χούγια

Δεν βρίσκουμε εύκολα κάποιον να μας ταιριάζει. Κι όσο μεγαλώνουμε, είναι ακόμα δυσκολότερο να βρούμε κάποιον με τον οποίο είμαστε συμβατοί. Ούτε καν κάποιον που να μην θέλουμε να τον διώξουμε από κοντά μας στην πρώτη ευκαιρία.

Είτε επειδή πληθαίνουν τα « χούγια » μας, είτε επειδή αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα τα ήδη υπάρχοντα, είτε επειδή είναι πλέον δυσκολότερο να διαχειριστούμε τα « χούγια » του άλλου. Ναι, διαθέτουν και οι άλλοι τέτοια.

[Προσθέστε ελεύθερα κι άλλους λόγους, εάν σας έρχονται κατά νου.]

Και όταν λέω « τα χούγια μας », μπορεί να είναι από το πιο απλό και σχετικά εύκολο πράγμα [π.χ. « Μπορείς, σε παρακαλώ, να βγάλεις το ρολόι και τα δαχτυλίδια; Με ενοχλεί το μέταλλο. »] μέχρι το πιο σύνθετο ή δύσκολο να ορίσεις και να περιγράψεις, ειδικά χωρίς να προσβληθεί ο άλλος.

Όλοι έχουμε. Παραδεχθείτε το. Μετά αναλογιστείτε πόσο ηρωικοί είναι όσοι σας ανέχονται με αυτά και δώστε τους την πρέπουσα αναγνώριση.

Προσωπικά, νομίζω πως έχω περισσότερα απ’ όλους. Είμαι « παράξενη », το ομολογώ.

Προσπαθώ καμιά φορά να τα συμβιβάσω, αλλά ξέρω ότι οι συμβιασμοί αυτοί είναι συνειδητοί. Το αισθάνομαι πως, μόλις πάψει να μου είναι συμπαθής κάποιος, αρχίζω να ενοχλούμαι πολλαπλάσια από όλα τα « ελαττώματά » του. Τα οποία σαφέστατα προϋπήρχαν, αλλά έκανα πως δεν τα έβλεπα. Ή κοίταζα συνειδητά αλλού για να μην τα βλέπω.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που μου έτυχε να χρειάζομαι αμέσως να πλυθώ για να φύγει πάνω από το δέρμα μου ακόμα και η τελευταία υποψία μυρωδιάς του άλλου. Και μετά να θέλω να αλλάξω τα σεντόνια, μες στη μαύρη νύχτα. Τα φρεσκοπλυμμένα και φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια που είχα αλλάξει την ίδια μέρα εννοώ.

Όπερ σημαίνει πως, όχι, δεν θα επαναληφθεί. Επειδή έχω πληρώσει ακριβά για να διαθέτω την πολυτέλεια να μην κάνω πράγματα που με χαλάνε.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

2 responses to “χούγια

  • metaretriever2

    Η στιγμή που καταλαβαίνεις το τι πραγματικά θέλεις είναι συγκλονιστική.Είναι σημάδι πως τα έχεις βρεί επιτέλους με τον εαυτό σου.Ευλογημένη η ώρα που δεν επιτρέπεις σε τίποτα και κανένα να σε χαλάει. :)

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s