τοποθέτηση, αλλά για τα αποδεικτικά στοιχεία που τη στηρίζουν.

Η κοινή λογική λέει ότι για να γράψει και να σχολιάσει μια είδηση ένας δημοσιογράφος και όχι κάποιος δημοσιογραφίσκος που γράφει για κουτσομπολιά, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να διασταυρώσει την είδηση. Όμως, δεν ερωτηθήκαμε ποτέ για το τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 15-2-2012 που είχαμε βάρδια στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Δεν μπήκατε ποτέ στον κόπο να μας αναζητήσετε και να ρωτήσετε και τη δική μας άποψη για το γεγονός. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα σας πούμε ακριβώς πώς έγιναν τα γεγονότα, γιατί καλή η «αριστερή παραφροσύνη», αλλά ακόμη καλύτερη είναι η «αδιάντροπη και γεμάτη ψευτιές δημοσιογραφία».

Ο ειδικός φρουρός μπήκε στη βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστήμιου, φορώντας τη στολή του κανονικά και όχι μόνο το παντελόνι και τα άρβυλά του. Δεν φορούσε το καπέλο του και δεν οπλοφορούσε. Όμως, και μόνο το μπουφάν του έφτανε,  καθώς έγραφε πίσω POLICE και μπροστά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Κατά την είσοδο του στη Βιβλιοθήκη δεν έγινε αντιληπτός από εμάς, καθώς εξυπηρετούσαμε χρήστες. Ακούσαμε, όμως, φασαρία και στην προσπάθεια να εξακριβώσουμε τι συμβαίνει ήρθαμε αντιμέτωπες με τον  ένστολο ειδικό φρουρό  και  φοιτητές που τον ακολουθούσαν ρωτώντας  έντονα για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί. Δεν απάντησε σε κανένα φοιτητή.

Στη δική μας αντίστοιχη ερώτηση, απάντησε ότι ακολούθησε δύο υπόπτους. Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν είχε κληθεί από τον Πρύτανη και λάβαμε αρνητική απάντηση, αφού δεν κατανοούσε καν το λόγο για τον οποίο χρειαζόταν άδεια από τις Πρυτανικές Αρχές.

Ο ένστολος μπροστά μας απείλησε με συλλήψεις φοιτητές που του φώναζαν, για την ακρίβεια είπε: «Προσέξτε γιατί θα φέρω τους δικούς μου και θα σας χώσω πολύ βαθιά. Μπορώ να το κάνω».

Τον απομακρύναμε από το χώρο της βιβλιοθήκης  και παράλληλα ειδοποιήσαμε τον Πρύτανη. Οι απειλές του προς τους φοιτητές συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο του Πανεπιστημίου, όπως επίσης και η προκλητική συμπεριφορά γηπεδικού ύφους και ήθους. Φυσικά, κατά τη γνώμη σας, αυτή είναι η πρέπουσα συμπεριφορά του πιτσιρικά που πήγε να δει τη φίλη του.

Όταν πήγε στο γραφείο του Πρύτανη και ρωτήθηκε αν κλήθηκε από την Πρυτανεία, υποστήριξε ότι είχε φέρει τη φίλη του να δώσει εξετάσεις και ακολούθησε φοιτητές που του φάνηκαν ύποπτοι! Εξακολούθησε, δε, να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται την άδεια του Πρύτανη, προκειμένου να παρακολουθήσει υπόπτους εντός του Πανεπιστημίου. Άρα δεν ήρθε να δει τη φίλη του στη βιβλιοθήκη, αλλά προφανώς δε σας ενδιαφέρει η αλήθεια.

Οι φοιτητές, το προσωπικό αλλά και η Πρυτανεία επέδειξαν παροιμιώδη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απέναντι σε ένα όργανο της αστυνομίας που αγνοούσε τους νόμους, τους κανονισμούς αλλά και τους κανόνες συμπεριφοράς.

Αυτή η κατάφωρη διαστρέβλωση των γεγονότων από εσάς, προφανώς έχει βαθύτερα αίτια. Σε μια χώρα που αυτή την περίοδο ταλανίζεται, πρέπει να καταρριφθούν και τα τελευταία προπύργια που διατηρούν έστω και μια στοιχειώδη δημοκρατία, όπως είναι τα πανεπιστήμια. Πρέπει πάση θυσία και με κάθε τρόπο να φοβίσουμε και να πείσουμε την κοινωνία για την κατάργηση του ΑΣΥΛΟΥ, εξαιτίας της «αριστερής παραφροσύνης».

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που βοηθάτε στη σωτηρία μας, αλλά και πάλι κάνετε το ίδιο λάθος. Δε διασταυρώνετε τα στοιχεία σας. Ποιος σας είπε ότι θέλουμε να σωθούμε –ειδικά από εσάς;

Πηγή: http://www.rednotebook.gr/details.php?id=4908

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s