ιδού η Ρόδος

Θέλεις να καταλάβεις περίπου τί συμβαίνει στο ζήτημα της παρακολούθησης πολιτών [και βεβαίως πολιτικών, επιχειρηματιών κ.ο.κ.] από τις ΗΠΑ;

Όχι μόνο Αμερικανών πολιτών, εννοείται. Να μάθεις γιατί και πώς παρακολουθούν ακόμα κι εσένα. Ασχέτως εάν εσύ, συνήθως τους είσαι αδιάφορος.

Ή έτσι πιστεύεις, επειδή το πολύ πολύ να είσαι κάποιος ακτιβιστής που ασχολείται με το πώς να σώσει τον κόσμο κατεβάζοντάς τον σε απεργίες και πορείες, συλλογικές κουζίνες και βραδιές για τη συλλογή χρημάτων ώστε να απελευθερωθεί ένας ακόμη « σύντροφος ».

Μέχρι να πάψεις να είσαι αδιάφορος.

Ή όπως το εξήγησε πολύ σχηματικά ο Jacob Applebaum [μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο στις 5 Σεπτεμβρίου, στην Επιτροπή LIBE για θέματα ασφάλειας του διαδικτύου και την διαβόητη παρακολούθηση από την NSA], μέχρι να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το είδος παρακολούθησης η Χρυσή Αβγή.

Είτε αυτό συμβεί μέσω των μελών της στην ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ, είτε με πιο θεσμικό τρόπο, δηλαδή να « σοβαρέψει » όπως πρότεινε ο Μπάμπης_aka_οι_γερμανοί_είναι_φίλοι_μας και να συνεργαστεί με τη ΣΣαμαρική ΝΔ που τους θεωρεί τα μικρά άτακτα αδελφάκια της και τους περιστοιχίζει με αγάπη.

Διότι, τελικά, αυτό είναι το παιχνίδι της πολιτικής [και εάν δεν το έχεις καταλάβει, τζάμπα κατεβαίνεις στις πορείες]: ποιος έχει το πάνω χέρι. Ποιος εφαρμόζει το πρόγραμμά του.

Όταν λοιπόν μέσα από τις « αθώες » δράσεις σου αρχίσεις να τους ενοχλείς στην εφαρμογή του προγράμματός τους [δοκίμασε να ενοχλήσεις ένα πεινασμένο κτήνος την ώρα που τρώει & θα καταλάβεις] τότε αρχίζεις να μπαίνεις στον κύκλο των ενδιαφερόντων. Μπαίνεις κι εσύ, ο ταπεινός ακτιβιστής, στη λίστα των στόχων.

Τρώνε τώρα. Κατασπαράζουν τα λαχεία, τον ΟΠΑΠ, την Αγροτική Τράπεζα, τον ΟΣΕ, τον ΟΛΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Ολυμπιακή, την Εγνατία Οδό, την Αττική Οδό, τα ΕΛΠΕ, όλα αυτά που τους επιτρέψαμε να υφαρπάξουν.

Προσεχώς τη ΛΑΡΚΟ, την ΕΑΒ, τη ΔΕΗ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία. Ό,τι ακόμα καταφέρνουν να αρπάξουν στα σαγόνια τους.

Δεν θα αφήσουν την ΕΡΤ, το The Press Project, το Unfollow, ή οποιονδήποτε άλλο ενοχλητικό υποστηρίζεις εσύ, να μπει μεταξύ της πείνας και του θηράματός τους. Θα προσπαθήσουν με λύσσα να τα καθυποτάξουν, μαζί κι εσένα που τολμάς να κατεβαίνεις ακόμα στους δρόμους.

Δες αυτό το βίντεο, μία, δύο, τρεις φορές, όσες χρειαστεί για να καταλάβεις τί θέλει να πει.

Τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή θα ανακοινώσει την έκθεσή της, η οποία θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια τον Ιανουάριο του 2014.

Ταπεινή γνώμη:

Προλαβαίνουμε να διοργανώσουμε μία καμπάνια πίεσης προς τους Ευρωβουλευτές (πρώτα εκείνους που είναι μέλη της Επιτροπής), ώστε να ξέρουν ότι τους παρακολουθούμε. Επειδή μας αφορά.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

One response to “ιδού η Ρόδος

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s