ο νέος κλεφτοπόλεμος έχει αρχίσει

Χθες, παρακολούθησα μία ομιλία του Jacob Appelbaum, την οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε. Απευθύνεται σε ακτιβιστές και τους διδάσκει ουσιαστικά πώς μπορούν να προστατευτούν.

Μέρος 1.

Θα σας ανοίξει τα μάτια σχετικά με το τί μπορεί να συμβεί, ποιος και πώς μπορεί να σας παρακολουθεί, πώς μπορεί να ξέρει τα στοιχεία σας, τις επικοινωνίες σας, την καθημερινότητά σας και πώς μπορείτε να ενοχοποιηθείτε.

Μέρος 2.

Θα σας εξηγήσει πώς μπορείτε να αμυνθείτε, τί μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή στο κινητό σας κλπ. Π.χ. δεν είναι απαραίτητο να έχετε σκληρό δίσκο. Αρκεί ένα στικάκι με λειτουργικό πρόγραμμα κι ένα στικάκι ως φορητή μνήμη.

Προσωπικά, απ’ όσα αναφέρει στην ομιλία του, χρησιμοποιώ αρκετά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο & μπορείτε να το κάνετε κι εσείς. Τα είχα εξηγήσει σε παλιότερη ανάρτηση:  https://esp0ir.wordpress.com/2012/03/05/de-google/

Αυτό που δεν γνώριζα πριν την ομιλία του αλλά από χθες το κατέβασα και σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω, είναι το jitsi, ως υποκατάστατο του skype. Το βρήκα εδώ:  http://jitsi.org

Παλαιότερα χρησιμοποιούσα πολύ και το PGP, σήμερα δεν το κάνω, αλλά ίσως θα έπρεπε να επιστρέψω σε αυτό.

Ειρήσθω εν παρόδω: εάν έχετε χρόνο, διαβάστε την ιστορία του ανθρώπου που το έφτιαξε και πώς κατάφερε να νικήσει τους περιορισμούς των ΗΠΑ και να το δώσει ελεύθερα στον κόσμο. Τον κυνηγούσαν για πολλά χρόνια οι υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά τους νίκησε στο ίδιο το παιχνίδι τους, χρησιμοποιώντας τη νομιμότητα: όταν του απαγόρευσαν να κυκλοφορήσει τον λογισμικό, τύπωσε βιβλίο με τον κώδικα (τα βιβλία προστατεύονταν ακόμα από την ελευθερία του λόγου), για να μπορεί ο καθένας να το φτιάξει μόνος του.

Τέλος, εάν δεν τον ακολουθείτε στο τουίτερ, κακώς. Βρείτε τον εδώ: http://twitter.com/ioerror

Επειδή εμείς που μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να το κάνουμε. Είναι υποχρέωσή μας. Το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση των οικείων μας, η εξοικίωσή μας με νέες τεχνικές κλπ.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s