με εντολή πα-λιάτσου

Σε γενικές γραμμές δεν παρακολουθώ τηλεόραση. Ωστόσο, κάνω μερικές εξαιρέσεις όταν και εάν μου προκύψει. Μία από αυτές είναι η « Πρωινή Ενημέρωση » με τον Κώστα Αρβανίτη [και τη Μαριλένα Κατσίμη]. Τον οποίο θυμάμαι από τις ραδιοφωνικές του μέρες, ως ιδιαίτερα μαχητικό, έξυπνο και εύγλωττο δημοσιογράφο.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τις απειλές που είχε δεχθεί στον αέρα από ένα δεξιό επαρμένο καθίκι [υπουργό ή υφυπουργό των πρώτων μηνών του Καραμανλή, το 2004] και πόσο ψύχραιμα τις είχε αντιμετωπίσει. Επειδή αυτοί οι καριόληδες είναι εκδικητικοί και δεν ξεχνάνε, βρίσκουν τρόπο να χτυπήσουν, ακόμα και αργότερα.

Αλλά δεν είναι ο μοναδικός που είχε δυσαρεστήσει. Όταν ασκείς κριτική στους πάντες και περιμένεις απαντήσεις, όταν δείχνεις αλήθειες που πονάνε, κάνεις πολλούς εχθρούς. Ιδιαιτέρως σε κυβερνητικούς θώκους.

Σήμερα το πρωί, κόπηκε από την εκπομπή [μαζί με την συμπαρουσιάστριά του], με εντολή του Αιμίλιου Λιάτσου.

Ναι, του ίδιου Λιάτσου που παρουσιάζε τα έγκυρα ρεπορτάζ επιπέδου πούλιτζερ [τί κρίμα να το δίνουν μόνο για γραπτά!] στο Σταρ Τσάνελ. Ξέρεις: κώλοι από παραλίες της Αττικής, « ξεσάλωμα » στα μπιτσόμπαρα της Μυκόνου ή στα μπαράκια της Αράχωβας, ποια ανθυπομοντέλα έκανε πλαστική ή έβαψε το μαλλί της, ποια παρουσιάστρια μεσημβρινής κουτσομπολίστικης εκπομπής έχει νέο γκόμενο κ.ο.κ.

Αυτός ο βράχος της ηθικής και το καμάρι της δημοσιογραφίας, ορίστηκε με υπουργική απόφαση γενικός γαμάουα στην ΕΡΤ.

Οι πρώτες του πράξεις ήταν να κόψει έναν δημοσιογράφο από την ΕΤ3 επειδή μετέδωσε την αλήθεια για το κλίμα της 26ης Οκτωβρίου (αποδοκιμασίες του κόσμου προς τον Σαμαρά, μπατσοκρατία) και τους Αρβανίτη – Κατσίμη από τη ΝΕΤ, επειδή δυσαρέστησαν τον Δένδια, λέγοντας την αλήθεια.

Διότι δεν αρκεί να πέσει το επίπεδο, να εκμαυλιστεί το φιλοθεάμον κοινό, να επιστρέψουμε στην εποχή με τα τσολιαδάκια και τις αμαλίες. Πρέπει να το βουλώσουν και όσοι τολμάνε ακόμα να λένε την αλήθεια. Εφόσον η εξουσία θέλει να κάνει τη νύχτα μέρα, αυτό θα μεταδίδουν. Τελεία και παύλα.

Η χούντα έχει επιστρέψει, με τις ευλογίες της ΕΕ.

Δεν χρειάζεται πλέον τανκς για να σου επιβληθεί: μπαίνει κάθε βράδυ σπίτι σου, από την τηλεόραση.

Δεν χρειάζεται να σου ανοίξει φάκελο στην ασφάλεια: ελέγχει όλες τις σκέψεις και τις μετακινήσεις σου από το κινητό σου τηλέφωνο, τις κινήσεις σου και το πόσο υπόδουλος είσαι στην τράπεζα και στον Τειρεσία, τα αρχεία που ανεβάζεις στο facebook ή με όσους μιλάς και συναναστρέφεσαι online.

Δεν χρειάζεται νομιμοποίηση άλλη, πέρα από τις εκλογές. Προτιμά να μην ψηφίζεις καν. Να μην σε ενδιαφέρει. Αρκεί που ψηφίζεις το αγαπημένο σου αναψυκτικό και το ποιος θα φύγει από το σπίτι του Μπιγκ Μπράδερ.

Είμαι τόσο εκνευρισμένη και απογοητευμένη που δεν βρίσκω λόγια να στο μεταδώσω. Δεν « φοβάμαι » τί άλλο θα γίνει, επειδή ήδη ξέρω και περιμένω να δω τα χειρότερα. Τα πολύ χειρότερα που, νομοτελειακά, έρχονται.

Αντιγράφω από το Left.gr, διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εκεί, αξίζει:

Από το facebook page της Πρωινής Ενημέρωσης:

« Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεοτέρας οι παρουσιαστές της « ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ », Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη « κόβονται » από την εκπομπή.

Ο λόγος ήταν ο παρακάτω διάλογος μεταξύ των δύο παρουσιαστών:

Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση

Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;

Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.

Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;

Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;

Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;

Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….

Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.

Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω ».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Τι λέει το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ο 7ος τακτικός ανακριτής κ. Πρωτονοτάριος που χειρίστηκε την υπόθεση, διαπιστώνει εγκληματικές πράξεις αστυνομικών σε βάρος των 15 συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου και ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ για κακούργημα.

Ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα Guardian για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάτσος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τους δύο παρουσιαστές προκειμένου να ενημερωθεί ο ίδιος για τα λεγόμενά τους.   

Κατόπιν τούτων, πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρει η «αιφνίδια» απόφαση του κ. Λιάτσου για «εξαφάνιση» των δύο παρουσιαστών από τον τηλεοπτικό αέρα της ΝΕΤ, ενώ φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι η Διοίκηση – έτσι όπως εκφράστηκε από τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης – ακολουθεί το δόγμα: «Ουδείς δικαιούται να αμφιβάλλει για τα λεγόμενα των υπουργών ακόμα και αν τα γεγονότα – ρεπορτάζ τους διαψεύδουν».

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s