όταν το ΣΔΟΕ ασχολείται με το Δημόσιο

Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και κάθε επιχείρηση που δεν θέλει έναν επιπλέον πονοκέφαλο από το ΣΔΟΕ, χρησιμοποιεί πλέον δωρεάν λογισμικό. Άτομα κατά τα άλλα άσχετα περί την τεχνολογία, που ποτέ δεν μάθανε περισσότερο από τα στοιχειώδη – και αυτά, με ενέσεις – ξέρουν ότι για να μην πληρώσουν κερατιάτικα, μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με δωρεάν λογισμικό.

Οι μόνοι που ποτέ δεν θέλησαν να το μάθουν αυτό, είναι το Ελληνικό Δημόσιο και το επίσημο Ελληνικό Κράτος. Γιατί να το μάθουν άλλωστε; Ο Αλογοσκούφης, επί των ημερών της παντοδυναμίας του, φρόντισε να δεσμεύσει τη χώρα και να την καταδικάσει να πληρώνει ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ, συνάπτοντας μία μακροχρόνια σύμβαση [τριακονταετή εάν δε με απατά η μνήμη μου] με τη Microsoft. Την οποία ανακοίνωσαν χωρίς ντροπή και γιορτάσανε μετά βαΐων και κλάδων, ενώ έσκουζαν και τράβαγαν τα μαλλιά τους όλες οι κοινότητες ανοιχτού λογισμικού δείχνοτας τη Γερμανία που, την ίδια εποχή, με κεντρική απόφαση, εγκατέστησε σε όλο το δημόσιο τομέα της Λίνουξ.

[Μεγάλη παρένθεση:

Κατάλαβες τώρα γιατί οι Γερμανοί είναι μάγκες και βγαίνουν από πάνω σε όλη αυτή την ιστορία της κρίσης; Διότι εμείς όταν μασάγανε όλοι με 48 κουτάλες, ξυνόμασταν κι αρμενίζαμε. Είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιουροβίζιον και Γιούρο, τότε να πανηγυρίσουμε, είχαμε παραγγελίες σε νέα μοντέλα Καγιέν να κάνουμε, δε γινόταν να ασχοληθούμε με μίζερα πράγματα όπως συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων. Και κρίνοντας από όσα άκουσα για την πώληση των Λαχείων με τίμημα μικρότερο από τα ετήσια κέρδη, συνεχίζουμε ακόμα την ίδια τακτική.

Κλείσιμο παρένθεσης.]

Έρχεται σήμερα το ΣΔΟΕ και στέλνει επιστολή σε 1.435 δημόσιους φορείς & υπηρεσίες απαιτώντας να επιδείξουν τα παραστατικά αγοράς λογισμικού, τις άδειες χρήσης, τα serial numbers αγοράς κλπ. Θεωρεί δηλαδή εκ προοιμίου ότι έχουν εμπορικό λογισμικό και λειτουργεί ως εισπράκτορας της Microsoft και των άλλων επιχειρήσεων [καμία εκ των οποίων δεν είναι Ελληνική, όπως γνωρίζουμε, συνεπώς, δεν μπορεί καν να ισχυριστεί ότι βοηθάει στην τόνωση της απασχόλησης, ή κάποια τέτοια μπαρούφα].

Και μάλιστα, στέλνει αυτή την επιστολή, όχι στην εποχή των παχιών αγελάδων, κατά την οποία το Κράτος σπαταλούσε αβέρτα χρήμα και είχε υπερεπάρκεια προσωπικού σε κάθε υπηρεσία ώστε να μπορεί άνετα να διαθέσει ορισμένα άτομα και σε μια τέτοια καταγραφή, αλλά σήμερα που όλες οι υπηρεσίες έχουν ελλείψεις προσωπκού, που το Κράτος προσπαθεί να κόψει έξοδα από παντού, καταλήγοντας να κόβει από νοσοκομεία, υπηρεσίες πρόνοιας, σχολεία κλπ.

Για να μην πω το άλλο, ότι δηλαδή, το ΣΔΟΕ θα έπρεπε να ασχοληθεί πρώτα με άλλα πιο φλέγοντα ζητήματα, όπως οι λίστες Λαγκάρντ και Σία [έμαθα ότι ήρθε μία από Λιχτενστάιν κι άλλη μία από Λουξεμβούργο] και όχι με το να κυνηγάει τους φορείς του Δημοσίου για τις άδειες του Λογισμικού που χρησιμοποιούν.

Αλήθεια, κακοήθης απορία: σε καμιά τράπεζα, έστειλαν αντίστοιχη επιστολή, ή τους το έχει απαγορεύσει κι αυτό η τρόικα;

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΛΑΚ (μη κερδοσκοπική εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμκού Ανοιχτού Κώδικα), εξηγεί ότι απέστειλε σχετική επιστολή στο ΣΔΟΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

Λαμβάνοντας υπόψιν την περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που διανύουμε κρίνουμε ότι είναι σκόπιμο το ΣΔΟΕ να παροτρύνει τους δημόσιους φορείς και τις εταιρείες να χρησιμοποιούν ΕΛ/ΛΑΚ το οποίο καλύπτεται από νόμιμες άδειες χρήσης και παρέχει σημαντικά οικονομικά και όχι μόνο οφέλη, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές, και να αποφεύγονται πρακτικές που έμμεσα εξυπηρετούν συμφέροντα εταιρειών κλειστού λογισμικού και ειδικότερα εισαγόμενων εμπορικών προϊόντων.

[Δώστε βάση στο bold, είναι δικό τους.]

Τους θυμίζει δηλαδή το αυτονόητο: ότι μπορεί να πάψει η κακοδιαχείριση ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα, μέσα από την εγκατάσταση δωρεάν λογισμικού.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s