η σφαγή στο Μαβί Μαρμαρά

Η κατοχή της Παλαιστίνης συνεχίζεται, ο αποκλεισμός της Γάζας ράγισε αλλά δεν έσπασε ακόμη…
Τιμάμε τους νεκρούς συντρόφους μας και συνεχίζουμε…

31 Μάη 2012

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, τα ξημερώματα της 31ης Μάη 2010, ο «Στόλος της Ελευθερίας» έπλεε στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου κατευθυνόμενος προς το αποκλεισμένο από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ λιμάνι της Παλαιστινιακής Γάζας. Ο στολίσκος αυτός αποτελούμενος από 3 εμπορικά και 3 επιβατηγά πλοία και με 700 διεθνείς ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων 38 Έλληνες και 2 ελληνικά πλοία, φορτωμένος με εκατοντάδες τόνους ανθρωπιστική βοήθεια και απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για τους πολιορκημένους από στεριά, θάλασσα και αέρα Παλαιστίνιους, δέχθηκε, μες την νύχτα, απρόκλητη δολοφονική επίθεση από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό και τους κομάντος του.

Στην στρατιωτική αυτή επιχείρηση των Ισραηλινών ενάντια στους άοπλους ακτιβιστές δολοφονήθηκαν με πυροβολισμούς 9 Τούρκοι αλληλέγγυοι σύντροφοί μας και τραυματίστηκαν πάνω από 120 άλλοι διεθνείς ακτιβιστές, οι περισσότεροι από πραγματικά πυρά, από τους οποίους είκοσι τρείς πολύ βαριά. Επίσης ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν άγρια Έλληνες σύντροφοί μας από τους κατοχικούς ισραηλινούς στρατιώτες στα πλοία και στην ανάκριση στο Ισραήλ.

Τα πλοία και το φορτίο κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν δια της βίας στο ισραηλινό λιμάνι του Άσντοντ ενώ οι ακτιβιστες φυλακίστηκαν στις φυλακές της Μπερ Σεέβα. Η παγκόσμια κατακραυγή που ξεσηκώθηκε κάλυψε τα πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, ανάγκασε το Ισραήλ να απελευθερώσει και να απελάσει τους ακτιβιστές μετά από δύο μέρες. Ανάγκασε ακόμα και τους δυτικούς συμμάχους του Ισραήλ και τους διεθνείς οργανισμούς να το καταδικάσουν δημόσια.

Τα γεγονότα αυτά είχαν σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή και ανάγκασαν την Αίγυπτο του Μουμπάρακ να χαλαρώσει λίγο έστω τους ελέγχους στο μεθοριακό σταθμο της Ράφας, όπως και το Ισραήλ να επιτρέψει για ένα διάστημα την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που περνούσε από τα δικά του περάσματα προς την Γάζα. Οι δυτικές χώρες όμως μετά από λίγο διάστημα επανήλθαν στην πρότερη στάση τους σιωπώντας και επιτρέποντας στο κατοχικό Ισραήλ να συνεχίζει να αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό, δολοφονώντας, φυλακίζοντας ή ξεριζώνοντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους από την πατρογονική τους γή.

Πέρισυ το καλοκαίρι του 2011 ο «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ» αποτελούμενος από 7 πλοία και 400 περίπου διεθνείς ακτιβιστές και προσωπικότητες προσπάθησε να αποπλεύσει από λιμάνια της Ελλάδας και να επαναλάβει το εγχείρημα του σπασίματος του αποκλεισμού της Γάζας, όμως η εθελοδουλεία της συμμάχου του κατοχικού Ισραήλ κυβέρνησης Παπανδρέου εμπόδισε με όλους τους τρόπους τον απόπλου του δεύτερου αυτού στολίσκου. Το Ισραήλ είχε πετύχει να επεκτείνει και να μεταφέρει το αποκλεισμό της Γάζας στην Ελλάδα. Μόνον το γαλλικό πλοίο Dignite με 16μελή διεθνή και ελληνική συμμετοχή κατάφερε να αποπλεύσει από το Καστελλόριζο και να κατευθυνθεί στην Γάζα, όπου και συνελήφθει μετά από επιχείρηση του μισού ισραηλινού στόλου.

Φέτος πάλι, η Διεθνής Συμμαχία για την Ελευθερία θα δοκιμάσει να φτάσει στην Γάζα. Περιμένετε νέα μας.

Δεν ξεχνάμε. Καμιά τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας φοβίσει ή να μας σταματήσει.

Τιμούμε τους νεκρούς αδελφούς μας, συνεχίζοντας τον ίδιο τον αγώνα.

Θα σαλπάρουμε ακόμα μια φορά για να σπάσουμε τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας εκεί το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα

www.shiptogaza.gr

***

Σαν σήμερα, στις 31 Μαΐου 2010, οι σύγχρονοι πειρατές της Μεσογείου, οι Ισραηλινοί κομμάντος,  κάνουν ρεσάλτο στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας,σκοτώνουν 9 Τούρκους ακτιβιστές στο Mavi Marmara, τραυματίζουν δεκάδες ακτιβιστές και απαγάγουν παράνομα  τους επιβαίνοντες όλων των πλοίων του Freedom Flotila τους οποίους και φυλακίζουν.  Το χρονικό της σφαγής στο Mavi Marmara σε εικόνες:

Το Mavi Marmara σαλπάρει για τη Γάζα

alt

Μεγάλο πλήθος συγκεντρώνεται  στην Τουρκία για να παρακολουθήσει την αναχώρηση του Mavi Marmara.

alt

Η χαρά…

alt

Τα περιστέρια..

