Αντώνη, χάσαμε;

Φυσικά, δεν χάρηκα καθόλου από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό, εάν έχετε ξαναμπεί στο Οξύ, το ξέρετε.

Οι πρώτες σκέψεις ήταν « μα, είναι δυνατόν να είναι τόσο φοβισμένοι και εκβιάσιμοι οι Έλληνες; Είναι δυνατόν να τρέμουν μη χάσουν το μισθό των 500 ευρώ και το επίδομα ανεργίας των 350; Είναι δυνατό να τρέμουν για τα 10-100 χιλιάρικα που ίσως έχουν καβάτζα στην τράπεζα; Είναι δυνατόν να φοβούνται ότι θα μας διώξουν από τη ζώνη του ευρώ; »

[Εάν μπορούσαν, θα το είχαν ήδη κάνει.]

Προφανώς, ναι, είναι. Είναι αστοιχείωτοι και ανίκανοι. Δεν διαθέτουν κριτική ικανότητα, καταπίνουν μασημένη τροφή από τα κανάλια.

Είναι δυνατόν να βλέπουν τα έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής και να συνεχίζουν να την υποστηρίζουν, με ελάχισες εξαιρέσεις;! [Έχασε 15.000 ψήφους, ψιλά!]

Και όμως, είναι. Αυτό αποτελεί την τρανότερη απόδειξη ότι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. δεν ήταν « παραπλανημένοι ». Ήταν συνειδητοποιημένοι νεοναζί, άνθρωποι που θέλουν να δουν αίμα να κυλάει. Είδαμε ένα πρώτο δείγμα με κάποιες οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Τώρα όμως, θα δούμε πολύ περισσότερο, με την έγκριση του 7% του εκλογικού σώματος.

Μην ακούσω κανέναν να μου λέει για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού και λοιπές πίπες. Είμαστε κατά πλειοψηφία φασίστες, καθόλου καλύτεροι από τα στυγνότερα καθεστώτα που κατά καιρούς κατακρίνουμε.

[… ή κατά καιρούς καθιστούμε στρατηγικούς μας συμμάχους.]

Γι’ αυτό και « ανεχτήκαμε » την επταετία στο γύψο. Δεν μας πολυ-χαλούσε. Τουλάχιστον όχι τους νοικοκυραίους. Διότι, είμαστε έθνος « νοικοκυραίων », αυτό είναι το διαχρονικό πολιτικό χαρακτηριστικό μας. Καλά θα κάνουμε να ετοιμαζόμαστε για άγρια καταστολή οποιασδήποτε αντίστασης στον οδοστρωτήρα των « νέων μέτρων », ακόμα και εντός Βουλής πλέον.

Τα μέτωπα θα είναι πολλά. Το οικονομικό είναι μόνο ένα σκέλος αυτών που θα δούμε. Ετοιμαστείτε για καταστολή σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν θα έχετε ματαξαναδεί τα τελευταία 45 χρόνια.

Ετοιμαστείτε για πογκρόμ, όχι μόνο των αλλοδαπών  – που θα αποτελέσουν βεβαίως τα πρώτα, εύκολα θύματα – αλλά και όλων των « διαφορετικών », καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Των ομοφυλόφιλων & « ανώμαλων » κάθε είδους, των αντιρρησιών κάθε είδους, των άθεων, των αλλόπιστων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των ανέργων … θα γίνουμε ΕΘΝΟΣ, ακόμα κι αν μας σκοτώσει η διαδικασία.

Ομολογώ όμως ότι με τη δεύτερη ανάγνωση, ένοιωσα μία ανακούφιση. Νομίζω ότι σχεδόν « είδα » τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέφει σπίτι και να ξεφυσάει, που οι έλληνες δεν του ανέθεσαν να κηρύξει το κράτος σε πτώχευση.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για τις καλές του προθέσεις. Για την ικανότητά του να διαχειριστεί την κατάσταση [ως έχει] όμως, ναι, διατηρώ πολλές αμφιβολίες.

Επειδή είμαι λίγο μεγαλύτερη και θυμάμαι καλά το βρώμικο πόλεμο που αντιμετώπισαν διάφορα καθεστώτα του είδους [συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ το 1981], ξέρω ότι θα είχε μπροστά του κάτι αντίστοιχο. Πιο εξελιγμένο πλέον, με ΜΜΕ στην υπηρεσία των εκβιαστών. Από τη στιγμή βεβαίως που, εκμαυλίζονται και παύουν να αποτελούν συστημικό κίνδυνο, παύει και ο εξωθεσμικός πόλεμος. Ως τότε όμως, η πίεση είναι τεράστια και οι απειλές « ασύμμετρες ».

