περί μεταγραφών

Δεν πολυ-ασχολούμαι με τα εσωτερικά της ΝΔ [ούτε του ΠΑΣΟΚ] αλλά τις τελευταίες μέρες, έχει βουήξει ο τόπος με τις μεταγραφές. Μπορώ να μη σχολιάσω;

Κακία 1η – αθλητική

Μία « ομάδα » που πέφτει κατηγορία, δεν κάνει καλές μεταγραφές. Γι’ αυτό και δεν βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να υποδέχεται κόσμο από άλλους χώρους, όπως έκανε στο παρελθόν.

Εάν βεβαίως έχεις μία ομάδα που έπαιξε πολύ άσχημα αλλά σκοπεύει να δώσει τα ρέστα της επειδή είναι πολύ κοντά στον τίτλο, εκεί δίνεις τα ρέστα σου στις μεταγραφές, μήπως και κρατηθείς με νύχια και με δόντια. Τα ίδια δόντια που δαγκώνει ο Σαμαράς αυτόν τον καιρό, καθώς ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, υποδέχεται τη Ντόρα πίσω.

Ξέρω, είναι υπεραπλουστευτικό. Μεταξύ άλλων, ο Βενιζέλος δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες ιδέες περί « ανοίγματος » σε άλλους χώρους [έστω, προσχηματικά] για να υποδεχτεί νέα Δαμανάκη, Ανδρουλάκη κλπ.

kaltsovrako.wordpress.com στα καλλίτερά του, all time classic από παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση

Κακία 2η – κλισέ

Τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το πλοίο που βουλιάζει.

Είδαμε την Αρ. Αγάτσα πριν τις εκλογές του Μάη να πηδάει από το ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ στο φουσκωτό της ΝΔ. Που « ξεφούσκωσε » κάτω από το 20%.

Αντίστοιχες κινήσεις είδαμε από το ΛΑΟΣ και προεκλογικά [Τσεκουροφορίδης, Άδωνις] και βεβαίως, μετεκλογικά [Πλεύρης, Ανατολάκης, Κιλτίδης]. Ο Βελόπουλος δεν έχω καταλάβει ακόμα τί θα κάνει, πάντως από το ΛΑΟΣ, έφυγε. Εάν μοιράζεστε τη δική μου αγωνία για τον Ροντούλη & την κυρία Ουρανία με τα ροζ ταγιεράκια, χαλαρώστε: συνεχίζονται ακόμα οι μεταγραφές, υπάρχουν μέρες.

Όσα ποντίκια δεν διέθεταν ταλέντο στις κυβισθήσεις [θέλει μία άλφα δεξιοτεχνία, είναι αλήθεια] ενώ παράλληλα είχαν εξασφαλίσει τις 2 « τετραετίες » τους [για τη ρημάδα τη σύνταξη], απλά « αποσύρθηκαν από την πολιτική ». Μην παραξενευτείτε εάν επανέλθουν δριμύτεροι, σε κάποια επόμενη φάση.

Κακία 3η – ροζ συννεφάκια

Η @petroulasep έγραψε το πρωί ότι θα πρέπει τα κόμματα να ανακοινώνουν εκ των προτέρων με ποια άλλα μπορεί να συνεργαστούν, ώστε να μην πέφτουν από τα σύννεφα οι ψηφοφόροι τους.

Κατ’αρχήν, ας επεκτείνουμε τη λογική της και στα στελέχη [πολιτευτές και όχι μόνο] των κομμάτων και τις πιθανές μεταγραφές τους.

Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι [και αντίστοιχα, οι σταυροδότες] οφείλουν να κατανοούν εκ των προτέρων ποιοι είναι οι συγγενικοί χώροι και πού μπορεί να διοχετευτεί [ή προτιμάτε το « εξαργυρωθεί »;;] η ψήφος τους. Εάν δεν το ξέρουν, τότε τους αξίζει η πτώση από τα σύννεφα και η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα. Για να μάθουν άλλη φορά, να επιλέγουν προσεκτικότερα.

Κακία 4η – πικάντικη

Όλοι [??] ξέρουμε ότι οι ερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστες και όχι με σταυρό προτίμησης.