alt

Το πλοίο σαλπάρει για τη Γάζα

Η νύχτα στο Mavi Marmara, πριν την επίθεση

alt

Οι Αυστραλιανές   Maryam Luqman και Jerry Campbell στο πλοίο πριν από την επίθεση. Photo: Kate Geraghty

alt

Προσευχές στο πλοίο τη νύχτα πριν από την επίθεση.

alt

alt

Οι ακτιβιστές ρίχνουν προβολείς σε μια Ισραηλινή βάρκα που πλησιάζει

alt

Οι ακτιβιστές φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατάνε κοντάρια για να  υπερασπιστούν το Mavi Marmara καθώς δέχεται επίθεση από τους Ισραηλινούς.

alt

Καπνοί από δακρυγόνα και εκρήξεις γεμίζουν το δεύτερο κατάστρωμα του Mavi Marmara.


alt

Οι επιβάτες του Mavi Marmara κοιτάζουν την Ισραηλινή βάρκα λίγο πριν από την επίθεση.


alt

Μια από τις πολλές Ισραηλινές βάρκες γύρω από το  Mavi Marmara


alt

Η Επίθεση

Και τότε ήρθαν οι Ισραηλινοί κομμάντος με μια λίστα θανάτου και την άδεια για να σκοτώσουν…

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

(AP Photo/Israel Defence Force)

alt

alt

alt

alt

alt

(AP Photo/IHH via APTN)

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Το Mavi Marmara μετά την επίθεση

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Η Γάζα θρηνεί τη σφαγή στο  Mavi Marmara

Παλαιστίνιοι και τα παιδιά τους πετάνε λουλούδια στη θάλασσα για τους δολοφονημένους ακτιβιστές  |

3 Ιουνίου 2010

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Οι Νεκροί Ακτιβιστές

Ibrahim BilgenIbrahim Bilgen

Ibrahim Bilgen | Τούρκος πολιτικός, 61 ετών, μηχανικός και ακτιβιστής ο οποίος ήταν παντρεμένος με έξι παιδιά.
Πυροβολήθηκε μια φορά στον δεξιό κρόταφο, μια φορά στην δεξιά πλευρά του στήθους, μια φορά στην πλάτη και μια φορά στο ισχύο.

Ali Heyder BengiAli Heyder Bengi

Ali Heyder Bengi | 29 ετών, από το Diyarbakir. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Al-Azhar (Cairo)  στο τμήμα Αραβικής Λογοτεχνίας. Παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Πυροβολήθηκε έξι φορές.

alt

Kovdit Kililar

Kovdit Kililar | 38 years old, υπεύθυνος του ιστολογίου του IHH, πυροβολήθηκε μια φορά, ανάμεσα στα μάτια, όταν σήκωσε την κάμερά του για να καταγράψει την προσγείωση των ισραηλινών κομμάντος στο Mavi Marmara.

Cetin TopkoogeloCetin Topkoogelo

Cetin Topkoogelo | 54 ετών, πρώην πρωταθλητής  Taekwondo  που εργαζόταν ως προπονητής της Τουρκικής εθνικής ομάδας. Πυροβολήθηκε τρεις φορές-μια στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μια στο μηρό και μια στην κοιλιά. Πέθανε καθώς η γυναίκα του προσπαθούσε να τον σώσει.

alt

Necdet Yildirim

Necdet Yildirim | Εργαζόταν στον ανθρωπιστικό οργανισμό IHH στην πόλη Malatya – Παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού τριών ετών. Πυροβολήθηκε δυο φορές: Στο δεξί ώμο και αριστερά στην πλάτη.

alt

Vahri Yildiz

Vahri Yildiz | 43 ετών, πυροσβέστης, εργαζόταν στην πόλη  Adiyaman – Παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Χτυπήθηκε από πέντε σφαίρες, ανάμεσά τους και τη μοιραία στο στήθος.

alt

Cengiz Sunqur

Cengiz Sunqur | 47 ετώ, από την πόλη Izmir. Παντρεμένος και πατέρας επτά παιδιών. Ένας πυροβολισμός, μπροστά στο στήθος.

alt

Cengiz Okez

Cengiz Okez | 41 ετών από το Iskenderun. Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Πυροβολήθηκε τέσσερεις φορές: πίσω στο κεφάλι, δεξιά του προσώπου, στην πλάτη και στο αριστερό πόδι.

photo Furkan Dogan

Farrakhan Dogan – American

Farrakhan Dogan |  Αμερικανός  19 ετών, μαθητής, ήθελε και σχεδίαζε να γίνει γιατρός. Γιος του Dr. Ahmed Dogan (Βοηθού Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Irkiis). Ο Farrakhan είχε διπλή υπηκοότητα, Τουρκική και αμερικανική και είχε δυο αδέλφια dual citizenship, both Turkish and American,  and has two brothers. Πυροβολήθηκε πέντε φορές: Στα δεξιά της μύτης από κοντά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στην πλάτη και δυο φορές στο αριστερό πόδι.

Και το ίδιο ερώτημα επανέρχεται…Πόσους ακόμα νεκρούς Παλαιστίνιους, ακτιβιστές και μέλη αμθρωπιστικών οργανώσεων χρειάζεται να δει η διεθνής κοινότητα για να δράσει? Πόσες ακόμα βιαιότητες και παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Κανονισμών και του Διεθνούς Δικαίου χρειάζονται για να παρέμβει και να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα άπαξ και διά παντός?

Πηγές:

http://omniatv.com/blog/2012-05-31-17-55-23
http://omniatv.com/blog/31–2010—-mavi-marmara–
https://occupiedpalestine.wordpress.com/2011/05/29/iremember-the-mavi-marmara-massacre-in-pictures/

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s