γίνεται Σάββατο;

Έψαχνα το κατάλληλο Σάββατο για τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Τρέχεις όλη την εβδομάδα, αναλώνεσαι σε άγχη, φόβους, ρουτίνα, προβλήματα, καυγάδες. Πρέπει να εξασφαλίσεις εκείνα τα χαρτάκια που λένε ότι θα σου επιτρέψουν να αγοράσεις όλα αυτά που διαφημίζει η τηλεόραση. Μόνο έτσι θα είσαι ασφαλής και ευτυχισμένος.

Έτσι σου είπε ο άνθρωπος από το κουτί. Το πρώην κουτί. Που δεν είναι πια κουτί, επειδή σου άρεσε εκείνο το επίπεδο σχήμα και πήγες και πήρες τέτοιο. Με δόσεις.

Μετατρέπεσαι σε αυτό που δεν ήθελες ποτέ να γίνεις. Όχι ξαφνικά ένα πρωί, σαν τον Γκρέγκορ Σάμσα. Ίσως ξαφνικά ένα πρωί το καταλαβαίνεις, αλλά η μετατροπή σου είναι μία χρόνια διαδικασία που περνά σχεδόν απαρατήρητη.

Και το Σάββατο;

Μπορείς να αλλάξεις; Μπορείς να ξαναγίνεις ο άνθρωπος που ήθελες να είσαι; Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοιο κουμπάκι. Δεν λειτουργείς με timer. Έχεις παγιδευτεί στη διαδικασία.

Ειρήσθω εν παρόδω: εάν η διαδικασία αυτή σε έχει κάνει και λίγο φασίστα, αύριο είναι μία καλή ευκαιρία να τη διακόψεις. Να κάνεις την επανάστασή σου, βρε αδερφέ!

Από Δευτέρα, επιστρέφεις στον τροχό. Εκεί θα είναι, δεν πρόκειται να στον πάρει κανείς. Πού θα ξαναβρούν τόσο υπάκουο ινδικό χοιρίδιο;

Υ.Γ. Κάποτε είχα γράψει μια ανάρτηση εξηγώντας ότι έχουμε περάσει από το « είμαι » στο « έχω ». Ίσως πρέπει να ξαναπροσπαθήσουμε μία επιστροφή μας στο « είμαι ».

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

2 responses to “γίνεται Σάββατο;

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s