σούρουπο

Τα άπαντα των Madrugada στο winamp [ναι, δουλεύει ακόμα αυτό, μια χαρά μάλιστα!], ένα ρεσώ να καίει στη συσκευή αρωματοθεραπίας αναδύοντας αιθέρια έλαια στο χώρο, η κουρτίνα τραβηγμένη για να βλέπεις το σούρουπο, αρκετά παράθυρα ανοιχτά για να παίρνει αέρα το σπίτι, πόδια που ακουμπάνε γυμνά και αθόρυβα στο πάτωμα, ένα καλοκαιρινό νυχτικάκι που διευκολύνει τις κινήσεις, ένα μισόλιτρο μπουκάλι με νερό κοντά [να βρίσκεται], μαλλιά μαζεμένα πρόχειρα με ένα λαστιχάκι και έξω, πλήρης ησυχία. Ούτε άνθρωπος να περνάει στο δρομάκι.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πάρεις απόφαση και να σιδερώσεις. Τα άπαντα.

Δεν με πιάνει τακτικά το σύνδρομο της νοικοκυράς. Σήμερα όμως το χρειάζομαι, για να χαλαρώσω. Να μην σκέφτομαι δυσάρεστα πράγματα και να μην εκνευρίζομαι άλλο με την « πεθερά » [τρόπος του λέγειν, μην το δένετε κόμπο αυτό] που μου κόστισε μία ημέρα από τη ζωή μου. Λες και ήξερε ότι θα διαφθείρω το γιο της και το έκανε επίτηδες, η ρουφιάνα. Δεν πειράζει, όσο κι αν τον καθυστερήσει, σε μένα θα έρθει. Επειδή τα θέλει ο οργανισμός του.

Θα σιδερώσω και μετά, εάν δεν μου έχει περάσει, θα σφουγγαρίσω και το μπαλκόνι. Και μετά θα αναδιοργανώσω ντουλάπα και συρτάρια.

Όχι, δεν θα καταφύγω στις σοκολάτες που έχω στο ντουλάπι, ούτε θα υποπέσω σε άλλα παραπτώματα. Θα κρατήσω χαρακτήρα.

Χμμμ …  δηλαδή, εκτός από το μικρό πρωινό « παραστράτημα » με ένα πιπίνι. Πταίσμα. Είναι που έχει τόσο βαθιά φωνή, που δυσκολεύομαι να του πω να μην με παίρνει τηλέφωνο, μόνο και μόνο επειδή απολαμβάνω να ακούω το μέταλλο της φωνής του.

Κι ένα χθεσινό, πάλι πταίσμα. Είναι τόσο κουκλί που θα ήταν αμαρτία να μην το … εχμ … θαυμάσω. Ζωντανό έργο τέχνης. Πώς να … εχμ … κοιτάξεις αλλού; Με τί καρδιά; Πώς θα κάνω απολογισμό πεπραγμένων όταν έρθει η ώρα μου λέγοντας ότι « είχα την ευκαιρία να, εχμ … θαυμάσω από κοντά αυτόν τον θεό και δεν το έκανα »;!

Μεγάλη ιστορία η κληρονομικότητα, που λέτε. Όχι όπως θέλουν τα χρυσαύγουλα, πως δηλαδή κάποιοι είναι αξιότεροι επειδή γεννήθηκαν σε συγκεκριμένο κράτος. Αλλά φερ’ειπείν όταν παράγει τέτοια μάτια, τέτοιο χαμόγελο και τέτοιο πρόσωπο, δεν μπορείς παρά να χαζεύεις το αποτέλεσμα. Ακόμα και το κορμί, μπορεί να το διατηρεί κανείς σε καλή κατάσταση αθλούμενος, αλλά εάν δεν είχε την προδιάθεση να γίνει θεός Απόλλωνας, δεν θα γινόταν ποτέ.

[Παρένθεση:

Ο φερόμενος ως « Άδωνης » της πολιτικής, μας έχει καταστρέψει μία από τις αγαπημένες εικόνες της νιότης μας. Του αξίζει να καεί στην κόλαση γι’ αυτό.

Λήξις παρενθέσεως.]

Κι εγώ κάτω από κάποια μηλιά έπεσα. Εκεί να δείτε παιχνίδι που έκανε η άτιμη, η κληρονομικότητα, σε συνδυασμό πάντα με την ανατροφή, αλλά όχι μόνο εξαιτίας αυτής: εάν αρκούσε η ανατροφή, θα φέρονταν / σκέφτονταν με τον ίδιο τρόπο όλα τα αδέλφια, σε κάθε οικογένεια. Αλλά, δεν!

Θέλω να πω κι άλλα, αλλά θα με κόψει το « ραδιοτηλεοπτικό ». Θα πω μόνο κάτι αφαιρετικό και συμπυκνωμένο:

Η ζωή αρχίζει όταν απαλλαγείς από όσα σε βαραίνουν και σε περιορίζουν.

[Ακόμα κι εκείνα τα « βαρίδια » που κουβαλάς στο μυαλό σου, επειδή σε ανέθρεψαν για να ανταποκρίνεσαι στα εκάστοτε στερεότυπα.]

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

3 responses to “σούρουπο

 • stratosbg

  Και πώς θα απαλλαγούμε γαμώτο ; πώς ;;

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

   Παίρνεις βαθιά ανάσα και βουτάς στα βαθιά. Και μετά κολυμπάς. Έτσι μαθαίνεις πως ο άνθρωπος επιπλέει στο νερό και, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να είναι πολύ ασφαλής μέσα σε αυτό.

   Ε, φαντάσου κάτι αντίστοιχο σε άλλες καταστάσεις. :)

   • stratosbg

    Δεν θέλω να βουτάω πια, προτιμώ να κάθομαι απ’έξω και να την κοιτάζω.

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s