φεστιβάλ περηφάνειας Θεσ/κης

Η χθεσινή ανάρτηση ήταν μία μικρή προσφορά – του Καβάφη, πρωτίστως – στο φετινό Thessaloniki Gay Pride, το οποίο κορυφώνεται σήμερα παρά τις υστερικές κραυγές του Άνθιμου και τις προσκλήσεις του για βίαιη καταστολή του από τα 20.000 πρόβατα των οποίων είναι ποιμένας.

thes pride

Κυρίως, κορυφώνεται παρά την αστυνομική αυθαιρεσία με τις αλεπάλληλες προσαγωγές διεμφυλικών – και όχι μόνο – χωρίς την παραμικρή αιτία.

Ελπίζω η ΕΡΤ όπως είναι σήμερα, ελεύθερη δηλαδή από πολιτικές πιέσεις και κατευθύνσεις, να φροντίσει να καλύψει κανονικά τις εκδηλώσεις. Εννοώ να μην αρκεστεί στο « πανηγυρέ » ρεπορτάζ, αλλά να εξηγήσει τί ακριβώς σημαίνει και τί είναι το Gay Pride Week [όπως γίνεται, σε όλο τον κόσμο].

Πάνω από οτιδήποτε άλλο, σημαίνει διεκδίκηση ίσης μεταχείρισης. Σημαίνει να μην υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας στους οποίους φερόμαστε – το Κράτος αλλά και εμείς – διαφορετικά, υποτιμητικά, άδικα, άνισα.

[Μεγάλη παρένθεση:

Ειρήσθω εν παρόδω, η ΕΡΤ καλά θα κάνει να ασχοληθεί με όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όχι μόνο με την πάρτη της. Αν το κάνει αυτό, θα συνεχίσει να ανταποδίδει η κοινωνία και να την υπερασπίζεται. Διότι έτσι πάνε αυτά, ανταποδοτικά.

Κλείσιμο μεγάλης παρένθεσης.]

Εάν δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις να πας, μπορείς να δεις τις φωτογραφίες από το περσινό Pride Θεσσαλονίκης, εδώ. Μοιάζουν να πέρασαν καλά. Λύσσα, Άνθιμε.

Αλήθεια, Άνθιμε, τί θα συμβεί εάν μαζέψουμε κι εμείς καμιά 120.000 υπογραφές για να μην γίνονται π.χ. λιτανείες;; Ή νομίζεις – ελπίζεις – ότι είναι δύσκολο;

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s