Την καυτή πατάτα της χρεοκοπίας θα κληθεί να την διαχειριστεί τώρα ο Σαμαράς. Θα μου πείτε, είναι καλύτερος; Όχι βέβαια. Ένας καθυστερημένος μεγαλομανής με πολλά εμφανή κόμπλεξ και έμφυτη δουλικότητα απέναντι στις ΗΠΑ είναι.

[Ειδικά ως προς το τελευταίο, αρκεί το σχόλιο που έκανε ο [παντρεμένος με Ελληνίδα και γνώστης της γλώσσας] Τομ Χανκς όταν επισκέφθηκε το μουσείο της Ακρόπολης: κάτι σε « ήταν εκεί ένας τύπος που με ξεναγούσε, στα αγγλικά και μου είπαν πως ήταν ο Υπουργός Πολιτισμού ».]

Επιπλέον, έχει μαζέψει γύρω του τη Σάρα [Φαήλος, Ντόρα, Ψωμιάδης], τη Μάρα [Βορίδης, Άδωνις, Πλεύρης] και το κακό συναπάντημα [όλα τα υλικά κατεδάφισης, a.k.a. μπάζα, της ΝΔ].

Με αυτούς θα κυβερνήσει. Οϊμέ κι αλίμονό μας.

Όσοι δεν θυμάστε τη θαυμαστή πενταετία Καραμανλή – Τεό – Αλογοσκούφη, ετοιμαστείτε να την αναπολήσετε ως « τις παλιές καλές μέρες της ΝΔ ». Με τον Σαμαρά μας περιμένουν πολύ χειρότερες μέρες και αυτό, θα ίσχυε στο ακέραιο, είτε βρισκόμασταν σε αυτή την οικονομική κατάσταση, είτε όχι.

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Πάλι καλά που δεν έχουμε πυρηνικά, διότι εάν είχαμε, κανείς στον πλανήτη δεν θα ήταν ασφαλής. Τέτοιου είδους επικίνδυνος.

Θα κλείσω κάνοντας απολογισμό της προεκλογικής λίστας στόχων του Οξέως:

α) Να μην ξαναμπεί η ΧΑ στη Βουλή. – Χάσαμε και μάλιστα παταγωδώς. Είναι η θλιβερότερη στιγμή της δημοκρατίας μας.

β) Να έρθει στη 2η θέση η ΝΔ. – Ξαναχάσαμε. Χάσαμε; Θα δείξει.

γ) Να μην μπει ο Τζήμερος με τον Μάνο στη Βουλή. – ΟΚ, μικρή παρηγοριά, μες στη μαυρίλα των ημερών. Στον αγύριστο και φιλάκια.

δ) Να συρικνωθεί το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο. – Θα πρέπει να αρκεστώ στην παρηγοριά ότι πήραν 33 βουλευτές. Ένας στους 5 σχεδόν, συγκριτικά με το 2009. Κάτι είναι κι αυτό!

ε) Να μην πάρει έδρα η Ντόρα, ο Βορίδης και πολλά τέτοια αποβράσματα. – Εχμ, ναι. Δυστυχώς, δεν έκατσε η μπίλια.

στ) Να πέσει το ΚΚΕ κάτω από τις 500.000 ψήφους. – Έπεσε, με τα μούτρα σε 277 χιλ. ψήφους. Μένει να δούμε εάν θα κάνει την αυτοκριτική του, έστω και τώρα. Μπορεί βεβαίως να την κάνει σε 50 χρόνια, σε κάποιο συνέδριο.

ζ) Να μπουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Βουλή. – Καταποντίστηκαν. Μάλλον ο στόχος επετεύχθη χωρίς καν να μπουν στη Βουλή.

η) Να διαλυθεί το ΛΑΟΣ στα αποβράσματα εξ ων συνετέθη. – Προσεχώς.

θ) Να πάθει νευρικό κλονισμό μπροστά στην οθόνη όλη η δήθεν ειδησεογραφική ομάδα των δελτίων του Μέγκα και του ΣΚΑΪ. – Δυστυχώς, είναι υπερβολικά αναίσθητοι και ανθεκτικοί.

ι) Να συσταθεί άμεσα επιτροπή ελέγχου της Κυβέρνησης Παπαδήμα και να επιληφθεί εισαγγελέας για όσα ευρήματα προκύψουν. – Αποχαιρέτα τη, την Αλεξάνδρεια που χάνεις. Το λένε « Νόμος περί ευθύνης υπουργών » & είναι το μεγαλύτερο πλυντήριο της πολιτικής ζωής.

