αποκωδικοποίηση

« Ευχάριστο τέλος θα βρεις μόνο στα βιβλία. Ορισμένα βιβλία. »

Διαφωνώ αρκετά. Νομίζω πως ευχάριστο τέλος θα βρεις μόνο στον αμερικάνικο κινηματογράφο και στις διεθνείς απομιμήσεις του. Κι αυτό, εάν έχεις επιλέξει να ταυτιστείς με τους « ήρωες » και όχι με τους « αντι-ήρωες » όπως συχνά θα προτιμούσα εγώ.

Φανταστείτε ο Κακογιάννης να γύριζε τη Στέλλα στο Χόλιγουντ. Θα τελείωνε μετά το γλέντι του γάμου με την Μελίνα να δηλώνει ότι θέλει να κάνει τα παιδιά του Φούντα, θα χάνονταν στο ορίζοντα μέσα σε μία « κούρσα » με πινακίδα « νεόνυμφοι » και θα ζούσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα.

Η πραγματικότητα όμως, δεν είναι έτσι.

Έχει απλήρωτα στεγαστικά δάνεια, μειωμένα μεροκάματα, αυξημένες τιμές, ουρές στον ΟΑΕΔ, απειλές για διακοπή της ηλεκτροδότησης εάν δεν πληρώσεις ενοίκιο στο Κράτος για το σπίτι σου, παιδιά που υποσιτίζονται, γονείς που τρέμουν τα θετικά αποτελέσματα των Πανελληνίων γιατί δεν έχουν λεφτά να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές, λουκέτα σε επιχειρήσεις, ακάλυπτες επιταγές, Τειρεσία, αυτοκτονίες, μοναξιά, καχυποψία, άστεγους σε παγκάκια που τους κλωτσάει ο κάθε μπάτσος για να « καθαρίσει το δρόμο », εισβολές των ΜΑΤ υπέρ του κεφαλαίου και ποτέ υπέρ των πολιτών, μετανάστες που στοχοποιούνται επειδή είναι τα εύκολα θύματα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ηλεκτροφόρους φράκτες, ελονοσία, λέπρα, εισιτήριο 5 ευρώ για να μπεις στο νοσοκομείο, διαπόμπευση εκδιδόμενων γυναικών, καναπέδες σε καθιστικά, τηλεοράσεις με νέους αποκωδικοποιητές και ψηφιακό σήμα, δελτία ειδήσεων με μασημένες αναλύσεις που προσπαθούν να σε πείσουν ότι καλύτερα είναι να μείνεις στο σπίτι σου και δεν πειράζει που φέτος δεν κατάφερες να πας διακοπές, ούτε που δεν τολμάς πια να ονειρευτείς να κάνεις οικογένεια και παιδιά, διότι αυτοί ξέρουν καλύτερα και θα φροντίσουν να σε διασκεδάσουν και να σου κάνουν παρέα.

Επιλογή μου είναι να αποκωδικοποιώ αλλιώς όσα βλέπω. Ίσως λίγο πιο κωπιώδης από την υποδοχή μασημένης πληροφορίας με μέτρο και σύστημα [μην « μπουκώσει » ο πελάτης και δεν μπορεί να υποδεχθεί την επόμενη δόση].

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s