τσαλακωμένα

« Τσαλακώθηκε. »

Ήταν το πιο αφαιρετικό και ταυτόχρονα εύστοχο σχόλιο σχετικά με την καταδίκη του επί πολλά έτη δημάρχου Θεσ/κης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, γνωστού και ως « ατσαλάκωτου ». Λίγο να δεις το δίπλωμα στο καμηλό παλτό [αγορασμένο με κλεψιμέικα χρήματα φυσικά!] που καλύπτει αριστοτεχνικά τις χειροπέδες, καταλαβαίνεις γιατί.

x5

Για την υπόθεση γράφτηκαν πολλά.

Ορισμένοι διερωτήθηκαν εάν πρόκειται για κάποια λαϊκίστικη χαρά, μία ικανοποίηση της εκδικητικής μανίας του όχλου, ένα « θύμα » των συνθηκών.

Ωστόσο, δεν είναι έτσι. Ο Παπαγεωργόπουλος δεν ήταν απλά « ένα ακόμα στέλεχος ». Ήταν αυτό που θα λέγαμε « τιμητής » ή « κήνσορας ». Ήταν αλαζόνας, προκλητικός με κάθε τρόπο ενώ ταυτόχρονα είχε χώσει το χέρι ως τον ώμο στο βάζο με το γλυκό. Δεν έκλεψε 5 χιλιάρικα επειδή μπήκε στιγμιαία στον πειρασμό, έκλεψε τόσα που θα έχουν να τρώνε και τα τρισέγγονά του.

Την ίδια στιγμή που έκλεβε εκατομμύρια από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δηλαδή, από τους φόρους ΜΑΣ και όχι από κάποιον ιδιώτη όπως π.χ. μια τράπεζα, είχε το γνωστό στυλάκι 40 καρδιναλίων που δεν τους σκιάζει τίποτα, επειδή θεώρησε ότι ανήκει στα μεγάλα ψάρια, που σκίζουν το δίκτυ του Νόμου και διαφεύγουν.

Όχι μόνο αυτό αλλά εκπροσωπεί μία ολόκληρη παράταξη η οποία ευαγγελίζεται την κάθαρση, την τιμιότητα, την ευθύνη, τον πατριωτισμό και δεν ξέρω ποια ακόμα παπαριά. Την εκπροσωπούσε μέχρι και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με τις ευλογίες του ίδιου του Προέδρου της παράταξης. Τα βίντεο όπου ο Σαμαράς δηλώνει τα καλύτερα για τον ισοβίτη πλέον σύντροφό του, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Και ξέρεις κάτι; Οι βλαμμένοι νοικοκυραίοι « αγοράζουν » από αυτό το παραμύθι. Το τρώνε αμάσητο. Θα είναι λίγο πιο δύσκολο τώρα, με την καταδίκη τόσο συγκεκριμένη, τόσο αδιαμφισβήτητη. Δεν τσαλακώθηκε μόνο ο ίδιος: τσαλάκωσε και όλη την « ηθική » μόστρα της ΝΔ. Την έκανε περισσότερο « παστρική ». Γι’αυτό και η ίδια η ΝΔ σπεύδει να αποστασιοποιηθεί και να τον καταδικάσει όσο πιο απερίφραστα γίνεται, αλλά [ελπίζω πως] θα δυσκολευτεί πολύ.

Ο κόσμος που χάρηκε για την καταδίκη μπορεί να την είδε ως « τιμωρία » ενός εκ των φταιχτών για όσα τραβάει ο ίδιος – την ανεργία του, τους αυξημένους φόρους, το φόβο της απόλυσης, την αβεβαιότητα για το μέλλον κλπ – αλλά παράλληλα βλέπει ότι πρόκειται για έναν από τους πολλούς που θα έπρεπε να κληθούν να λογοδοτήσουν.

Τελευταία σκέψη: εάν ήταν υπουργός ο « ατσαλάκωτος » θα παρέμενε « ατσαλάκωτος » καθώς θα είχαν παραγραφεί τα κρίμματά του.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

2 responses to “τσαλακωμένα

  • Xanadu

    εγω παλι πιστευω οτι το ολο σκηνικο στηθηκε για να δειξει το κρατος οτι θα παταξει οντως την « ανομια » και στο βωμο αυτο δε θα εχει προβλημα να θυσιασει και « δικους » τους… ετσι επανερχεται το « δυνατο, αποφασιστικο » κρατος στο προσκηνιο (ως απαντηση στο ερωτημα « μα που ειναι επιτελους το κρατος; γιατι δεν κανει κατι το κρατος για τους περιφημους « κλεφτες » που ενδοξα μουτζωναμε προπερσι; »)

    δηλαδη επικοινωνιακα οφελει και το κρατος και τη ΝΔ

    ο δημαρχος απλως δεν το περιμενε ποτε γιατι ακριβως θεωρουσε οτι ανηκει στη super league

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s