πόνος

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε κάποιον, είναι να δει το μωρό που μόλις έφερε στον κόσμο να μην είναι « φυσιολογικό ».

Και δεν αναφέρομαι σε « απλά » πράγματα, όπως βρεφικές ασθένειες, όσο « απλά » μπορεί να είναι σε ένα βρέφος, που δεν μπορεί να σου εξηγήσει π.χ. ότι πονάει. Εννοώ να μην τρώει, να μην κλαίει, να μην ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα και να βλέπεις τους γιατρούς, μετά από κάποιες εβδομάδες προσπαθειών, να σηκώνουν ψηλά τα χέρια.

Ειλικρινά, είναι κάτι που δεν υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις, δεν υπάρχουν παρήγορα λόγια να πεις, δεν μπορείς παρά να κλάψεις μαζί τους ή να τους αφήσεις να κλάψουν στον ώμο σου.

Γιατί σας το λέω;

Επειδή πρέπει πότε πότε να θυμόμαστε – και να εκτιμάμε – πόσο τυχεροί είμαστε.

Για να μην ξεχνιόμαστε, μια άλλη μορφή του ίδιου πόνου, είναι να βλέπεις το υγιές και φυσιολογικό παιδί σου, να σκοτώνεται από κάποιον trigger happy Ισραηλινό φαντάρο, από τα « λάθη » των drones ή τους ταλιμπανοφασίστες στο Αφγανιστάν, ή από τους αμερικανούς μισθοφόρους που δεν λογοδοτούν σε κανέναν όποτε σκοτώνουν αμάχους για να διασκεδάσουν, στο Ιράκ.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s