σχόλια

Η ανάρτηση της 30ης Απριλίου γράφτηκε « στο γόνατο ». Όπως πολλές άλλες εδώ μέσα. Γράφω τις σκέψεις μου για να μην ζαλίζω τον κόσμο, με προτροπή ενός παλιού φίλου. Μάλλον του προκαλούσα πονοκεφάλους με τα σχόλιά μου επί παντός επιστητού.

Ωστόσο, έγινε αυτό που λέμε « viral » με πάρα πολλές αναδημοσιεύσεις. Μία εξ αυτών σε σελίδα διαφήμισης ερωτικών υπηρεσιών [πολλά μέλη της οποίας είναι θαμώνες σε οίκους ανοχής και περιγράφουν τις εμπειρίες τους], μία άλλη σε σελίδα φετιχισμού, στο indymedia, σε φόρουμ για αυτοκίνητα, σε ενημερωτικές ιστοσελίδες κλπ.

Μπορείτε ίσως να φανταστείτε τα σχόλια σε όλες αυτές τις σελίδες. Ήταν όλων των ειδών: θετικά, αρνητικά, ειρωνικά, ώριμα, ανώριμα, επί της θεωρίας, συγκεκριμένα, προσωπικά, επιθετικά κ.ο.κ.

Ξεχώρισα ένα σχόλιο, το οποίο προσυπογράφω και σας το μεταφέρω για να το διαβάσετε. Γράφτηκε σε απάντηση ενός « αρνητικού » σχολίου:

Δε διαφέρεις σε κάτι από σαουδάραβα που θα επιχειρηματολογούσε για το λιθοβολισμό 14χρονης που τη βιάσανε 3 άτομα. Και σ’ αυτούς το ίδιο εξωγήινο φαίνεται να μιλάμε για βιασμό από τη στιγμή που κυκλοφορούσε ασυνόδευτη. Απλά πας λίίίγο πιο ευρωπαϊκά τον πήχυ.

Άμα πιστεύεις όμως υποκρίταρε ότι δεν είναι βιασμός να σε περνάνε 20 άγνωστοι την ημέρα χωρίς προφυλακτικό σε μια χώρα που έτσι και κυκλοφορήσεις στο δρόμο θα σε αρπάξει η αστυνομία, τράβα κάντο να γεμίσεις εμπειρίες και χρήμα. Αλλιώτικα μη μας τα πολυσκοτίζεις.

Και σε όσα τομάρια επικαλούνται το δήθεν επιχείρημα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία: κάποιος λόγος που δεν πρέπει να δημοσιευτούν και οι φάτσες αυτών των 600 καθαρμάτων; Η πόρνη είναι στο μπουρδέλο και ξέρεις ότι έχουν πάει άλλοι 1000 μαζί της, πρακτικά θα μπορούσε να έχει ταμπέλα « ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΗΛΙΘΙΕ », χώρια που κανένας δε σου βάζει το πιστόλι στον κρόταφο να μπεις εκεί μέσα. Αυτοί οι 600 όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι και υπεράνω πάσης υποψίας.

Η μόνη μου παρηγοριά για όσους σκέφτεστε έτσι είναι ότι αποκλείεται να γαμάτε καλά. Αν γαμάγατε καλά θα είχατε εντελώς άλλη άποψη για τις γυναίκες, το σεξ και όλα αυτά. Επίσης αν είχατε εντελώς άλλη άποψη για τις γυναίκες, το σεξ και όλα αυτά, θα γαμάγατε καλά. Άρα είστε παγιδευμένοι και αυτοτιμωρείστε από την ίδια σας τη σκατόψυχη βλακεία. Από τις λίγες περιπτώσεις που το Σύμπαν λειτουργεί σωστά.

