διαρκείας

Ξέρεις πώς είναι εκείνη η κατάσταση στην οποία, είσαι ευτυχισμένος και περιμένεις ότι κάτι πολύ άσχημο θα συμβεί, επειδή κάπως πρέπει να επανέλθει η ισορροπία του γκρίζου;

Επειδή το’χεις ξαναδεί το έργο, επειδή διαθέτεις αρκετή εμπειρία, επειδή πιστεύεις στους νόμους της φυσικής, κι επειδή ό,τι ανεβαίνει, κάποτε πρέπει να κατέβει.

Λοιπόν μην ανησυχείς πλέον, το επιβεβαίωσα: πάντα θα έρχεται η κατάρρευση, πάντα θα συμβαίνει εκείνο που θα χαλάει την ευτυχία σου, πάντα θα επαληθεύεται το « κακό προαίσθημα ».

Όχι απαραίτητα εκείνο το συγκεκριμένο που φοβόσουνα, ούτε και ένα μοναδικό γεγονός. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια καταιγίδα από δυσάρεστες καταστάσεις, να σε χτυπάνε αλύπητα η μία μετά την άλλη.

Γιατί « αλύπητα »; Επειδή, πάντα έτσι χτυπάνε οι λύπες, αλύπητα.

Οι διαπιστώσεις του τύπου « Το ήξερα πως δεν μου αναλογεί τέτοια ευτυχία » δεν βοηθάνε, ωστόσο φανερώνουν ότι βρίσκεσαι ήδη στο στάδιο της αποδοχής. Εξπρές διαδρομή.

Το αρχικό στάδιο της άρνησης, δεν χρειάζεται καν να το περάσεις, αρκεί η εμπειρία προηγούμενων αντίστοιχων περιπτώσεων. Όταν έχεις κάνει τον κύκλο αρκετές φορές, το δεύτερο στάδιο της οργής τύπου « γιατί σε μένα; », είτε μετατρέπεται σε ένα « γιατί πάλι σε μένα; », είτε σε ένα ηττοπαθές « φυσικά, σε μένα θα συνέβαινε, σε ποιον άλλο; ».

Εάν μάλιστα καταφέρεις να ξεπεράσεις το ίδιο γρήγορα τη φάση της διαπραγμάτευσης – ρωτώντας π.χ. πότε δούλεψε στο παρελθόν αυτή η « εκλογίκευση » για να δουλέψει και τώρα; – ίσως μπορείς να βυθιστείς με την ησυχία σου σε ένα παρατεταμένο στάδιο 4 και να βιώσεις την καταθλιψάρα σου σαν μια διεστραμμένη απόλαυση. Διαρκείας.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s