η είδηση φούσκα

Φαρσοκωμωδία με απώτερο στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης είναι η ιστορία με το 1 εκατ. ευρώ του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, κατά την ταπεινή μου άποψη.

Αρχικώς, επειδή για τη συγκεκριμένη οικογένεια, το 1 εκατ. ευρώ είναι περίπου « ψιλά ». Ισοδυναμεί περίπου με το να συζητάει μία φτωχή οικογένεια για 100 ευρώ, ή μία πιο μεσαία για 500 ευρώ.

Αναγνωρίζω ότι κάποιοι πολιτικοί έχουν μία έφεση να ξεφτιλίζονται ακόμα και για ψιλά, όπως καταδείχθηκε περίτρανα με την υπόθεση Siemens: για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, οι Μητσοτάκηδες συνδέσανε βλακωδώς το όνομά τους με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα στην τρέχουσα πολιτική ατζέντα. Όπως η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο για περικοπή 22% της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΕΓΣΕΕ).

Η οποία, εντελώς « τυχαία » συνέπεσε με τη συζήτηση για το εκατομμύριο του Κούβελου.

Άλλωστε, εάν θέλει κανείς να προσάψει κάτι σοβαρό στον Κούβελο, δεν έχει παρά να εξετάσει τη συμφωνία που έκανε για την αγορά [από μέλος της οικογένειάς του] μεγάλης έκτασης στη Μαγνησία, με στόχο να την διαθέσει για μεγάλη αθλητική διοργάνωση, με το αζημίωτο.

Όποιος έχει γνώση του πώς λαμβάνονται οι « φωτογραφικές » αποφάσεις, π.χ. επιλογής της κατάλληλης θέσης για το άθλημα του γκολφ, ξέρει γιατί ήταν εύκολο, εξασφαλισμένο χρήμα.

Γιατί να μεγαλοποιήσουμε ένα « πταίσμα » [καθαρά ηθικού επιπέδου, ούτε καν ποινικά κολάσιμο] όταν δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με ένα κυριολεκτικό κακούργημα;

[Οι υποθέσεις μεγάλης χρηματικής ζημίας σε βάρος του Δημοσίου, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.]

Μυρίζει αποπροσανατολισμός από χιλιόμετρα. Με την ευγενική σύμπραξη των ΜΜΕ.

***

Μεταφέρω κάτι που διάβασα εδώ, για να αποκτήσετε μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα: http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=25144

« «Βολοπέδιο» με τις εκτάσεις του γκολφ στη Μαγνησία »

« ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ του κ. Ισίδωρου Κούβελου και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη έχουν ήδη απασχολήσει τα ΜΜΕ και την ελληνική κοινωνία με αφορμή την εμπλοκή του πρώτου στους Μεσογειακούς Αγώνες, που τελικά θα γίνουν στον Βόλο, αλλά και τις εταιρίες που ανέλαβαν την κατασκευή του γηπέδου γκολφ.

Η έκταση που δήλωσαν ότι αποκτήθηκε, ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να αποδειχτεί ότι ανήκε στο μοναστήρι της Παναγιάς της Ξενιάς. Τα συμβόλαια, όμως, έγιναν κανονικά, η έκταση δεσμεύτηκε και όταν κατέστη σαφές ότι είναι μικρότερη των προδιαγραφών ανακοινώθηκε η ύπαρξη νέου κομματιού, στο οποίο όμως βρίσκονται ήδη εξοχικές κατοικίες, με τίτλους κυριότητας και άδειες οικοδομής! Η εμπλοκή της οικογένειας Μπακογιάννη με τη συγκεκριμένη έκταση καταγράφεται πολύ πριν ο Βόλος σκεφτεί να θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων. Ο γιος της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστας, έχει παντρευτεί την κυρία Κάλια Καμπουρίδου, της οποίας ο αδελφός (κ. Μίλτος Καμπουρίδης) εμφανίζεται ως εταίρος από το 2006 στην εταιρία Dolphin. Μόλις ο Βόλος κερδίζει τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, η Dolphin αγοράζει την εταιρία Golfing, που ήδη έχει κερδίσει το διαγωνισμό για την αγορά της εν λόγω έκτασης των 3.150 στρεμμάτων. Παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έχει κατακυρωθεί στην Golfing σε προγενέστερο χρόνο, αυτή έχει αποφύγει να υπογράψει συμβόλαια με το μοναστήρι που υποστηρίζει ότι κατέχει την έκταση και την πουλάει. Την ίδια ημέρα, ωστόσο, με την εξαγορά της από την Dolphin, η Golfing σπεύδει να υπογράψει συμβόλαια και προσύμφωνα αγοράς, εξασφαλίζοντας ένα πρώτο μέρος της απαιτούμενης έκτασης.

