ιππότες και δούρειοι ίπποι

Πολύ συχνά, σκέφτομαι σε άλλη γλώσσα. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, αυτή είναι η αγγλική.

Έτσι και τώρα, η αρχή αυτής της ανάρτησης, έβγαζε μια χαρά νόημα στην αγγλική. Όταν όμως επεχείρησα τη μετάφραση, εκεί – το ομολογώ! – άρχισαν τα δύσκολα.

I plan to pull a « fear the Greeks bearing presents ».

ΟΚ, πώς το λέμε τώρα τούτο;

Ποιους Έλληνες; Τους Δαναούς μνημονεύει η προειδοποίηση του Λαοκόοντα. Ή τους Αχαιούς, νομίζω, κάποια εκδοχή.

Και παρόλο που έχω τη δυσπλασία του Μόρτον, άρα μπορώ άνετα να ισχυριστώ ότι κατάγομαι από την αρχαία Ελλάδα [φτύστε με, να μη με ματιάσετε!**] δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη ότι αυτή δεν ήταν γνώρισμα των [κατοπινών] Δωριαίων και όχι των [προγενέστερων] Δαναών.

[** Να ενσωματώσουμε και κάποια στοιχεία λαογραφίας, όπως η πίστη στη βασκανία, για να τεκμηριώνεται η μετάβαση δια των αιώνων.]

Τε’σπα’, ξεκίνησα με στόχο να περιγράψω το γεγονός ότι έχουμε μία παράδοση να κάνουμε δώρα. Δεν είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται για την εξέλιξη κάποιου μικροαστικού κολλήματος.Ίσως ήταν και αυτή Ομηρική συνήθεια.

Δηλώνω – έχοντας γνώση των « συνεπειών » –  ότι από το συγκεκριμένο κόλλημα, πάσχω και μάλιστα έντονα. Θέλω όταν επισκέπτομαι κάποιον να έχω μαζί μου κάποιο δώρο. Δεν χρειάζεται να είναι σπουδαίο, μπορεί να είναι απλό ή συμβολικό. Αλλά το να εμφανιστώ με άδεια χέρια, δεν το (αντ)έχω.

Τούτη τη φορά όμως, ξέρω πως η συνέχεια θα έχει λίγο από την προφητεία, καθώς ο στόχος του δώρου είναι να αποτελέσει Δούρειο Ίππο.

Για να μην είναι ανφέρ η παρτίδα [προσωποποίηση του ιπποτισμού, τρομάρα μου!] θα τους το πω. Κι από εκεί και πέρα, ας πράξουν όπως τους υπαγορεύσει η κλασική τους παιδεία. Εάν διαθέτουν.

Είδες, τελικά, γιατί έπρεπε να προσέχεις στο σχολείο, ε;!?

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s