άλλο χρώμα

Σε όλη μου τη ζωή, είχα ένα Χ χρώμα ματιών, δηλωμένο σε όλα μου τα επίσημα έγγραφα. Τώρα πλέον, δεν έχω το ίδιο. Όχι επειδή φόρεσα χρωματιστούς φακούς επαφής. Ούτε υποβλήθηκα σε καμία εγχείριση.

Απλά, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αποφάσισαν ότι βλέπουν καλύτερα από όλους τους προηγούμενους συναδέλφους τους και μου το άλλαξαν. Ετσιθελικά.

Προς υπεράσπισή τους, ομολογώ ότι δεν είναι εντελώς μονόχρωμη η ίριδα. Περιλαμβάνει περισσότερες αποχρώσεις, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με το φως. Χωρίς τη δυνατότητα διπλής περιγραφής και υπό το φως ενός γραφείου της κακιάς ωρας, είναι περιορισμένοι σε μία απλή ξερή μονοχρωμία.

Από την άλλη όμως, αυτή η αλλαγή φανερώνει μια ασυνέχεια και μία ασυνέπεια. Υποθέτω ότι δεν πρόκειται ποτέ κανείς να την ψάξει & να με ρωτήσει γιατί ξαφνικά έχω διαφορετικό χρώμα ματιών. Κυρίως επειδή δεν θα γνωρίζει τα περί αλλαγής.

Πάλι καλά!

Δεν είχα την ενέργεια ή την όρεξη να λογομαχήσω μαζί τους. Ρώτησα μόνο εάν είναι σίγουροι. Ζήτησα να βεβαιωθούν, ότι δεν υπάρχει λάθος. Επέμεναν, αμφότεροι. Υπέγραψε ο ένας εξ αυτών.

Είναι τετελεσμένο γεγονός. Μία από τις « σταθερές » της ζωής μου, έχει επισήμως μεταβληθεί. Εντάξει, δεν ήταν η πρώτη. Αλλά οι προηγούμενες ήταν κυρίως θέματα αντίληψης / νοοτροπίας. Όπως το να βαφτιστείς Χ.Ο. σε μια Χ.Ο. χώρα, να λάβεις μία Χ.Ο. παιδεία και μια μέρα να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι άθεος.

Με βάζει σε σκέψεις τί άλλο μπορεί να αλλάξει, έτσι ξαφνικά.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s