Αυτά και τα υπόλοιπα συμβόλαια έκανε η αδελφή του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου και θεία του σημερινού δημάρχου Χαλανδρίου. Παράλληλα, ως δικηγόρος, παρέστη σε όλες τις υπογραφές συμβολαίων ο συνεργάτης της κυρίας Μπακογιάννη κ. Χάρης Οικονομόπουλος. Εδώ όμως αρχίζουν να καταγράφονται τραγελαφικές καταστάσεις. Η μονή, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, εμφανίζεται να κατέχει και να πουλάει 1.358 στρέμματα, η εταιρία αγοράζει 3.150 στρέμματα και μόνο ένα από τα συμβόλαια εμφανίζει έκταση 1.601 στρεμμάτων. Η μπάλα αρχίζει να χάνεται για την τοπική κοινωνία και υπέρ των συμφερόντων της εταιρίας. Οι εκπρόσωποι της μονής υποστηρίζουν τώρα ότι τελικά κατείχαν και πούλησαν 2.800 στρέμματα, αλλά εμφανίζουν μόνο τοπογραφικό και όχι κυριότητα. Παρ’ όλα αυτά, 350 στρέμματα μένουν «ορφανά» και κανείς δεν εξηγεί πού βρέθηκαν. Την ίδια στιγμή, ο κ. Κούβελος διατηρεί την εμπλοκή του με την υπόθεση των Μεσογειακών Αγώνων.

Για να καταστούν οι τίτλοι κυριότητας του μοναστηριού ισχυροί, ακολουθείται η γνωστή οδός του… οθωμανικού δικαίου. Ξαφνικά εμφανίζονται τουρκικά ταπιά από το τουρκικό προξενείο της Θράκης, το οποίο όμως αρνείται ότι είχε και διέθεσε αυτά τα στοιχεία. Η υπόθεση «ακουμπάει» το ΥΠΕΞ, του οποίου ηγείται η κυρία Μπακογιάννη. Το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε πρόσβαση στα στοιχεία και, παρά το γεγονός ότι αρχίζει να εμπλέκεται προξενείο ξένης χώρας, δεν επιλαμβάνεται και, πολύ περισσότερο, δεν εκδίδει σχετική διάψευση.

Η υπόθεση έχει μπλοκάρει, ενώ ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας δηλώνει ότι δεν θα δώσει άδεια για τη δημιουργία γκολφ ακόμη κι αν ξεμπλέξει η όλη ιστορία. Παράλληλα, η Νομαρχία Μαγνησίας είναι υπεύθυνη και για την έκδοση άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου 999 (!) κλινών, αφού μονάδες πάνω από 1.000 κλίνες χρειάζονται άδεια από το υπουργείο Τουρισμού. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει ήδη απορριφθεί και βρίσκεται πλέον στα χέρια της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη. Πάντως, από την ακροαματική διαδικασία αναμένονται πολλές και μάλλον οδυνηρές για κάποιους αποκαλύψεις. Τώρα, εάν θα υπάρχει γήπεδο γκολφ στους Μεσογειακούς Αγώνες, ουδείς το γνωρίζει αυτήν τη στιγμή. »

