διαπλοκής ανάγνωσμα

Μία ανακεφαλαίωση τί μάθαμε αυτές τις μέρες:

H υπάλληλος του ΙΚΑ, σύζυγος του δημοσιογράφου « ηθικού υπερασπιστή » του νεοφιλελευθερισμού Πάσχου Μανδραβέλη, ήταν η αποσπασμένη ως απολύτου εμπιστοσύνης ιδιαιτέρα γραμματέας του Γιώργου Παπακων/νου, τόσο στη θέση του ως παντοδύναμου Υπουργού Οικονομικών – με δυνατότητα να υπογράφει ολομόναχος συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα, που του την παραχώρησε η Βουλή – όσο και ως Υπουργού Περιβάλλοντος, που μοίρασε εξαιρετικά αμφιλεγόμενες – σκανδαλώδεις, κατ’ εμέ – άδειες.

Ο σύζυγος της από πάνω κυρίας, διερρήγνυε καθημερινά τα ιμάτιά του για να μας πείσει για το αναπόφευκτο του Μνημονίου, καθώς και για τα ταπεινά κίνητρα όσων καταφέρονται εναντίον του.

Στη βαρβαρική λένε ότι όποιος μένει σε γυάλινο σπίτι, καλά θα κάνει να μην πετάει πέτρες. Συγκριτικά, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει εκτοξεύσει κοτρώνες ολόκληρες, εναντίον μίας πολιτικής παράταξης [που δεν αναφέρω επειδή τελικά, δεν παίζει ρόλο ποια είναι αυτή, παρόλο που όλοι ξέρουμε].

Ακόμα και τώρα, όταν αποκαλύπτεται πέραν πάσης αμφιβολίας πόσο ύποπτος είναι ο ρόλος του, προσπαθεί να καταφερθεί εναντίον του ίδιου πολιτικού χώρου. Αυτοί ευθύνονται για όλα. Σε εφαρμογή της τακτικής ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.

[Να το κάνει από κεκτημένη ταχύτητα μες στον πανικό του, ή να έχει πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου;]

Το θυμάστε το παλιό ανέκδοτο, έτσι; Εκεί που τελείωνε σε « Ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους νέγρους! » … Ε, αυτό ξαναζούμε, διαβάζοντας όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες.

Όσο για τον Παπακων/νου και τις εξαδέλφες του, η μία εκ των οποίων όπως διαβάζω στο Info War του Χατζηστεφάνου, είναι μέλος του Ταμείου που θα εκποιήσει την περιουσία της χώρας … δεν ξέρω από πού να το πιάσω το θέμα. Θα ισχυριστεί το ΠΑΣΟΚ ότι δεν είχε ιδέα; Ότι τους ξεγέλασε ο Γ. Παπακων/νου;

Τη μοναδική απάντηση που θα μπορούσα να πιστέψω κάπως είναι ότι ήταν πολύ απασχολημένοι με το να μετράνε όσα μασούσαν οι ίδιοι.

Η σύζυγος του Παπαντωνίου λέει, είχε « κρυφό » από τον άντρα της λογαριασμό στην Ελβετία, με 1,3 δις ευρώ. Από τον άντρα της που ήταν « τσάρος » της Οικονομίας επί Σιμήτη – δηλαδή, πέρασε από τα χέρια του το Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης – και μετά ήταν Υπουργός Άμυνας** – δηλαδή, ενέκρινε έναν από τους μεγαλύτερους εξοπλιστικούς προϋπολογισμούς της Ε.Ε.

Με τόσα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια του, είναι λογικό που « δεν είδε » τα … ψιλά, της συζύγου.

Αλλά δεν είναι σωστό να ειρωνεύομαι τον Παπαντωνίου, επειδή ζει το δικό του δράμα αυτές τις μέρες ο Γιάννος. Σίγουρα έχει βάλει κάτω τη Γιάννενα και την ανακρίνει. Ξέρετε: πού τα βρήκε τα λεφτά η καριόλα, εάν και με ποιον τον απατούσε κλπ. Δεν είναι σωστό να τον χτυπάμε κι εμείς, όταν περνάει τέτοιο οικογενειακό δράμα.

