πίεση

Όταν θέλω να συγχιστώ και να ανεβάσω απότομα πίεση, βάζω να ακούσω ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ειδησεογραφικούς εννοώ. Όχι πως οι άλλοι είναι καλύτεροι, αλλά δεν συγχίζομαι τόσο γρήγορα.

Εάν είμαι πιο ήρεμη αργότερα, θα γράψω κι άλλα.

Το γλείψιμο που ρίχνουν οι δημοσιογράφοι που έχουν ακόμα μικρόφωνο προς τους κυβερνώντες, είναι άνευ προηγουμένου. Συνεχίζουν να τους απευθύνονται λες και έχουν απέναντί τους κάποιον εντελώς αθώο και άσχετο με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Και δώστου τα « Κύριε Υπουργέ μας » και τα « Κύριε Γενικέ μας » να πηγαινοέρχονται στο ραδιοφωνικό « αέρα ».

Μάλλον νομίζουν ότι έτσι θα διατηρήσουν τις θεσούλες τους. Βλέπουν άλλωστε την ανεργία του κλάδου να φτάνει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα και σκέφτονται ότι δεν πειράζει να σκύψουν λίγο τη μέση. Η οσφυοκαμψία τείνει να γίνει Ολυμπιακό άθλημα, άλλωστε.

Ή μπορεί να έχουν φάει την παραμύθα ότι έτσι θα γλιτώσει και το Μέσο στο οποίο εργάζονται. Επειδή έτσι θα λάβουν την πολυπόθητη κρατική διαφήμιση. Ή « κρατική » διαφήμιση, τύπου Cosmote, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα και λοιπά « τσιφλίκια » των κυβερνώντων, ακόμα και μετά την πώλησή τους στον ιδιωτικό τομέα.

[Παρένθεση:

Αυτό πάλι το φαινόμενο, είναι από τα ανεξήγητα μυστήρια. « Πώς να πουλήσετε μία επιχείρηση και να συνεχίζετε να την διοικείτε σαν να σας ανήκει » μέθοδος άνευ διδασκάλου, σε 10 βολικά DVD, δια χειρός ΝΔ-ΣΟΚ.

Λήξη παρένθεσης.]

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δημοσιογράφοι στα περισσότερα κεντρικά ΜΜΕ σήμερα, μου θυμίζουν για ποιο λόγο βγήκε το σύνθημα περί αλητών και ρουφιάνων. Και για ποιο λόγο είχα γράψει [στο Οξύ, παλιότερα] ότι αδιαφορώ όταν έκλεισε ο Ελεύθερος Ρύπος.

Μακάρι να κλείσουν κι άλλοι, με πρώτα και καλύτερα το Mega και όλο το Αλαφούζειο συγκρότημα Ρύπου. Χιλιάδες οι άνεργοι, αλλά σκεφτείτε πόσοι περισσότεροι θα γλιτώσουν από τον καθημερινό οχετό που διοχετεύουν στα σπίτια των Ελλήνων. Η ζυγαριά γέρνει με βεβαιότητα υπέρ της μίας πλευράς.

Άλλωστε, μη σκάτε: με τη θεωρία τους περί αυτορύθμισης της αγοράς, οι « καλοί δημοσιογράφοι » που εργάζονται εκεί, θα είναι περιζήτητοι « στην ελεύθερη αγορά ».

Θεωρητικά, θα κάνουν ουρές οι εργοδότες για να τους προσλάβουν, θα έρχονται προξενητάδες από τη Βαβυλώνα, να τους πάρουνε πολύ μακριά, στα ξένα. Τα οκτώ εκατομμύρια τηλεθεατών δεν θα θέλουνε, αλλά το ένα εκατομμύριο θα λέει « φίλοι μου, κι ας τους δώσουμε τον Πρετεντέρη, πολύ μακριά στα ξένα, στα ξένα εκεί που περπατάμε [αναζητώντας εργασία], στα ξένα που διαβαίνουμε » …

Ε, τη συνέχεια την ξέρετε. Πουλάκια είναι κι ας τραγουδούν, πουλάκια είν’ κι ας λένε.

[Και πού να είχα πιει δηλαδή το μεσημέρι με το φαγητό, τί θα έλεγα …]

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s