Όπερ έστι μεθερμινευόμενον ότι οι μετεκλογικές μεταγραφές [οι Μαγιάτικες, καλέ!] θα πρέπει να ενταχθούν στην λίστα μαζί με όλα τα ήδη υφιστάμενα στελέχη.

Ή για να περιγράψω την εικόνα πιο γλαφυρά, σφήνα σε κάθε βουλευτή που έκανε μία γενναία επένδυση στις εκλογές του Μάη** [δεκάδων χιλιάδων κατάμαυρων ευρώ] για να προβληθεί στην εκλογική του περιφέρεια ως υποψήφιος της ΝΔ, θα μπουν ξαφνικά η Ντόρα, ο Ανατολάκης και τα άλλα « παιδιά ».

Όπως σωστά παρατήρησε ο @NickolaSpyrida, οι μεταγραφές πάντα « παίζουν ». Δεν παίρνεις μεταγραφή 3 εβδομάδες πριν τον « αγώνα » για να κάτσει πάγκο. Λογικό, έτσι;

[**Θα πείτε « καλά να πάθουν ». Συμφωνώ. Τόσα κι άλλα τόσα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.]

Σατανική λεπτομέρεια: εάν έστω και για 0,01% η ΝΔ βγει δεύτερο κόμμα, χάνει τις μισές περίπου έδρες που πήρε στις εκλογές του Μάη. Αναφέρομαι στις 50 του εκλογικού μποναμά (a.k.a. bonus).

Σαν να λέμε « υπολογίζουμε ότι έχουμε 50 σωσίβια και αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να βρούμε άλλα 50 ». Οι επόμενοι θα αφεθούν στην τύχη τους.

Φανταστείτε λοιπόν το μαλλιοτράβηγμα και τις πιέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, κατά την κατάρτηση της « λίστας » των εκλεκτών. Είναι εγγενώς μία υποκειμενική διαδικασία και οι μεταγραφές, απλά χειροτερεύουν την κατάσταση. Δεν ξέρω ποιος έχει επιφορτιστεί με το καθήκον της κατάρτισης της λίστας, αλλά είμαι σίγουρη ότι κάτι θα κερδίσει από τη διαδικασία. Πέραν της « συναρπαστικής εμπειρίας », βεβαίως-βεβαίως.

[Το λέω για να μην έχουμε πάλι πτώσεις από σύννεφα.]

kaltsovrako.wordpress.com σε νεότερα έργα

Κακία 5η – οι ρήτορες και οι λωποδύτες, ζητιάνοι, εταίρες και προφήτες

Τί θα γινόταν η Βουλή δίχως τη ρητορική δεινότητα του Ανατολάκη ή την τσεκουράτη ματιά του Βορίδη; Εεε;!

Εντάξει, αναπληρώνονται μερικώς από τη Χρυσή Αυγή, αλλά αυτοί είναι ψάρακες. Μέχρι να μάθουν το πρόγραμμα, να βρουν πώς ανοίγει το μικρόφωνο, να κάνουν τις πρώτες πρόβες στον καθρέφτη … θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Στο μεταξύ, η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη, θα έρθουν οι Τούρκοι ως την Άνδρο [μούμπλε-μούμπλε, τί εννοείτε ότι αυτό έχει ήδη συμβεί;], θα μας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες [μούμπλε-μούμπλε, κι αυτό;;;] ενώ ο κόσμος θα πεθαίνει αβοήθητος χωρίς δημόσια υγεία [ενώ με το Λοβέρδο …].

Ειρήσθω εν παρόδω & εν ασχέτω με το θέμα: κάπου είπα για το επί 1,5 χρόνο (??) « ακυβέρνητο » Βέλγιο & μου επεσήμαναν ότι εκεί, έχει τις τοπικές κυβερνήσεις. Σάμπως εμείς δεν έχουμε τις 7 « ισχυρές » Περιφέρειες και άλλες 13 αιρετές;! Αμέ! Ή τολμάει να μου πει κανείς ότι το σύστημα δεν λειτουργεί; Κι αν δε λειτουργεί, τότε γιατί το φτιάξαμε έτσι;

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s