« Ισίδωρος Κούβελος: συνδυασμός του αθλητισμού με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες »

« Το 1972 o Ισίδωρος Κούβελος αναχώρησε στο Λονδίνο για σπουδές στα Ναυτιλιακά όπου φοίτησε στη Σχολή Εξωτερικού Εμπορίου του Λονδίνου (Diploma in Shipping), αλλά και αργότερα στο Πολυτεχνείο Λονδίνου (Certificate in Shipping and Shipbroking), όπου ειδικεύτηκε στη ναυλομεσιτεία και διαχείριση πλοίων. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλεψε στο Λονδίνο σε ελληνική εφοπλιστική εταιρία μέσω της οποίας υπεδείχθη και έγινε αποδεκτός στο Διεθνές Κέντρο Ναυλώσεων του Λονδίνου (ΒALTIC EXCHANGE) μεταξύ 1974 και 1976. Στο τέλος της χρονιάς αυτής επέστρεψε στην Ελλάδα όπου υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και παράλληλα ίδρυσε συνεταιρικά (με την οικογένεια Βεντούρη) ναυτιλιακή εταιρία επ’ ονόματι Sougerka Maritime Co. Ltd, ασχολούμενη με ναυλώσεις και αγοραπωλησίες καθώς και διαχείριση πλοίων, μέχρι το έτος 1998. Τότε απεχώρησε και ίδρυσε δική του εταιρία στο ίδιο αντικείμενο, στον Πειραιά, επ’ ονόματι Ιsk Shipping Ltd, την οποία διευθύνει μέχρι σήμερα.

Από την εταιρία αυτή (όχι ιδιαίτερα γνωστή από τη δραστηριότητα της στους εφοπλιστικούς κύκλους) αλλά και από μεσιτείες και δουλειές που κλείνει σε διάφορα ελληνικά λιμάνια, φέρεται να προέρχεται ο κύριος όγκος των εισοδημάτων του. Οσοι τον γνωρίζουν καλά λένε ότι οι δουλειές στα λιμάνια (και ιδίως σε αυτό της Θεσσαλονίκης) ήταν αυτές που… άνθησαν όταν η Ν. Δ. ανέλαβε την εξουσία. Ο κ. Κούβελος, ο οποίος το 2001 είχε νυμφευθεί την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, εμφανίζεται δυναμικά στα αθλητικά δρώμενα και μάλιστα έφιππος. Η οικογένεια Κούβελου είχε σχέση με την ιππασία… του τζόγου, διατηρώντας άλογα ιπποδρόμου. Η Ομοσπονδία Ιππασίας όμως ήταν άλλο πράγμα. Ο κ. Κούβελος το είχε αντιληφθεί και δραστηριοποιήθηκε για την απομάκρυνση της διοίκησης Σερπιέρη από την ΕΟΙ, η οποία ελεγχόταν παραδοσιακά από παράγοντες της συντηρητικής παράταξης. Κατέληξαν στο δικαστήριο, που διόρισε διοικούσα επιτροπή υπό τον δικηγόρο Γιώργο Λενό για να διενεργήσει εκλογές τις οποίες κέρδισε. Οι αντίπαλοι του κ. Κούβελου κατάφεραν να τον ανατρέψουν στις εκλογές που ακολούθησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά τις εκλογές, απόντος του κ. Κούβελου ο κ. Λενός προτάθηκε και αναδείχθηκε πρόεδρος της ΕΟΙ. Εντεκα μήνες αργότερα όμως τα μέλη του Δ.Σ. ψηφίζουν για τη θέση του προέδρου τον κ. Κούβελο και ο κ. Λενός καταγγέλλει πιέσεις εις βάρος των μελών του Δ.Σ. αλλά και εμπλοκή ακόμη και του κ. Δημήτρη Κοντομηνά. »

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s