« ενημέρωση »

Παρακολουθώ ειδήσεις στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3. Διαστροφή, το ξέρω, αλλά το παραδέχομαι.

Είδα για την τρόικα που « διαπραγματεύεται σκληρά », για το προσκήνυμα στο « Άξιον Εστί », για τον τύπο που πήδηξε απ’ τη στρατόσφαιρα, για ένα μπαλέτο και μία παράσταση του Ντίσνεϊ.

Περίμενα να ακούσω κάτι από αυτά που θεωρώ σημαντικά στο timeline μου.

Φερ’ειπείν, τον σοβαρό τραυματισμό Έλληνα πολίτη, επειδή είναι λίγο πιο « μελαχρινός » από το σύνηθες και άρα « ξεχωρίζει ». Είχε την ατυχία να κατάγεται από την Αίγυπτο, τώρα έχει την ατυχία να χάσει την όραση από το ένα του μάτι.

Το έδειξα σε κάποιον Αιγύπτιο που γνωρίζω. Ανατρίχιασε. Ρωτούσε γιατί, τί έκανε και του επιτέθηκαν, ποιοι του επιτέθηκαν κλπ. Του εξήγησα. Είπε « Λυπάμαι πολύ. Ο Θεός να τον ευλογήσει. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. » [Δεν είναι καθόλου θρησκόληπτος.]

Περίμενα να ακούσω τον Υπουργό Πολιτισμού να δηλώνει ότι λυπάται για την ματαίωση μίας θεατρικής παράστασης εξαιτίας ενός πλήθους ηλιθίων θρησκόληπτων και νεοναζί. Ή τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να δηλώσει ότι λυπάται που δεν μπορεί να την προστατέψει και που υπήρξαν περιστατικά ξυλοδρμού, απειλές κατά της ζωής του σκηνοθέτη κλπ. Ή τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να δηλώσει ότι λυπάται που δεν βρέθηκε δικαστικός να επιβάλει το Νόμο.

Σε μία ευνομούμενη και πολιτισμένη χώρα, αυτά θα έπρεπε να συμβούν. Σε μία χώρα με ανεξάρτητα ΜΜΕ, αυτά θα ήταν θέματα.

Περίμενα να μάθω τί έκανε ο εισαγγελέας με τα στοιχεία που του κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με τις επιχειρήσεις που απέφυγαν να πληρώσουν το φόρο ακινήτου, όπως ο ΣΚΑΪ και τα Καζίνο. Ή τί απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός [έχω χάσει τη μπάλα πια, δεν ξέρω ποιος είναι αυτό τον καιρό] για το θέμα. Ή ο Υπουργός υπό τον οποίο έλαβε χώρα το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Αλλά και πάλι, κανένα αφτάκι δεν ίδρωσε.

Περίμενα να μάθω για τη φασιστική-ναζιστική και την αντίστοιχη αντιφασιστική πορεία της Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν τις ανέφερε. Σαν να μην υπήρξαν. Ο κόσμος είναι στα σπίτια του, δεν διαμαρτύρεται, δεν βγαίνει έξω παρά για να προσκυνήσει εικόνες και να επισκεφθεί παραστάσεις του Ντίσνεϊ.

OK, φαντάσου τώρα όοοοολους αυτούς που δεν ενημερώνονται όπως εγώ. Που, δεν ανοίγουν το διαδίκτυο για να μάθουν τί συμβαίνει, αλλά την τηλεόραση ή το ράδιο. Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις πολλούς. Ξεκίνα να τους εξηγείς τί συμβαίνει.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

2 responses to “« ενημέρωση »

  • cyberwhispers

    Ελληνες. Ενας περήφανος λαός που αργοπεθαίνει, τρώει από τους κάδους σκουπιδιών, τα παιδιά μας λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία, τα δικαιώματά μας καταπατούνται. Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη.

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s