ια) Να εμφανιστεί σε διακαναλική συνέντευξη ο Νιγηριανός εραστής της θυγατέρας Μιχαλολιάκου. – Μπα, θα τον σφάξουν άμα τη εμφανίσει.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

6 responses to “Αντώνη, χάσαμε;

 • metaparalogos

  Αν υπήρχε τρόπος, θα υπέγραφα το άρθρο σου και με τα δυο τα χέρια.
  Τις καταθέσεις στο εξωτερικό δεν τις έβγαλαν μόνο οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί, τις έβγαλαν και οι έντρομοι νοικοκυραίοι, που βρίζουν τους πρώτους. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και βιβλιάριο καταθέσεων.

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

   Δεν βγαίνουν τόσο εύκολα οι καταθέσεις έξω. Π.χ. στο private banking της Λατσο-μπανκ, πρέπει να διαθέτεις άνω του μισού εκατομμυρίου για να δεχθούν να στις στείλουν έξω (Λουξεμβούργο, μου είπαν). Οι περισσότεροι νοικοκυραίοι δεν διαθέτουν τόσα, σε μετρητά. Αν θα έπρεπε να μαντέψω από γνωστούς, θα έλεγα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταθετών έχει 20 έως 200 χιλιάρικα στην τράπεζα. Οι άλλοι, όσα είχαν τα δώσανε για να πάρουν σπίτι, αυτοκίνητο, να παντρέψουν / σπουδάσουν παιδί κλπ.

   Από αυτούς, οι περισσότεροι αρχίσανε να αποσύρουν καταθέσεις για να πληρώσουν φόρους, αν ήταν επαγγελματίες για να καλύψουν έξοδα που δεν κάλυπτε πλέον το επιχειρείν τους κλπ. Προσπάθησαν να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής τους, ακόμα και με ορισμένες περικοπές. Και πάλι, το λέω κρίνοντας από τα παραδείγματα που βλέπω & ακούω σε καθημερινή βάση από τον περίγυρό μου.

   Αυτοί οι νοικοκυραίοι που βλέπουν όσα είχαν μαζέψει να εξανεμίζονται, φοβήθηκαν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα τα έχαναν άμεσα όλα. Εάν τα είχαν μεταφέρει έξω, δεν θα τους πείραζε καθόλου. Μη σου πω ότι θα έβγαιναν και κερδισμένοι: στον πανικό της δραχμής [όπως έλεγε το τρομολαγνικό σενάριο που προωθούσαν τα ΜΜΕ] θα έφερναν εισαγόμενα ευρώ και θα αγοράζανε ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί.

 • metaparalogos

  Κι όμως βγαίνουν. Οι αγγλικές τράπεζες σου επιτρέπουν να ανοίξεις λογαριασμό εκεί με κατώτατο όριο τα 80.000 ευρώ. Το έμαθα από γνωστό, ο οποίος ακολούθησε το παράδειγμα συγγενή του και τα έστειλε Αγγλία. Μάλιστα με προέτρεψε να κάνω το ίδιο, αλλά μου έλειπαν περίπου 79.000 ευρώ…
  Πάντως έχω μια αμφιβολία για το τι θα γινόταν στο τρομολαγνικό σενάριο. Αν δηλαδή επιστρέφαμε στη δραχμή, θα μπορούσαν οι καταθέτες να φέρουν ευρώ από την Αγγλία; Πάλι μέσω τράπεζας θα τα έφερναν, η οποία θα τους τα έδινε σε δραχμές, με την ελληνική ισοτιμία, εννοείται. Τέλος πάντων, υποθέσεις κάνω, γιατί γενικά με τα οικονομικά και τα χρηματοπιστωτικά δεν τα καταφέρνω καθόλου.

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

   Στο τρομολαγνικό σενάριο, το ευρώ θα επέστρεφε στην Ελλάδα ως συνάλλαγμα πλέον. Δλδ, φαντάσου κάποιον που είχε κάνει τα λεφτά του δολλάρια ΗΠΑ, πριν την υποτίμηση της δραχμής και μετά τα ξανάφερνε πίσω ως δολλάρια: αγόραζε πλέον περισσότερες δραχμές.

   Ενδιαφέρον αυτό για την Αγγλία. :)

 • ρικουδόπραγμα

  Το λιγοτερο που εχω δει σε αρχικη καταθεση για offshore private banking ειναι $50000, παρακατω δε βρηκα (και δεν το εψαχνα για το λογο που φανταζεστε, βρωμερα γαιδουρια).

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s