έλληνας Μπρέιβικ

Εδώ και αρκετές ώρες, έχουμε στην Ελλάδα ένα φαινόμενο τύπου Μπρέιβικ. Δεν πήρε οπλοπολυβόλο να πυροβολήσει το πλήθος, αλλά πήρε μαχαίρι να « κεντήσει » όπως γράφει ο ίδιος, έναν μετανάστη [δείτε την προηγούμενη ανάρτηση, με φωτογραφία από την ομολογία του].

Στη συνέχεια, βγήκε να καμαρώσει για τις πράξεις του σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, αποζητώντας αναγνώριση, θαυμασμό, τρομοκράτηση και ποιος ξέρει τί άλλο. Προκάλεσε ανατριχίλα σε μεγάλη μερίδα χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι φρόντισαν να αναμεταδώσουν τα λόγια του, πριν τα σβήσει.

Υποψιάζομαι πως οι δικοί του [φίλοι, συγγενείς, συνένοχοι κ.ο.κ.] θα τον συμβουλέψουν να μαζευτεί και να αναιρέσει όσα είπε, αν και ήδη, υπάρχουν πολύ ενοχοποιητικές εκφράσεις.

Εκτιμώ πως, εάν συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος, δεν θα αρκεστεί στον έναν. Όπως θα έλεγε ο Λουντέμης, εφόσον συνήθισε να διασκεδάζει με το αίμα που κυλά, δεν μπορεί να διασκεδάσει πλέον διαφορετικά. Τα επόμενα θύματά του, δεν χρειάζεται καν να είναι μετανάστες. Αρκεί να τον στραβοκοιτάξουν ή να τους θεωρήσει « ανθέλληνες ».

Δεν θα πω ότι είναι « ψυχοπαθής » διότι δεν είμαι σίγουρη ποιος είναι ο τρέχων επίσημος ορισμός. Επίσης, δεν θέλω να επέμβω στα χωράφια της Δικαιοσύνης, η οποία θα τον κρίνει αναλόγως.

Στην καθομιλουμένη [η οποία απέχει πολύ από την επιστήμη] θα λέγαμε ότι είναι ένας ακόμα « ψυχάκιας ». Αλλά το είδος του ψυχάκια που έχει ήδη ξεφύγει πολύ από τον « άκακο » άνθρωπο και έχει περάσει στο στάδιο της απρόκλητης δολοφονίας.

Είναι αυτό που κάποτε λεγόταν « sociopath » αν και η συγκεκριμένη ορολογία έχει πλέον επισήμως εκλείψει.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως όλοι οι νεοναζί είναι sociopaths. Διαφέρει μόνο ο βαθμός ή η ένταση της εν λόγω κατάστασης. Άλλοι είναι ικανοί να φορέσουν κουστούμι και γραβάτα και να προσποιηθούν κάποιο είδος πολιτισμού και άλλοι όχι.

Δυστυχώς, θα δούμε πολλά τέτοια ακόμα.

Δυστυχέστερα, δεν έχω ακόμα δει σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του παραπάνω ατόμου. Ελπίζω να μην περιμένουν να το επαναλάβει πριν κινηθεί η διαδικασία.

Σχετικό:

Πριν λίγες μέρες διάβαζα ένα βιβλίο για τη βία. Στη σελίδα 7, εξηγεί τα διάφορα « στάδια » βίας. Εξηγεί επίσης πως κάθε ένας αναγνωρίζει το δικό του « στάδιο » ως φυσιολογική μη-βίαιη κατάσταση.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s