μπιγκ-μπράδερ

Με αφορμή την είδηση ότι οι Βρετανοί αποφάσισαν να παρακολουθούν όλες τις ψηφιακές επικοινωνίες [τηλέφωνα, emails & οτιδήποτε κάνουν οι πολίτες στον διαδίκτυο] το Russia Today ανέβασε ένα βιντεάκι: η δημοσιογράφος ρωτά τυχαίους πολίτες κατά πόσο τους ενοχλεί να παρακολουθούνται.

Ομολογώ ότι με σοκάρει το γεγονός ότι οι περισσότεροι το αποδέχονται ως κάτι λογικό. Η μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι πως η απειλή των « κακών τρομοκρατών » έχει ποτίσει το μυαλό & την συνείδηση των δυτικών περισσότερο απ’ όσο υποψιαζόμουν.

Ξέραμε ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 είχε επέλθει μία ανεπανόρθωτη αλλαγή στον τρόπο σκέψης του μέσου Αμερικάνου, και κατ’ επέκταση αυτό θα περνούσε [αναπόφευκτα, μέσα από την τηλεόραση και όχι μόνο] και στους υπόλοιπους δυτικούς.

Κι επειδή ξέρουμε ότι οι εξελίξεις μας έρχονται από τη Δύση, περιμένω πολύ σύντομα [εντός λίγων ετών δηλαδή] να εφαρμοστεί η ίδια παρακολούθηση όλων των ψηφιακών επικοινωνιών και στην Ελλάδα.

Με τη γνωστή διαφορά: εδώ, θα εφαρμοστεί χωρίς την παραμικρή δικλείδα ασφαλείας. Έχουμε εξασφαλισμένη την κατάχρηση από τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο [μπάτσο, ασφαλίτη … δεν ξέρω ακριβώς ποιοι άλλοι θα έχουν πρόσβαση στο υλικό] επειδή θα κάνουν 3 χρόνια να ψηφιστούν οι κατάλληλοι νόμοι και άλλα 3 χρόνια να εφαρμοστούν … μετά θα πουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα κλπ.

Δυστυχώς, έχουμε κακή εμπειρία για την κατάχρηση εξουσίας από το ελληνικό κράτος και τους υπαλλήλους του. Δίνοντάς τους ακόμα μεγαλύτερες εξουσίες, απλά θα παίζουμε με τη φωτιά.

Γιατί γκρινιάζω για κάτι που πρόκειται να γίνει στο μέλλον; Απλό: δεν βαρεθήκατε να γκρινιάζουμε όλοι για όσα γίνονται στο παρόν;

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza


1 responses to “μπιγκ-μπράδερ

  • Ανώνυμος

    σιγά το πράμα… αυτό έχει γίνει ήδη στη σουηδία εδώ και 2 χρόνια τουλάχ (αν δεν κάνω λάθος..)

    σκέψου παράλληλα τις fixed κάμερες σε όλα τα laptop πλέον… τα kinnect (micro$oft) και eye (sony) στις παιχνιδομηχανές… την ανοιχτή ακρόαση σε όλα τα σταθερά τηλέφωνα… τις κάμερες στους δρόμους… κλπ.

    1984 γιώργης οργουέλης… ποιός νοστράδαμος και πίτσες μπλέ….

Qqchose a declarer?