σφράγισμα

1tea

Αντιθέτως με την εντύπωση που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες, δεν ξετρελαίνομαι για μεγάλες οικογενειακές συναθροίσεις. Μπορεί να έχω το χαμογελαστό και ευγενικό ύφος της καλής & αξιαγάπητης … [συμπληρώστε βαθμό συγγένειας κατά βούληση], αλλά πάντα ανυπομονώ να φύγω από εκεί.

Ειδικά μετά την άφιξη των διαφόρων θείων, παντός φύλου, αίτινες [τί υπέροχη λέξη, και πόσο κρίμα που την καταργήσαμε] έχουν μία τρελή διάθεση να αναμιχθούν στη ζωή των άλλων. Είτε επειδή τα δικά τους παιδιά δεν τους δίνουν την ίδια ευκαιρία, είτε επειδή έχουν συνηθίσει να κάνουν υποδείξεις στα δικά τους παιδιά.

Βεβαίως, συνήθως δεν είναι πρόθυμοι να βάλουν τα λεφτά τους εκεί όπου είναι το στόμα τους [δεκτόν, πέταξα αμερικανιά, αλλά μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε τί εννοώ, δεν θα σας πιστέψω]. Η γνώση αυτού του επιχειρήματος μπορεί να αναδειχθεί σωτήρια, σε περίπτωση άσχημου στριμώγματος:

« Τελικά, έχεις δίκιο θεία, πρέπει να αλλάξουμε κουρτίνες όπως έκανε η κόρη σου. Θα μας τις πληρώσεις φυσικά, μιας και επιμένεις τόσο πολύ. »

Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό, απαιτεί συνδυασμό θράσους και ειρωνίας, a.k.a. « αρχίδια ».

Έχω μάλιστα διαπιστώσει ότι όλα είναι λίγο πιο δύσκολα όταν πίνω, όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Δεν πίνω πολύ, ούτε και καταλαβαίνει κανείς διαφορά στη συμπεριφορά μου. Αλλά το ποτό με την – εξ άγχους ορμώμενη – ημικρανία του « θέλω να την κάνω το συντομότερο, πριν βριστώ με κάποιον εδώ μέσα » δεν συμβιβάζονται.

Όλα αυτά καθιστούν τις γιορτές τύπου Πάσχα και Χριστούγεννα, καθώς και ένα σωρό άλλες συναθροίσεις τόσο ευχάριστες όσο μία επίσκεψη στον οδοντίατρο. Προγραμματισμένα ή εκτάκτως, το ίδιο κάνει.

1to say

Γιατί το θυμήθηκα; Ε, όλο και κάποιο λόγο θα έχω.

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s