[** Εάν καταλαβαίνετε για τί ποσά μιλάμε, θα ξέρετε γιατί ήταν πυρ και μανία εναντίον του ΓΑΠ ο Βενιζέλος: όταν τον έκανε Υπουργό Άμυνας, του έδωσε μόνο το όνομα, όχι τη χάρη. Τα λεφτά περνούσαν από τον Μπεγλίτη. Έτσι, ο Μπένι κρατούσε το βάζο με το μέλι και δεν μπορούσε να βουτήξει μέσα το δάχτυλο, όπως κάνανε συστηματικά όλοι οι προηγούμενοι.]

Υ.Γ. Μάλλον δεν είμαι η μόνη που θυμήθηκε την εποχή της Μάρας Ζαχαρέα στο Μέγκα: διάβασα σε αυτό το ιστολόγιο ένα ωραίο σχόλιο, για τότε που ο γιος του ταχυδρόμου ήταν πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και, εντελώς τυχαία, έχτιζε το ένα σπίτι μετά το άλλο.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

5 responses to “διαπλοκής ανάγνωσμα

 • Βλαδίμηρος

  Γράφετε : « με δυνατότητα να υπογράφει ολομόναχος συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα ».
  Έχετε σκεφτεί ότι όταν λέμε « χώρα », « πατρίδα », « έθνος », « τόπος », θα έπρεπε να εννοούμε « αστική τάξη »; Αυτή είναι η ηγέτιδα τάξη στα καπιταλιστικά κράτη. Όταν λέμε ότι αυτό είναι επωφελές για τον τόπο, εννοούμε ότι είναι επωφελές για την αστική τάξη. Όταν λέμε ότι κάποια επιχείρηση κρατική « ξεπουλήθηκε », εννοούμε ότι η κυβέρνηση, το κράτος (ο συλλογικός καπιταλιστής) έδειξε εύνοια προς ένα μεμονωμένο καπιταλιστή και του πούλησε κάτω από την αξία της την επιχείρηση, ζημιώνοντας έτσι την υπόλοιπη αστική τάξη. Γι’ αυτό στις περιπτώσεις αυτές, ο λόγος ανήκει ΜΟΝΟ στα κόμματα της αστικής τάξης, που τρώγονται μεταξύ τους για το ποιο κόμμα ωφελεί περισσότερο την τάξη και ποιο τη βλάπτει, « ξεπουλώντας » τα περιουσιακά της στοιχεία προς όφελος ενός μεμονωμένου μέλους της και προς ζημία των υπολοίπων.
  Το αν ξελαρυγγίζονται τα « αριστερά » κόμματα για τα « ξεπουλήματα », ή για τις « ιδιωτικοποιήσεις » σημαίνει απλά ότι έχουν γίνει καθαρά αστικά κόμματα και πασάρουν στο λαό την αστική άποψη για το κράτος, ότι, δηλαδή, είναι ένα υπερταξικό όργανο, που αντιπροσωπεύει το λαό κι ότι συνεπώς η « δημόσια » (δηλ. η κρατική) περιουσία είναι περιουσία του λαού. Η περιουσία αυτή μπορεί να προέρχεται από το ξεζούμισμα και τη ληστεία του λαού, αλλά, όσο υπάρχει καπιταλισμός δεν είναι καθόλου περιουσία του λαού, αλλά, περιουσία της αστικής τάξης.
  Έτσι, είτε την έχει το κράτος (ο συλλογικός καπιταλιστής), είτε την έχουν μεμονωμένοι καπιταλιστές είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα για το λαό, που δε βάζει ούτε δεκάρα στην τσέπη του από τα κέρδη μιας κρατικής επιχείρησης και που συνεπώς δε χάνει τίποτα είτε ιδιωτικοποιηθεί, είτε « ξεπουληθεί » αυτή η επιχείρηση (που τον κοροϊδεύουν τα κόμματα της « αριστεράς », λέγοντάς του πως είναι δική του, επειδή είναι « δημόσια »), .

 • Βλαδίμηρος

  Λυπάμαι, αλλά έγινε κάποιο λάθος : σήμερα, που επισκέφθηκα το μπλογκ, δεν είδα το σχόλιό μου δημοσιευμένο και επωφελήθηκα της ευκαιρίας για να συμπληρώσω στην αρχή τις 2 σειρές που εκ παραδρομής είχαν παραλειφθεί από το πρώτο σχόλιό μου.
  Θα είχατε την καλοσύνη να διαγράψετε το πρώτο σχόλιο, ώστε και να μην εμφανίζεται το ίδιο σχόλιο 2 φορές και να είναι αυτό που θα μείνει ολοκληρωμένο; Ευχαριστώ και καλή χρονιά.

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s