Ιφιγεν-άκης

Η είδηση της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου επισκίασε ακόμα και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Και γιατί όχι; Προεκλογική περίοδο έχουμε κάθε 4 χρόνια [ή πολύ συχνότερα] ενώ συλλήψεις πρώην υπουργών έχουμε κάθε … δεκαετία; Εικοσαετία; Κάπου εκεί.

Γιατί συνελήφθη;

Μάλλον για κάποιο « πταίσμα », μπροστά σε όσα έχει διαπράξει. Για μίζα 8 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ferrostaal. Μία περίπτωση, μία εταιρεία, μία μίζα. Πολλά χρόνια αργότερα από τότε που άρχισαν να ακούγονται οι ιστορίες για τα ακίνητα του Άκη.

Κανείς μας δεν θα μάθει ποτέ όλη την έκταση των πεπραγμένων του Άκη. Θα μείνουν μόνο μερικές off shore και κάποια ακίνητα, να μαρτυρούν ένα κομμάτι της ιστορίας.

Το αστείο είναι ότι πολλοί από τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ειδικά εκείνους που ποτέ δεν χώνεψαν τον Σημίτη, είχαν υποστηρίξει τον Άκη στην εσωκομματική αναμέτρηση για τη διαδοχή του Ανδρέα, το 1996. Οι ίδιοι, σήμερα ζητάνε την κεφαλή του Άκη σε ασημένιο δίσκο, με μεγαλύτερη μανία από όλους τους άλλους.

Ίσως, επειδή αισθάνονται ότι τους « εξαπάτησε » τότε.

[Αυτό βεβαίως προδιαθέτει ικανότητα αυτοκριτικής και παραδοχής των λαθών / της πλάνης τους, κάτι όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο μεταξύ των κομματικών « οπαδών ». Οι περισσότεροι είναι ήδη μιας άλφα ηλικίας & μπορούν να περιγραφούν ως « ξεροκέφαλοι γέροι ».]

Ίσως, τους έχει ενοχλήσει πολύ περισσότερο η επίδειξη χλιδής με τον διαβόητο γάμο στο Παρίσι, το 2004. Μάλλον ξεγελάστηκε από το παραμύθι της πλούσιας και ευημερούσας Ελλάδας ο πρώην υπουργός, και πίστεψε ότι ο κόσμος θα χαιρόταν με την προκλητική επίδειξη της οικονομικής ευρωστίας του. Θυμάστε πόσες μέρες έπαιζε το θέμα στα ΜΜΕ & ειδικότερα στο κομμάτι του lifestyle?

Εάν είχε κρατήσει τα προσχήματα κάνοντας τουμπεκί όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του [ο Γιώργος Σουφλιάς είναι ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό, ο Κώστας Λαλιώτης ένας δεύτερος] θα απολάμβανε σήμερα ελεύθερος τα πλούτη του μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η έπαρση όμως της εξουσίας, δεν του άφησε μυαλό. Κι έτσι, μεταξύ άλλων, βρίσκεται στην πολύ θλιβερή θέση, να κάνει Πάσχα σε κάποιο κρατητήριο, αφού ο ανακριτής του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα [του Πάσχα], αλλά έκρινε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενος.

Το τελευταίο σχόλιο, δεν το κάνω λόγω θρησκευτικής πίστης. Οι γιορτές όμως – οι αργίες αν προτιμάτε – οι 5 περίπου ημέρες που περνάμε μαζί με την οικογένειά μας, όταν δεν περνάμε τις υπόλοιες 360 μέρες το χρόνο μαζί τους, είναι μάλλον οι χειρότερες μέρες να βρεθείς στη φυλακή.

Δεν ξέρω εάν πιστεύει στο Θεό και δη σε εκείνο των Ορθόδοξων Χριστιανών ο Άκης. Εάν ναι, θα είναι σίγουρα μία « θρησκευτικού τύπου » εμπειρία αυτή. Και για τον ίδιο και για την οικογένειά του.

Προμηθευτείτε ποπ-κορν, η υπόθεση έχει μέλλον: θα μάθουμε σύντομα πόσα στοιχεία έχει για τους « άσπονδους » φίλους του [πολιτικούς και μη] που καταφανώς, δεν διστάζουν να τον θυσιάσουν προεκλογικά, μπας και φυσήξει ούριος άνεμος στα ΠΑΣΟΚικά ψηφοδέλτια. Εάν ο ειλικρινής σκοπός τους ήταν η κάθαρση, θα τον είχαν στείλει στο κελί εδώ και πολλούς μήνες. Δεν είναι όμως.

Η « θυσία » αυτή έγινε τώρα, για να μπορεί ο ΠΑΣΟΚος να έχει επιχειρήματα στο καφενείο. Εκεί που δεν τολμούσε τον τελευταίο καιρό να εμφανιστεί. Το πόσο έπιασε τόπο, θα το διαπιστώσουν οι δημοσκόποι στις προσεχείς μετρήσεις τους. Εάν πάει πολύ καλά [που, δεν το θεωρώ πιθανό] θα αναγκαστούν ίσως και από τη ΝΔ να θυσιάσουν κάποιον.

Κι επειδή δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι καλά ενημερωμένοι, ούτε έχουν πρόσβαση στο δίκτυο όπως εμείς, θα τραφούν με τα σκουπίδια που θα τους ταΐσουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Όπερ σημαίνει ότι έχουμε – ο καθένας μας – το καθήκον να αναλάβουμε την ενημέρωση των δικών μας. Συγγενών, συναδέλφων, φίλων … όσων μπορεί ο καθένας.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s