συνάντηση πρωτοβουλίας

Την πρωτοβουλία με τις πατάτες απευθείας από το Νευροκόπι την θυμάστε; Ε, ζει ακόμα.

Η πρωτοβουλία « Χωρίς Μεσάζοντες » από όλη την Ελλάδα διοργανώνει συνάντηση στην Κατερίνη, μεθαύριο Σάββατο. Λεπτομέρειες, μην περιμένετε να δείτε στα μεγάλα ΜΜΕ: εκεί « δε συμφέρει » να ασχοληθούν με τέτοια κινήματα. Θα βρείτε όμως άνετα εδώ:

http://www.anasta.de/TOPOS

Οι συμμετέχοντες – ευτυχώς – είναι πολλοί. Όπερ σημαίνει ότι μπορεί επιτέλους να ξυπνάει ο κόσμος και να αποκτά συνείδηση αυτο-οργάνωσης. Το βασικότερο χαρακτηριστικό της τελευταίας είναι πως, παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας και δεν περιμένουμε άνωθεν – εκ πολιτικών κομμάτων ή τηλεοράσεως, όπως συνηθίζεται εσχάτως – σωτήρες.

Μην έχουμε αυταπάτες: η « φιλανθρωπία » π.χ. ενός τηλεοπτικού καναλιού, και ο δήθεν « ακτιβισμός » μίας χιπστερο-ομάδας που, ξεκολλάει τσίχλες και ανάβει ρεσώ και στο μεταξύ, σπεύδει να προωθήσει και συγκεκριμένες πολιτικές περσόνες, δεν είναι υπέρ της κοινωνίας. Είναι το αντίστοιχο των ελληνικών τραπεζών που, σου παίρνουν το σπίτι αλλά μετά δίνουν μία πενιχρή υποτροφία στο παιδί του γείτονα επειδή αρίστευσε.

Είναι κινήσεις που εντάσσονται καθαρά στο πλαίσιο της φθηνής θετικής δημοσιότητας, στο χτίσιμο εικόνας και εταιρικού brand name.

Συνεπώς, οι μοναδικές πρωτοβουλίες που μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, είναι μέσω της αυτο-οργάνωσης των πολιτών. Έχει γίνει μία εξαιρετική αρχή σε θέματα επικοινωνίας και πληροφόρησης [media από τα κάτω, indymedia κ.ο.κ.], ακολούθησε μία εξαιρετικότερη συνέχεια με το tutorpool, το κοινωνικό ωδείο, την τράπεζα χρόνου και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Να μην παραλείψω εδώ μία ειδική αναφορά στο κοινωνικό ιατρείο, στους γιατρούς του κόσμου και σε όσους είχαν από νωρίς οργανώσει την πολύτιμη προσφορά τους προς εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: τους μετανάστες, τους ασθενείς, τους ανασφάλιστους, τους ανθρώπους που χρειάζονται περίθαλψη.

Το λεγόμενο « κίνημα της πατάτας » είναι ίσως το πιο βαθύ χτύπημα στο σύστημα, επειδή χτυπάει εκεί που πονάει: στην τσέπη. Βγάζει τις τράπεζες και τους μεσάζοντες έξω από το παιχνίδι και μειώνει δραστικά τα έσοδα από έμμεσους φόρους και « φόρους » [ΦΠΑ, μεταφορές, διαφημίσεις, κάθε λογής άδειες / παράβολα κ.ο.κ.].

Ακόμα αποτελεσματικότερο θα ήταν εάν οι συναλλαγές γίνονταν χωρίς καθόλου χρήματα, με ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών.

Πριν πείτε ότι υπερβάλλω, σκεφτείτε ότι το σημερινό σύστημα έχει ανάγκη τη πολλαπλή φορολόγηση των συναλλαγών μας μέχρι θανάτου για να επιβιώσει. Ένας τρόπος για να το ανατρέψουμε, είναι να του κλείσουμε την κάνουλα που το χρηματοδοτεί.

Οποιος έχει ακόμα αυταπάτες περί « κοινωνικής δικαιοσύνης » των φόρων, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομικών. Πρώτα θα πληρωθούν οι ξένοι πιστωτές και μετά, εάν περισσέψει κάτι, ίσως φτάσουν δύο σταγόνες προς το ΙΚΑ, τα σχολεία, τα Νοσοκομεία κ.ο.κ.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα γίνει προσπάθεια να λοιδωρηθεί η όλη κίνηση με ερωτήματα του τύπου « είστε όμως σίγουροι για την ποιότητα αυτών που αγοράζετε; » και ακόμα δραστικότερα μέσα. Καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι και έτοιμοι να το διαχειριστούμε καταλλήλως.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s