η θλίψη της ημέρας

Σήμερα είδα ένα βίντεο όπου, μία ταλαιπωρημένη από τη ζωή γυναίκα μεγάλης ηλικίας πλησιάζει τους Χρυσαυγίτες ζητώντας μία ελεημοσύνη σε τρόφιμα, για να τη διώξουν κακήν κακώς, με την ειρωνία και την απαξίωση στο πρόσωπο, επειδή, λέει, ήταν αλλοδαπή.

[Σημειωτέον ότι δεν ξεχωρίζει και πολύ από τις κλασικές ελληνίδες « γιαγιάδες ».]

Εκείνη, μία εντελώς « λούμπεν » φιγούρα με πολύχρωμο « κλαρωτό » μπλουζάκι και απεριποίητο μαλλί, έχοντας μάθει να συμβιβάζεται με τις αντιξοότητες της ζωής, με την άρνηση των ισχυρότερων και την απανθρωπιά, υποχωρεί στωικά, κοιτάζει κατάματα την κάμερα και απομακρύνεται.

Είναι κυριολεκτικά για να κλάψεις. Κατόπιν αυτού, τί άλλο να πούμε; Τί να σχολιάσουμε;

Κάπου διάβασα πως τους μείνανε αδιάθετα τα τρόφιμα και ότι μόλις (έστω « μόλις ») 500 άτομα πήγαν να πάρουν το βοήθημά τους. Ξέρετε πώς: με ταυτότητα, στοιχεία κλπ. Κάτι είναι κι αυτό. Παρήγορο, για αρχή, αλλά όχι αρκετό.

Χθες, έστειλα σε αλλοδαπούς φίλους μου [τρεις εκ των οποίων είναι εβραϊκής καταγωγής, όχι Ισραηλινοί] ένα καλό άρθρο της εφημερίδας Independent, για την άνοδο των νεοναζί και τί ακριβώς σημαίνει. Εάν δεν το διαβάσατε ακόμα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σήμερα άρχισαν να έρχονται οι σοκαρισμένες απαντήσεις στο inbox μου. Δεν είχαν ιδέα. Δεν διάβασαν ούτε άκουσαν πουθενά κάτι αντίστοιχο. Φυσικά, με εμπιστεύονται και ξέρουν πως δεν θα το έστελνα εάν δεν ήταν βάσιμο. Και σχεδόν άρχισαν να με συλλυπούνται.

Απάντησα ότι πρέπει να ξεστραβωθεί ο κόσμος όλος και να δει πως η Ελλάδα πηγαίνει ολοταχώς για εμφύλιο. Δεν θα κάτσουν πολύ με σταυρωμένα χέρια « οι άλλοι » (τα θύματα) να περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους. Κάποια στιγμή, όσο η ΕΛΑΣ κάνει πλάτες στους φασίστες, όσο η εξουσία τους σιγοντάρει και όσο η Δικαιοσύνη πετάει το μπαλάκι αλλού περί άλλα τυρβάζουσα, θα αμυνθούν. Και τότε θα είναι ήδη αργά για να σωθεί η κατάσταση.

Η αλήθεια είναι πως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η κατάσταση έχει ήδη περάσει το σημείο της μη-επιστροφής προς τον κοινωνικό ξεπεσμό. Την απόλυτη κατάντια της περιγράφει με έναν θλιβερά « αστείο » τρόπο μία πρόσφατη ανάρτηση του Rising Galaxy.

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s