χωρίς χρήματα σίτισης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε καθαρά το έγγραφο.

Είναι μία επείγουσα έκκληση των υπευθύνων του κρατικού θεραπευτηρίου της Λέρου προς την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας: « αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες σίτισης των ψυχασθενών μας« .

Πηγή: https://twitter.com/epan_e_kinisi/status/220057424730669056/photo/1

Ημερομηνία εγγράφου: 5 Ιουνίου 2012.

Δηλαδή, πριν πανικοβληθείτε και αρχίσετε τα τηλέφωνα για τη συλλογή τροφίμων, σκεφτείτε ότι είναι ήδη « παλιό » και το έχει χειριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, πριν τις τελευταίες εκλογές. Σήμερα, σιτίζονται οι ασθενείς.

Ωστόσο, είναι κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό. Κανείς δεν ξέρει για πόσο θα συνεχίσουν να σιτίζονται και πότε ίσως ξαναπροκύψει το ίδιο πρόβλημα.

Είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε όταν είδαμε το « κούρεμα » των ομολόγων των ιδρυμάτων υγείας. Το υποψιαζόμασταν, το περιμέναμε. Δεν ξέραμε πότε και πώς θα το δούμε. Ορίστε λοιπόν, αυτό είναι.

Και μάλιστα, είναι ένα από τα πολλά. Μόλις το διάβασα φαντάστηκα δεκάδες αντίστοιχα έγγραφα τα οποία αναφέρονται σε « βασικές ανάγκες των χειρουργείων » ή των άλλων κλινικών, που επίσης δεν μπορούν να καλυφθούν. Τα ακούμε και τα διαβάζουμε καθημερινά: αναστολή κάθε μη-επείγοντος χειρουργείου σε ένα ένα δημόσιο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν υλικά, δεν υπάρχουν μέσα, δεν υπάρχει τρόπος να καλυφθεί η νοσηλεία.

Επανάληψη λοιπόν, για όποιον δεν το είχε διαβάσει την πρώτη φορά: σε όποια χώρα πήγε το ΔΝΤ, χειροτέρεψε η δημόσια υγεία. Πολλοί ακόμα άνθρωποι θα πεθάνουν αβοήθητοι. Πολλοί πολίτες που θα έχουν μείνει άνεργοι ή απλά δεν θα τους περισσεύουν χιλιάδες ευρώ για να πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία, θα πεθάνουν ενώ θα μπορούσαν ίσως να είχαν σωθεί.

Ας είμαστε ξεκάθαροι: αυτό δεν θα συμβεί επειδή « οι ξένοι μας παίρνουν τα κρεβάτια » αλλά επειδή το ΔΝΤ, η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και βεβαίως οι πολύ συνεργάσιμες [έως δουλικές] προηγούμενες Κυβερνήσεις, έκοψαν τα λεφτά για τη Δημόσια Υγεία.

Στο κάτω κάτω, εάν το σοβαρό πρόβλημα των Ελληνικών Νοσοκομείων είναι οι αλλοδαποί, ας τους κάνει διακομιδή στη Βουλγαρία ή στην Ιταλία το ΕΣΥ. Αλλά, δεν είναι.

Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας σήμερα είναι οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας τα τελευταία 25 χρόνια**. Όπως οι κάθε λογής Αβραμόπουλοι που παρήγγελναν αυθαίρετα και σε ακριβή τιμή εκατομμύρια δόσεις άχρηστων εμβολίων, ώστε να λαϊκίσουν στα ΜΜΕ ότι « φρόντισαν για όλους ».

[**Παλαιότερα, το σύστημα ήταν εντελώς διαφορετικό, συνεπώς μπορούμε να πάρουμε την ίδρυση του ΕΣΥ ως σημείο έναρξης μιας συγκεκριμένης εποχής. Καλής ή κακής, αυτό είναι θέμα διαφορετικής συζήτησης.]

Το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης το έθιξα σε παλιότερη ανάρτηση. Εξηγεί ένα μεγάλο κομμάτι από τη σημερινή κακοδαιμονία μας.

Σε μικρότερο βαθμό, φταίνε και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων, επειδή δεν ανέδειξαν αρκετά και εγκαίρως τα προβλήματα.

Ως προς το τελευταίο σημείο, θα μου πείτε [και θα έχετε απόλυτο δίκιο] ποιος από εμάς ανέδειξε αρκετά τα σοβαρά προβλήματα στο δικό του τομέα; Ποιος από εμάς φρόντισε να στηλιτεύσει όσα συμβαίνουν για να προλάβει τα χειρότερα; Οι λίγες εξαιρέσεις είναι που μας σώζουν, διότι οι περισσόεροι φέρουμε ένα κομμάτι ευθύνης, ο καθένας για τον κλάδο του.

Η επιστολή από το θεραπευτήριο της Λέρου είναι μόνο μία αφορμή. Πρέπει να δούμε τί συμβαίνει δίπλα μας και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Διότι, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ ακόμα και άλλες εκλογές δεν έχουμε να περιμένουμε.

Τί κάνουμε λοιπόν; Ακούω προτάσεις.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

4 responses to “χωρίς χρήματα σίτισης

 • metaparalogos

  Αν η ίδια η κυβέρνηση βάζει ως προτεραιότητα την πληρωμή των τόκων πάνω από την υγεία και την παιδεία των πολιτών, τι μπορείς να προτείνεις;
  Ο Λοβέρδος, ο οποίος ευθύνεται προσωπικά για το ότι στη Λέρο δεν είχανε φαγητό για τους ανθρώπους αυτούς και ο οποίος υπέγραψε υπουργική απόφαση για να παρακρατείται η σύνταξη ψυχικά ασθενών ανθρώπων που φιλοξενούνται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, εξελέγη και πάλι βουλευτής και παραλίγο να ξαναγίνει υπουργός. Ο Αβραμόπουλος με τις ενέσεις υπουργεύει μια χαρά.
  Τι να προτείνεις και τι να περιμένεις από αυτή τη χώρα;

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

   Γι’ αυτό είπα κι εγώ ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι οι ηγεσίες του Υπ. Υγείας.

   Δεν περιμένω τίποτα πλέον, εκτός από το να γκρεμιστεί. Είναι τόσο σάπια, που είναι αναπόφευκτο.

 • metaretriever2

  Εγώ προτείνω ό,τι πιό ακραίο.

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s