με έναν καφέ

Είναι ωραία εμπειρία να γνωρίζεις αλλοδαπούς υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους και να τους δίνεις την ευκαιρία να σε εμπιστευτούν και να ανοιχτούν λίγο παραπάνω.

Έτυχε λοιπόν και γνώρισα ένα πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος Ευρωπαϊκού Υπουργείου Εργασίας. Ο κλασικός κουστουμαρισμένος τεχνοκράτης, με θητεία στας Ευρώπας κλπ. Μετά από 10′ λεπτά ψιλοκουβέντας, χαλάρωσε αρκετά και μου διηγήθηκε την εμπειρία του από τους Έλληνες πολιτικούς.

Η πρώτη ιστορία αφορούσε Έλληνα Υπουργό Εργασίας (δεν θυμόταν το όνομα): διοργάνωσε την τακτική Ευρωπαϊκή σύνοδο επί θεμάτων εργασίας στην εκλογική του περιφέρεια, σε ένα χιονοδρομικό κέντρο της Β. Ελλάδας. Διότι, εάν δεν πληρώσεις κάτι παραπάνω για να ευχαριστηθούν οι αλλοδαποί, τί οικοδεσπότης είσαι;

Και καλά, τα χρήματα που πήγαν στην περιφέρειά του για τη φιλοξενία των μετεχόντων από την ΕΕ, είχαν μία άλφα λογική. Μπορείς να την κατακρίνεις, αλλά είναι μία λογική: να δουν άλλα μέρη, να διαφημιστεί η χώρα κλπ.

Αλλά το γεγονός ότι διοργάνωσε ολόκληρο γλέντι με καμιά 200αριά καλεσμένους από την εκλογική περιφέρειά του, θεωρήθηκε [από τα αλλοδαπά, όχι από μένα] από απερισκεψία μέχρι κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

[Σώπα καλέ, Έλληνας αιρετός που θεωρεί ότι το δημόσιο χρήμα είναι και δικό του … φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω!]

Η δεύτερη ιστορία αφορούσε την Άννα Διαμαντοπούλου, ως Επίτροπο στην ΕΕ. Σε συζήτηση για ζητήματα διαδικτύου [a.k.a. internet] η Ελληνίδα Επίτροπος φέρεται να μίλησε απαξιωτικά για τη χρήση του μέσου από τους Έλληνες και μάλιστα, για να εξηγήσει στους συνομιλητές της τί εννοούσε, είπε ότι « στην Ελλάδα το αντίστοιχο του διαδικτύου είναι η πλατεία του χωριού ».

Απάντησα ότι η κα Διαμαντοπούλου και οι όμοιοί της, πολύ θα χαίρονταν εάν ίσχυε αυτό, διότι τότε θα συνέχιζαν να παραμένουν καλυμμένα τα έργα και οι ημέρες τους. Δυστυχώς για εκείνη – και για τους ομοίους της – η σχέση των νέων Ελλήνων με το διαδίκτυο είναι άριστη και η ενημέρωσή τους [μας] έχει πάψει να εξαρτάται από τα [εξαρτώμενα από τη στρόφιγγα της διαφήμισης] ΜΜΕ.

Αυτά μου τα είπε με έναν καφέ.

Την επόμενη φορά, λέω να τον ποτίσω αλκοόλ. Φαίνεται να έχει πολλά να πει.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

One response to “με έναν καφέ

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s