ασφάλεια ή πρόνοια;

Μερικοί, το είχαν πει από νωρίς:

Και τί μ’ αυτό; Σάμπως τους πιστέψατε;

Πάρτε τώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης των « ενοχλητικών » [πρώτα ήταν οι μετανάστες, μετά ήταν οι άστεγοι & τα πρεζόνια …] να ‘χετε να πορεύεστε.

Όσο αποδομείται το κράτος δικαίου, όσο εξαφανίζεται η πρόνοια, τόσο θα εμφανίζονται νέες κατηγορίες « ενοχλητικών ». Είναι απαραίτητες, για να τηρούνται οι ισορροπίες. Είναι το αντιστάθμισμα στον παραλογισμό.

Οι φοβισμένοι πολίτες, θα βγουν δυσκολότερα στο δρόμο. Θα εμπιστευτούν δυσκολότερα τον συνάνθρωπό τους. Δεν θα ρωτήσουν γιατί κόπηκε η πρόνοια. Δεν θα τολμήσουν. Τα νεύρα τους θα είναι τεντωμένα.

Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν δύο πολύ βολικές για το σύστημα « τρομοκρατικές επιθέσεις » το βράδυ της Τρίτης. Η μία στα γραφεία του Σημίτη. Περιμένω με αγωνία να δω εάν θα συμπεριληφθεί στα « ανανεωμένα » ψηφοδέλτια από τον Βενιζέλο. Δεν έχει και το άγχος του σταυρού: ως πρώην πρωθυπουργός, παίρνει αυτοδικαίως την έδρα.

Βεβαίως, δεν τα υπολόγισαν καλά:

Τους έκλεψε την [πολύτιμη & ακριβοπληρωμένη όσο δεν φαντάζεστε!] δημοσιότητα η αυτοκτονία κάποιου ηλικιωμένου πολίτη, το πρωί της Τετάρτης, στο Σύνταγμα.

Του βγάζω το καπέλο, για ένα λόγο: σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους [1.727 την τελευταία τριετία όπως λένε αυτά τα στοιχεία, κρίμα που δεν έχει συγκριτικά με το 2006-8 για να κατανοήσουμε τη διαφορά] που έλαβαν την ίδια απόφαση, αυτός επέλεξε να το κάνει ως δημόσια δήλωση. Μας αναγκάζει να ασχοληθούμε μαζί του. Δεν είναι πλέον αόρατος, ούτε αυτός, ούτε το πρόβλημά του.

Κι ενώ θα μπορούσε να είχε κάνει το ίδιο σε οποιαδήποτε άλλη πλατεία της Αθήνας, επέλεξε να το κάνει μπροστά στη Βουλή. Ο συμβολισμός απογειώνεται. Το ίδιο και η αξιοπρέπεια του αυτόχειρα.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s