Χρήστης: stack.overflow.gr

Πηγή:  http://www.phorum.gr/

***

Πέραν αυτού, εντόπισα στο « Salata TV » έναν έξοχο σχολιασμό της ιστορίας. Διαβάστε:

Έλληνες, ησυχάστε. Το κράτος μερίμνησε για εσάς, και πλέον μπορείτε να πηδάτε αμέριμνοι νεαρές αλλοδαπές πόρνες. Η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από έφοδό της σε παράνομο πορνείο, συνέλαβε μια 22χρονη οροθετική Ρωσσίδα και δημοσίευσε τις φωτογραφίες της, έτσι ώστε όλοι οι καλοί Έλληνες οικογενειάρχες να ξέρουν εάν την έχουν επιλέξει σε κάποια επίσκεψή τους στο χώρο εργασίας της (sic), και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για να μην κινδυνεύσει να μολυνθεί η οικογένειά τους. Για την ιστορία, τα στοιχεία του Έλληνα μαστρωπού δε δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Εάν δυσκολεύεστε να καταλάβετε πώς η παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και η διαπόμπευση μιας γυναίκας που έχει ήδη συλληφθεί και κατά πάσα πιθανότητα θα απελαθεί, βοηθάει οποιονδήποτε περισσότερο από τη δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του συγκεκριμένου οίκου ανοχής (άλλωστε, είναι σίγουροι στην Αστυνομία πως όλες οι άλλες κοπέλες που έχουν δουλέψει κατά καιρούς εκεί ήταν καθαρές;) και του χρόνου διαμονής της συγκεκριμένης κοπέλας στη χώρα, δεν είστε οι μόνοι.

Το κράτος δεν έχει κάνει ούτε μία σοβαρή καμπάνια υπέρ του ασφαλούς sex και της χρήσης προφυλακτικού τα τελευταία χρόνια (αντίθετα, έδωσε αρκετές χιλιάδες ευρώ για να διαφημίσει το αμφιλεγόμενο εμβόλιο κατά της γρίπης, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), και τώρα προσπαθεί να μας πείσει πως η δημόσια διαπόμπευση μιας 22χρονης οροθετικής πόρνης είναι αναγκαία, επαρκής και θεμιτή πολιτική στο πλαίσιο της μέριμνας για την προστασία της υγείας των Ελλήνων.

Με την ίδια λογική, ο δημόσιος λιθοβολισμός κάποιου που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε πεζό, θα καλύψει τις υποχρεώσεις του κράτους και στον τομέα της οδικής ασφάλειας;

***

Υ.Γ. Μου αρέσει το Οξύ ήσυχο, χωρίς πολλά σχόλια.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

3 responses to “σχόλια

 • Кроткая

  άρα να μην σχολιάσω πως καλά έκανες και τα δημοσιεύεις αυτα εδώ; να μην το τουητάρω; ε, όχι, θα το τουητάρω :Ρ

 • Кроткая

  Ημερομηνία: 03/05/2012

  Με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών και τη δημοσιοποίηση ιατρικών απόρρητων στοιχείων των 12 γυναικών

