σεροτονίνη

Ξέρω ότι πρέπει να συμμαζέψω τα μυαλά μου & να είμαι ρεαλίστρια. Ξέρω ότι ορισμένες περιπτώσεις είναι καταδικασμένες πριν καν ξεκινήσουν.

Πώς να το εξηγήσω με απλούς όρους; Σαν να πας να ανοίξεις μαγαζί με είδη πολυτελείας στο Πέραμα. Η τύχη του και η κατάληξή του είναι απλά θέμα χρόνου. Το σενάριο, το ξέρεις.

Τώρα, εάν ξαφνικά εμφανιστεί ένα καρτέλ και αποφασίσει να αγοράσει το μαγαζάκι σου, ή να χτίσει δίπλα του πολυτελές ξενοδοχείο με συνεδριακό κέντρο κλπ, είναι σαν να έχεις επιλέξει το τυχερό λαχείο. Αλλά πόσες φορές να το επιλέξεις πια αυτό το τυχερό λαχείο στη ζωή σου; Στατιστικά μία και πολύ σου πέφτει.

Θέλω να πω ότι τίποτα δεν είναι εντελώς αδύνατο, είναι όμως αρκετά απίθανο.

Έτσι κάπως συμβαίνει και με ορισμένες γνωριμίες.

[Πιο ιδιαίτερες γνωριμίες, « βιβλικές » κι έτσι.]

Βεβαίως, όλα αυτά τα προβλήματα, προκύπτουν στη συνέχεια. Διότι στην αρχή, είναι όλα μια χαρά. Ενθουσιασμός, χαρά, αυτό το φαινόμενο που παθαίνεις τύφλωση και παραβλέπεις όλα τα στραβά του άλλου κ.ο.κ.

« Δεν πειράζει που άφησες τα πιάτα άπλυτα, αγάπη μου, θα τα φροντίσω εγώ. »

« Δεν πειράζει που δεν είναι φρεσκοξυρισμένες οι γάμπες σου, αγάπη μου, εγώ μια χαρά τις βρίσκω! »

Είναι η γνωστή σε όλους περίοδος κατά την οποία τα πουλάκια κελαηδάνε χαρμόσυνα, τα λουλουδάκια ανθίζουν, οι μελισσούλες γυρίζουν στους αγρούς, εσύ καλημερίζεις όλο τον κόσμο με χαμόγελο, είσαι διαρκώς « ντοπαρισμένος » με φυσικές ουσίες, δεν σε πειράζει που δεν βρίσκεις να παρκάρεις και σκέφτεσαι μόνο ένα πράγμα. Πώς θα γίνει να βρεθείς με την παρέα της προτίμησής σου.

Ωραία περίοδος! Να είμαστε ειλικρινείς, ευχόμαστε να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται κι ας ξέρουμε ότι είμαστε ημίτυφλοι και απόλυτα υποκειμενικοί σε όλες τις κρίσεις μας εξαιτίας της « ντόπας ». Τί πειράζει;

Το κακό είναι πως κάποτε αυτή η ευφορία τελειώνει. Το ακόμα χειρότερο είναι πως πολλές φορές δεν είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι για το σύνδρομο στέρησης σεροτονίνης που ακολουθεί.

Επειδή βεβαίως των φρονίμων τα παιδιά τα φροντίζουν εγκαίρως κάτι τέτοια θεματάκια, γεμίζω ήδη το « ντουλάπι » μου με « προμήθειες ». Και δεν αναφέρομαι μόνο στις σοκολάτες.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

6 responses to “σεροτονίνη

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s