αντίδοτο

Έξω από το παράθυρό μου, υπάρχουν πολλά δέντρα. Κυρίως φυλλοβόλα, αλλά και αρκετά πεύκα, ένα ροδόδεντρο και μερικά ακόμα που δεν τα γνωρίζω. Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο ο δρόμος [ένα μονοπάτι, εκτός χάρτη και google-street view] ήταν γεμάτος από φύλλα.

Εδώ και ένα μήνα, ένας γείτονας έδεσε ένα πουγκάκι, φτιαγμένο από χοντρό νάυλον δίκτυ. Κρέμεται από ένα κλαδί φυλλοβόλου, περίπου 40 πόντους, ενώ το κάτω μέρος του, περιέχει ψίχουλα.

Είναι διακριτικό, είμαι κι εγώ λίγο αφηρημένη, δεν το είδα. Μέχρι που άρχισαν να το επισκέπτονται διάφορα μη-αποδημητικά πτηνά. Κρέμονται στο δίκτυ, κάνουν « κούνια » και τσιμπολογάνε το περιεχόμενο. Δυστυχώς, δεν μπορώ να αναρτήσω φωτογραφία. Τη χρωστάω.

Όποτε τα πετυχαίνω, χαζεύω να τα κοιτάζω και να σκέφτομαι πόσο καλός άνθρωπος είναι ο γείτονάς μου.

[Τον οποίο κατασυμπάθησα από τότε που έβαλε Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σε ένα δέντρο της αυλής.]

Συζήτησα αυτή την παρατήρηση με κάποιον γνωστό μου. Μου επεσήμανε ότι αρκετοί το κάνουν, αλλά δυστυχώς, ορισμένοι δεν ξέρουν το σωστό τρόπο. Δηλαδή, κρεμάνε το πουγκάκι πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα να « παγιδεύονται » αποδημητικά πτηνά και να ξεπαγιάζουν το χειμώνα.

Συνειδητοποίησα πόσο σπουδαίο είναι να είσαι δεμένος με τη φύση, πόσο απλό, πόσο εύκολα μπορείς να γεμίσεις την καθημερινότητά σου με χαμόγελα. Είναι το αντίθετο – και το αντίδοτο – της καθημερινής βαρβαρότητας.

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s