  Με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών και τη δημοσιοποίηση ιατρικών απόρρητων στοιχείων των 12 γυναικών, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισημαίνει ότι σύμφωνα με το νόμο 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η εισαγγελική αρμοδιότητα δημοσιοποίησης στοιχείων της ποινικής δίωξης δεν επεκτείνεται και στα ευαίσθητα δεδομένα υγείας, για τα οποία είναι απαραίτητη η άδεια από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Περαιτέρω, η εξαίρεση που προβλέπει ο ως άνω νόμος αφορά συγκεκριμένα το σκοπό βεβαίωσης εγκλημάτων και όχι γενικά και αφηρημένα το «κοινό καλό».
  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η δημοσίευση των φωτογραφιών και η αποκάλυψη της οροθετικότητας των γυναικών αυτών είναι αδικαιολόγητη και προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή τους. Και τούτο, διότι η σκοπούμενη και καθόλα θεμιτή προστασία του κοινωνικού συνόλου (ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας) μπορούσε να επιτευχθεί με σαφώς ηπιότερα μέσα: δηλαδή, με τη δημοσιοποίηση των χαρακτηριστικών των γυναικών που συλλήφθηκαν (ύψος, χρώμα ματιών και μαλλιών, εθνικότητα, κλπ) και της περιοχής (οίκος ανοχής, «πιάτσα») όπου εργάζονταν. Και τούτο, διότι δεν απαιτείται και η φωτογραφία της ιερόδουλης προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί κάποιος, ο οποίος πληρώνει για να κάνει μη ασφαλές σεξ, και να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Σε τελική ανάλυση, θα μπορούσε ενδεχομένως να τονιστεί από την αρμόδια αστυνομική διεύθυνση ότι κάθε ενδιαφερόμενος είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες τους στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Υπό την αντίθετη εκδοχή, θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν και τα αντίστοιχα στοιχεία όλων όσων –υπό το άκουσμα της παραπάνω είδησης– έσπευσαν να εξετασθούν και διαπιστώθηκε ότι είναι και αυτοί οροθετικοί και στη συνέχεια τα στοιχεία των συζύγων τους, των φιλενάδων τους κ.ο.κ., γιατί ο κίνδυνος για την υγεία εικάζουμε ότι δεν αλλάζει ανάλογα με το φύλο, την κοινωνική θέση ή την εθνικότητα ενός προσώπου. Εκτός αν οι οροθετικοί «οικογενειάρχες» δεν συνιστούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
  Όσο για την αναδημοσίευσή των φωτογραφιών από τα μέσα ενημέρωσης, και μάλιστα σε πρωτοσέλιδα και κεντρικά δελτία ειδήσεων, αυτή ξεπερνά κάθε μέτρο και θέτει μείζονα ζητήματα ηθικής και νομικής τάξης, αφού συνιστά διαπόμπευση του προσώπου, η οποία είναι ανεπίτρεπτη σε κάθε δικαιοκρατούμενη χώρα: καμιά σκοπιμότητα, κανένα «δημοσιογραφικό ενδιαφέρον» δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον δημόσιο εξευτελισμό ενός ανθρώπου, πολλώ δε μάλλον ενός ασθενούς.
  Η ακραία προσβλητική και τιμωρητική μεταχείριση των γυναικών αυτών δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει το μετακατοχικό βίαιο ξύρισμα της κεφαλής των γυναικών στις πλατείες των πόλεων και των χωριών. Δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει τη μεταχείριση γυναικών σε τριτοκοσμικές χώρες. Το τρίπτυχο γυναίκα-ιερόδουλη-ασθενής γίνεται –με σχεδόν αρχετυπικό τρόπο– συνώνυμο της αμαρτίας, της βρωμιάς, του εχθρού. Το γεγονός ότι οι γυναίκες αυτές είναι –όλως τυχαίως– άστεγες, τοξικομανείς ή ενδεχομένως θύματα trafficking φαίνεται να μην ενδιαφέρει κανένα θεσμό, καμία αρχή. Όλα μπορούν να υποχωρήσουν μπροστά στην επέλαση των ρατσιστικών και σεξιστικών στερεοτύπων και την αδιατάρακτη γαλήνη του ελληνικού νοικοκυριού που σε λίγες μέρες ψηφίζει.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

  Σημείωση: Η Ελληνική ΄Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου διοργανώνει σχετική συζήτηση με θέμα « Μετανάστευση και κρίση. Η βίαιη αντιμετώπιση ενός ιστορικού φαινομένου: Από τα στρατόπεδα κράτησης στη διαπόμπευση των «επικινδύνων» » την Τετάρτη 9/5/2012 στο πλαίσιο του φεστιβάλ migrantfest2012. Για περισσότερες πληροφορίες http://migrantfest2012.wordpress.com/

  http://www.left.gr/article.php?id=494

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

   Καλά τα λένε. Ελπίζω να έχουν τη δυνατότητα δικαστικής συνδρομής. Οι κοπέλες αυτές χρειάζονται πολλαπλή υποστήριξη: ηθική, ψυχολογική, ιατρική, οικονομική, στεγαστική, δικαστική κ.ο.κ.

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s