αμαρτίες γονέων

*Η παρούσα ανάρτηση περιέχει προειδοποίηση γκρίνιας.*

Μπορώ να το πω με μαθηματική βεβαιότητα: πίσω από κάθε « δύσκολο » ή « απροσάρμοστο » ή « ιδιαίτερο » παιδί στην πραγματικότητα υπάρχουν εντελώς βλαμμένοι γονείς. Εντελώς!

Όλες τις ανεπάρκειες και τις δικές τους φοβίες, τις φορτώνουν στο παιδί, το οποίο « είναι κάπως » και γι’αυτό θεωρούν ότι πρέπει να του συμπεριφέρονται με τον τρόπο που έχουν επιλέξει.

Στην πραγματικότητα, το παιδί – εάν δεν πάσχει από κάποια συγκεκριμένη ασθένεια – είναι σαν όλα τα άλλα: κανονικό. Χρειάζεται τα ίδια στοιχειώδη πράγματα, τον ίδιο χρόνο, την ίδια προσοχή και την ίδια αντιμετώπιση όταν κάνει καμία ζαβολιά. Διότι, παιδί είναι, θα κάνει και κάποια ζαβολιά, φυσιολογικό είναι. Πρέπει να δοκιμάσει τα όρια του σωστού και του λάθους. Πρέπει να δοκιμάσει και τα όρια της ανοχής των άλλων.

Προσωπικότητα, ναι, έχει. Από μωρό κιόλας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι « απροσάρμοστο » ή « ιδιαίτερο ». Καλούς τρόπους και στοιχειώδη κοινωνική συμπεριφορά μπορεί να μάθει ανεξαρτήτως προσωπικότητας και αυτό συμπεριλαμβάνει το να μην ενοχλεί τα άλλα παιδιά.

Ορισμένοι γονείς όμως έχουν σκοπό να βγάλουν όλες τους τις ανεπάρκειες και ανασφάλειες στα βλαστάρια τους. Εάν π.χ. του τονίζεις το γεγονός ότι μεγαλώνει σε μονογονεϊκή οικογένεια, θα αρχίσει να πιστεύει ότι κάτι τρέχει. Εάν δεν του το πεις καθόλου, δεν θα το καταλάβει καν, μέχρι να είναι αρκετά μεγάλο και να προσέξει τη διαφορά.

Το ίδιο και με άλλες περιπτώσεις.

Γιατί γκρινιάζω; Δια το προφανές: βρέθηκα να ακούω τις παπαριές ενός μαλάκα για το γιόκα του. Με φυσική επιλογή, λογικά δεν θα είχε αναπαραχθεί καν, επειδή δεν θα είχε επιβιώσει. Δυστυχώς, για λόγους ανωνυμίας, δεν μπορώ να εξηγήσω. Δεν αφορά χωρισμένους γονείς, εντελώς ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ γονείς αφορά. Ο τρόπος που φέρονται καθρεφτίζεται στον τρόπο που φέρεται το παιδί τους παραέξω: κακομαθημένο προς καθυστερημένο.

Στο δια ταύτα: εάν σας ρωτήσει κανείς, να του πείτε πως είμαστε έθνος απύθμενης μαλακίας. Και την κουβαλάμε μέσα μας.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

2 responses to “αμαρτίες γονέων

  • messed up

    Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα το « μεγαλώνω παιδί »… Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε χρόνια μαθήματα για να το επιχειρήσουμε. Αντί αυτού, ξαμολιόμαστε, πετάμε παιδιά δεξιά και αριστερά, δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, τα καταστρέφουμε και μετά λέμε « δεν φταίω, τι να κάνω, έτσι βγήκε »…
    Το είχε πει τέλεια ο Keanu Reeves στο Parenthood: « Χρειάζεσαι άδεια για να πάρεις σκύλο, για να οδηγήσεις αυτοκίνητο, ακόμη και για να πιάσεις ένα ψάρι. Αλλά αφήνουν τον κάθε απροσάρμοστο μαλάκα να γίνει πατέρας »
    Amen, brother

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s