στρεβλώσεις

** Αυτή η ανάρτηση φέρει προειδοποίηση γκρίνιας **

Πόσο γκασμάς πρέπει να είναι κάποιος για να πάρει μία ζωντανή γλάστρα η οποία περιέχει ένα υγιές φυτό και να την περιλούσει με χρυσόσκονη; Επαναλαμβάνω: δεν αναφέρομαι σε ξεραμένα ή κομμένα κλαδιά, αλλά σε μία πλήρως ζωντανή και ανθισμένη γλάστρα, με πλατύφυλλο είδος.

Εντάξει, κατανοώ ότι στο πλαίσιο του εορταστικού πνεύματος, ορισμένοι θέλουν να βλέπουν λάμψη παντού. Κατανοώ ακόμα και τη μανία τους με τα φωτάκια, για να μην πω ότι μέχρι ένα βαθμό τη συμμερίζομαι. Οι φωταγωγημένοι κήποι είναι ιδιαιτέρως όμορφοι.

Αλλά, το δύσμοιρο φυτό μες στη γλάστρα, αναπνέει από τα φύλλα. Όταν τα « καταργείς » επειδή σου φαίνονται πιο όμορφα πνιγμένα στη χρυσόσκονη, το καταδικάζεις σε θάνατο δι’ ασφυξίας.

Θες να ρίξεις κάπου χρυσόσκονη για να τη βλέπεις και να χαίρεσαι; Ε, ρίξε στο πάτωμα, στους τοίχους, στα μούτρα σου, όχι στα φύλλα μιας γλάστρας!

image017

Ξέρω ότι ακούγομαι σαν κάτι περίεργες ηλικιωμένες κυρίες, αλλά εάν αφιερώνατε λίγο χρόνο για να φροντίσετε μερικές γλάστρες, ίσως σας ενοχλούσε κι εσάς η βλακώδης « διακόσμησή » τους με μία μικροαστική απομίμηση ευμάρειας (« χρυσόσκονη »).

Λες και τα φυτά έχουν ανάγκη από εξωτερικές διακοσμητικές παρεμβάσεις για να θεωρηθούν όμορφα!

Δεν είναι απλά η καταστροφή μίας γλάστρας, ούτε καν η διαστρεβλωμένη άποψη που μπορεί να έχουμε για την οικολογία. Είναι ενδεικτικό ολόκληρης της αντίληψής μας για τη χρήση και το ρόλο των πραγμάτων, για το τί έχει σημασία και τί όχι, για την αισθητική, για το πώς καταναλώνουμε και πολλά ακόμη.

Αυτά δηλαδή που με φέρνουν στο σημείο να φωνάξω « What the fuck is wrong with you, people? » [όπως λέγαμε και στο χωριό μου].

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

5 responses to “στρεβλώσεις

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s