έχουμε πόλεμο

Άκουσα χθες τον Antidrasex να θυμίζει πως η Ρόζα Παρκς έκανε κάτι « παράνομο » αρνούμενη να δεχθεί ότι υπήρχαν ξεχωριστές θέσεις λεωφορείου για τους νέγρους, από εκείνες των λευκών.

Κάπου αλλού διάβασα μία υπενθύμιση: ο Χίτλερ ήρθε νόμιμα στην εξουσία και οι δράσεις των Ναζί του ήταν όλες επίσης νόμιμες. Τύποις.

Καλό είναι να μην τα ξεχνάμε αυτά.

Όταν η νομιμότητα λοιπόν γράφεται από τους Ναζί και προωθεί το Απαρτχάιντ, το διαχωρισμό δηλαδή των ανθρώπων σε ανώτερους και κατώτερους εξαιτίας και μόνο του χρώματος του δέρματός τους, τότε πρέπει να ξανασκεφτούμε – ή ακόμα και να επανακαθορίσουμε – τί σημαίνει « νόμιμη » και « παράνομη » δράση. Τύποις.

Φερ’ ειπείν, η καταστροφή ενός πάγκου μικροπωλητή από 30 τραμπούκους, η αντιποίηση αρχής, η τρομοκράτηση, η φθορά ξένης περιουσίας, η λεκτική βία, η σύσταση και η συμμετοχή σε συμμορία δεν είναι νόμιμες. Ούτε καν τύποις, και ας ηγείται του « κλιμακίου » [τραμπουκικού τάγματος εφόδου] ένας εκλεγμένος βουλευτής [ή περισσότεροι].

Ψιλά γράμματα για την ΕΛΑΣ, που, σε άλλη περίπτωση θα είχε κινητοποιηθεί άμεσα, πριν την παρέλευση του αυτοφώρου.

Τραγικότερη ακόμα η ανακοίνωση των μικροπωλητών οι οποίοι ευχαριστούν τη Χρυσή Αυγή και ζητάνε να συνεχίσει τη « δράση » της. Ζουν ανάμεσά μας. Είναι οι νεοναζί του 1930, οι λευκοί του 1950 στις ΗΠΑ, οι Boers του 1980 στη Νότια Αφρική.

Υπενθύμιση: δεν χρειάζεται να τους ανεχόμαστε, ακόμα και εάν είναι « δικοί μας » άνθρωποι, συγγενείς, πρώην φίλοι, γείτονες και γνωστοί. Έχουν ήδη διαλέξει με ποια πλευρά είναι. Επειδή, όπως λέει και ο Τζιμάκος, έχουμε πόλεμο, μην το γελάς, μωρό μου.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s